COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΑΡΘΡΑ ΓΝΩΜΗΣ

«Αποκλεισμένος στα Εξάρχεια!»: Τα χάλια στο Κέντρο της Αθήνας, εξαιτίας της ανικανότητας των αρμοδίων Αρχών, μέσα από τη ματιά του δημοτικού συμβούλου Γιώργου Αποστολόπουλου – Φωτο και δηλώσεις του, στο europost.gr


Ανεξαρτήτως με το αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς με τις πολιτικές απόψεις του Τομεάρχη Περιβάλλοντος του ΚΙΝΑΛ και μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Αποστολόπουλου, δεν μπορεί παρά να του αναγνωρίσει ότι, ως δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων, είναι από τους πιο δραστήριους και ενεργούς, αγαπάει την πόλη και τους κατοίκους της και αγωνίζεται καθημερινά για μια καλύτερη ποιότητα ζωής, μέσα στις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο Κέντρο -αλλά και στις παρυφές- του Κέντρου της Αθήνας.

Ο Γιώργος Αποστολόπουλος κατοικεί στα Εξάρχεια και τις τελευταίες ώρες βρέθηκε να είναι εκεί αποκλεισμένος, καθώς και ο Δήμος της Αθήνας, όπως και το Ελληνικό Κράτος απέδειξαν ότι ήταν όλοι ανέτοιμοι να αντιμετωπίσουν τον χιονιά και την κακοκαιρία. Το europost.gr ζήτησε από τον δραστήριο δημοτικό σύμβουλο Αθηναίων να μας στείλει χαρακτηριστικές φωτογραφίες και να μας αφηγηθεί τα όσα βίωσε τις τελευταίες ώρες μέσα από το πρίσμα των προσωπικών του απόψεων αλλά και αναμνήσεων.

Γιώργος Αποστολόπουλος προς europost.gr: «Αποκλεισμένος στα Εξάρχεια, στο Κέντρο της πόλης, αναπολώ εκείνες τις παγωμένες ημέρες το Μάρτιο του 1987 όταν μαζί με άλλους συμμαθητές μου παρακαλούσαμε να χιονίζει για να μην πηγαίνουμε σχολείο και να παίζουμε χιονοπόλεμο στην πλατεία και στο Πεδίον του Άρεως.

Θυμάμαι με δέος εκείνες τις 15 ημέρες χιονόπτωσης με τους παγωμένους σταλακτίτες στα βράχια του Λυκαβηττού, τα τρία μέτρα χιόνι στην Πάρνηθα και τα έξι στα πεδινά του Παρνασσού..Θυμάμαι επίσης εκχιονιστικά και “αλατιέρες” να σαρώνουν την Ελλάδα όπως και το Κέντρο της Αθήνας, στη Στουρνάρη, στην Αραχώβης, στην Αλεξάνδρας, στην Κατεχάκη, στον περιφερειακό του Λυκαβηττού.

Ήταν βλέπετε Πρωθυπουργός ο Ανδρέας Παπανδρέου και  Δήμαρχος ο Μιλτιάδης Έβερτ που μαζί με άλλους πολιτικούς “παλαιάς φιλοσοφίας” κατέστρεφαν τα παιδικά μας “όνειρα” άλλα είχαν χτίσει μία δυνατή Ελλάδα και μία αξιοπρεπή Αθήνα.

Τα ίδια το 1992, τα ίδια το 2001 και αρκετές άλλες χρονιές, για να φτάσουμε στα κατάντια του 2022 όπου “μαθητευόμενοι μάγοι” τόσο σε κεντρικό όσο και σε αυτοδιοικητικό επίπεδο μας οδηγούν σε “εθνικό καιάδα”.

Αληθεύει η πληροφορία ότι ο Δήμος Αθηναίων διαθέτει ελάχιστες αλατιέρες και τις υπόλοιπες τις περιμένει από ιδιώτες; Αληθεύει ότι υπάρχουν ελάχιστα εκχιονιστικά.και αυτά εμφανίστηκαν πολύ αργά; Εκ του αποτελέσματος κρίνουμε.

Αλήθεια που βρίσκονται τα ειδικά οχήματα του στρατού; Ελπίζω να μην έχουν μείνει από ανταλλακτικά σε σκουριασμένες αποθήκες.

Επιπρόσθετα παλαιότερα υπήρχαν λιγοστές πτώσεις δέντρων. Ο λόγος είναι ότι φροντίζονταν, κλαδεύονταν συχνά και όχι ακραία. Οι υπηρεσίες Πρασίνου ήταν όμως στελεχωμένες, οργανωμένες και εξοπλισμένες.

Για τον ιδιωτικό τομέα τι να πω; Στη χώρα μας ακολουθεί τις βασικές αρχές αποτυχίας του Δημοσίου. Αντίθετα, στα προηγμένα κράτη Δημόσιος και Ιδιωτικός αποτελούν εξίσου πρότυπα.

Με αυτά τα δεδομένα είναι μεγάλη τύχη που υπάρχουμε ακόμα σαν Ελλάδα και σαν Αθήνα. Αλίμονο αν καταλάβουν οι εξωτερικοί εχθροί μας τι συμβαίνει πραγματικά… »

Οι φωτογραφίες που σας παραθέτουμε είναι ελάχιστες σε σχέση με τα όσα προκάλεσε η κακοκαιρία «Ελπίς» στο Κέντρο της Αθήνας και αποτυπώνουν το μπάχαλο και την εγκατάλειψη από την ανικανότητα των αρμοδίων του Δήμου και της Πολιτείας σε συγκεκριμένους δρόμους και περιοχές, όπως η οδός Ερεσσού στα Εξάρχεια, η Χαριλάου Τρικούπη, η Ζωοδόχου Πηγής, το Κολωνάκι-Τσακάλωφ-Λουκιανού-Σπευσίππου, η Πλατεία Εξαρχείων, ο Άγιος Παύλος-οδός Ακομινάτου και η Πλατεία Αργεντινής Δημοκρατίας στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Back to top button