COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

STORIES

Αποκάλυψη ‘βόμβα’: Η άγνωστη σχέση της Ματίνας Παγώνη με τον Ανδρέα Παπανδρέου! Πως έγινε γιατρός;

Η Ματίνα Παγώνη έκανε μια εξομολόγηση ζωής στο «Ενώπιος Ενωπίω» και τον Νίκο Χατζηνικολάου, μιλώντας για την πανδημία, τη ζωή της και τις δυσκολίες που έχει περάσει.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, που ανέφερε και πότε θα τελειώσουμε με τη μάσκα, μίλησε πρώτα για την πανδημία. «Έγιναν λάθη. Κάναμε πολλά λάθη όλοι μας. Κάναμε λάθος όταν ξεκίνησε η πανδημία, ενημερώναμε εστιάζοντας στην επιπλοκή του εμβολίου, μιλώντας όλοι για θρομβώσεις, δεν ήταν σωστό αυτό που κάναμε, και δεν λέγαμε τις επιπλοκές από τη νόσο, σε όλα τα όργανα, που είναι μεγάλα τα ποσοστά. Εκεί ήταν το μεγάλο λάθος όλων μας. Παρασυρθήκαμε αυτό είναι η αλήθεια. Το κατάλαβα γρήγορα και άρχισα να μιλάω πιο απλά και να προσεγγίζω τον κόσμο. Δεν καταλάβαινε ο κόσμος τι είναι η πρωτεϊνική ακίδα, ήθελε απλά λόγια» είπε η Ματίνα Παγώνη.

«Τα πράγματα ήταν και συνεχίζουν να είναι δύσκολα. Ούτε εμείς περιμέναμε ότι οι θάνατοι θα συνεχίσουν να είναι τόσο υψηλοί. Οι ασθενείς αυτοί είναι πάνω από 60 με υποκείμενα νοσήματα, και το 85% είναι ανεμβολίαστοι αυτό μην το ξεχνάτε. Στη Δανία είναι 90% εμβολιασμένοι. Δεν μπορούμε να κάνουμε συγκρίσεις. Πάνω από 300 χιλιάδες δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση, άρα είναι λογικό ένα ποσοστό να έχουμε και θανάτους. Ο κάθε θάνατος για εμάς είναι μια ήττα» επεσήμανε η Ματίνα Παγώνη.

«Εμείς δεν κάναμε όμως διαλογή για την διασωλήνωση όπως πχ έγινε η Ιταλία που έχει και τις καλύτερες ΜΕΘ. Τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού ευθύνονται και σε λάθη που κάναμε αλλά και στον φόβο για τα mRNA εμβόλια. Στόχος είναι να ανέβει το ποσοστό εμβολιασμού για να καλύψουμε όλες τις παραλλαγές. Μέχρι τώρα τις έχουμε καλύψει. Για να αλλάξει η ζωή μας και να πετάξουμε τις μάσκες. Όταν οι εμβολιασμοί φτάσουν στο 90% δεν θα χρειαστεί να φοράμε μάσκες» πρόσθεσε.

Οι απειλές, ο Ανδρέας και ο λόγος που έγινε γιατρός
«Έχω δεχτεί απειλές… Mε ανησύχησε αλλά όταν αποφασίζεις να βγεις στην τηλεόραση μέσα στο πρόγραμμα υπάρχουν και αυτά. Χρειάζεται ψυχραιμία. Αν αισθάνεσαι μεγάλη ανασφάλεια πας στην αστυνομία αλλιώς απαντάς ήρεμα. Εγώ στο κινητό μου μιλάω διαδικτυακά με αρνητές και ενώ με έβριζαν στην αρχή, τώρα με αναγνωρίζουν.

«Θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό το πιστεύω. Θα προχωρήσουμε τους εμβολιασμούς, έρχεται και το πρωτεϊνικό εμβόλιο για όσους λένε ότι φοβούνται τα άλλα, και θα το κάνουν και θα μειωθούν σταδιακά οι δείκτες, θα διαχειριστούμε την Όμικρον. Εκλιπαρούμε όμως να κάνουν την τρίτη δόση οι πολίτες» είπε η Ματίνα Παγώνη.

Για την περιπέτεια της υγείας του πατέρα της που την οδήγησε στην απόφαση να γίνει γιατρός, σε ηλικία μόλις επτά ετών, μίλησε η Ματίνα Παγώνη. «Ήταν ένα πολύ δύσκολο γεγονός. Ήμουν επτά χρονών, όταν ο πατέρας μου έπαθε ένα πολύ σοβαρό τροχαίο και νοσηλεύτηκε στο ΚΑΤ, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Εγώ ήθελα πολύ να τον δω, ήταν καλοκαίρι. Ήθελα να τον δω στη μονάδα, δεν ήξερα τι εστί μονάδα. Ήμουν ένα μικρό παιδί που ήθελε να δει τον πατέρα του», είπε η κ. Παγώνη.

«Εκλαιγα και χτυπιόμουν, οπότε ο διευθυντής της μονάδας μού είπε “ωραία, θα σε πάω. Πρέπει, όμως, να σου πω κάποια πράγματα. Πρέπει να έχεις θάρρος και να είσαι ψύχραιμη και δεν θα κλάψεις. Εάν μου υποσχεθείς, τότε εγώ θα σε πάω στη μονάδα”. Είπα βέβαια, εγώ δεν θα κλάψω, μια χαρά θα είμαι και θα μπω να δω τον μπαμπά μου». Περιέγραψε ότι της φόρεσαν μάσκα, μπήκε στη μονάδα όπου βρίσκοταν πολλοί διασωληνωμένοι ασθενείς και δεν κατάλαβε ποιος ήταν ο πατέρας της. «Πλησίασα, με πήγε κοντά κι εγώ νόμιζα πως θα μου μιλήσει και θα τον φιλήσω, αλλά μου εξήγησε ο γιατρός πως υπάρχουν τα μηχανήματα και δεν μπορούσε».

«Ρώτησα θα γίνει καλά; Μου απάντησε ο γιατρός ότι εμείς είμαστε εδώ για όλους αυτούς τους ασθενείς που βλέπεις για να τους κάνουμε καλά. Κι απαντώ εκείνη τη στιγμή και εγώ θα γίνω γιατρός, για να κάνω καλά τους ασθενείς. Μόλις βγήκαμε, ήθελα να κλάψω, αλλά τον κρατούσα από το χέρι και τον έσφιγγα. Δεν έκλαψα γιατί το είχα υποσχεθεί. Βγήκαμε και με ρωτούσαν οι συγγενείς, η μαμά μου, όλοι “τί έγινε; τί είδες;” αλλά δεν μιλούσα. Δεν μίλησα ποτέ για αυτό το γεγονός, παρά μόνο όταν πήγαμε στο σπίτι, πήγα κι έκλαψα μόνη μου στο δωμάτιο γιατί ήθελα να ξεσπάσω. Μετά έλεγα σε όλους εγώ θα γίνω γιατρός. Έτσι ξεκίνησε αυτή η ιστορία», ανέφερε η Ματίνα Παγώνη. «Ήταν μια προσωπική περιπέτεια. Θα πω και κάτι άλλο… Ένα παιδί δεν πρέπει να μπαίνει σε μονάδα. Ακόμη και τώρα τις εικόνες εκείνες τις έχω ζωντανές. Όχι μόνο τον πατέρα μου, είναι τραυματική εμπειρία. Ακόμη θυμάμαι και τους υπόλοιπους ασθενείς που ήταν εκεί στα διπλανά κρεβάτια διασωληνωμένοι», πρόσθεσε.

«Ήμουν πρώτη μαθήτρια, μπήκα στη Θεσσαλονίκη στην κτηνιατρική αλλά δεν μου άρεσε, είχα μάθει τα Ιταλικά, και έκανα την αίτηση και έφυγα κατευθείαν για την Ιταλία. Εκεί έκανα τις σπουδές μου. Ήμουν μοναχοπαίδι, ήταν δύσκολο να φύγει ένα παιδί με μια βαλίτσα από το Άργος, παρόλα αυτά εγώ είχα τσαγανό από τότε, ήμουν πάντα κοκέτα, είχα κάνει μια συμφωνία με τους γονείς μου, είχα πει θα είμαι άριστη μαθήτρια, όμως εγώ θα φοράω και θα ντύνομαι όπως μου αρέσει. Και έτσι ξεκίνησε η ιστορία του ντυσίματος και βέβαια σε ηλικία 17 ετών, βαφόμουν, φόραγα μίνι, ρολόγια μεγάλα, γυαλιά ηλίου πολλά έχω αδυναμία, έχω δυνατή συλλογή» είπε η Ματίνα Παγώνη.

Η Ματίνα Παγώνη αποκάλυψε ότι είχε γνωρίσει στο νοσοκομείο που εργαζόταν τον Ανδρέα Παπανδρέου. «Ήμουν στο “Γεννηματάς” επιμελήτρια ΄Β, και εφημέρευα στην παθολογική κλινική. Ο Παπανδρέου νοσηλευόταν τότε στην καρδιολογική κλινική επί Κρεμαστινού. Δεν ήταν όλοι οι γιατροί του εκεί ήμασταν οι εφημερεύοντες, κάνει έναν πυρετό 39, και μέχρι να έρθουν οι γιατροί του, από το σπίτι φώναξαν την παθολόγο, πάω τον πλησιάζω και του λέω πρόεδρε εγώ είμαι ΝΔ απλά ήρθα να σας δω, και μου λέει έχουμε ωραίες γιατρίνες, δεν έχει σημασία, μου λέει τι κάνεις τι ειδικότητα, είπαμε για τον πυρετό και μετά μιλήσαμε για τα συνδικαλιστικά και μου λέει θα γίνεις μεγάλη συνδικαλίστρια στο λέω εγώ. Ούτε εγώ περίμενα ότι θα συναντιόμασταν, έτυχε εκείνο το βράδυ» είπε η Ματίνα Παγώνη.

Back to top button