COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

EΛΛΑΔΑΑΡΘΡΑ ΓΝΩΜΗΣ

Αποκλειστικό! Ο άγριος πόλεμος για τον έλεγχο του μαύρου χρήματος της Μυκόνου! Ποιό είναι το «μεγάλο αφεντικό», που κρύβεται πίσω από την εκτέλεση του επιχειρηματία Μάλαμα στο Χαϊδάρι?…


Της σύνταξης του europost.gr.


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του europost.gr, όσο περνούν οι μέρες, τόσο οι ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ που ερευνούν τη σκοτεινή υπόθεση της εκτέλεσης, πριν από λίγες μέρες στο Χαϊδάρι, του επιχειρηματία Δημήτρη Μάλαμα, καταλήγουν σε ένα αρχικό, βασικό όμως, συμπέρασμα: Το χτύπημα ήταν τόσο καλά οργανωμένο και τόσο ριψοκίνδυνο αφενός και αφετέρου ο ρόλος του Μάλαμα ήταν τόσο κομβικός, αλλά αθόρυβος και παρασκηνιακός, που μόνο ένα «μεγάλο αφεντικό» της Ελληνικής Μαφίας θα μπορούσε να βρίσκεται πίσω από αυτή τη δολοφονία.

Οι πληροφορίες του europost.gr επιμένουν ότι ο Μάλαμας ήταν το πραγματικό alter ego του απόστρατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ Σπύρου Παπαχρήστου, που εκτελέστηκε εν ψυχρώ από άγνωστο πρόσωπο, την περασμένη Πρωτομαγιά, στην ταβέρνα του «Κρητικού» στον Γέρακα.

Το αξιοπερίεργο είναι ότι οι δύο άντρες (μακαρίτες πιά…) διαφύλασσαν με υπερβολικό τρόπο τη βαθιά αυτή σχέση τους, αποφεύγοντας να εμφανίζονται μαζί και αρνούμενοι να παρίστανται, ο ένας. ακόμη και σε οικογενειακές εκδηλώσεις του άλλου! Κι όμως ο Δημήτρης Μάλαμας, ήταν η επιχειρηματική και προσωπική «σκιά» του Σπύρου Παπαχρήστου σε όλες τις δραστηριότητές του.

Τα τελευταία χρόνια είχαν γίνει και οι δύο «οι απόλυτοι άρχοντες» της Μυκόνου, ελέγχοντας τους πάντες και τα πάντα, σε απίστευτο βαθμό!

Αν υπολογίσει, λοιπόν κανείς, ότι τα μαγαζιά που «προστάτευαν» στη Μύκονο έκανε το καθένα εισπράξεις από 10 ως 50 εκατ. τη σεζόν, μπορεί εύκολα να αντιληφθεί τα τεράστια κέρδη που αποκόμιζαν οι δύο συνεργάτες.

Το «κλειδί», λοιπόν, των διαδοχικών εκτελέσεων βρίσκεται, άραγε, στο νησί των Κυκλάδων και στην επιθυμία κάποιου άλλου «μεγάλου» να πάρει στα χέρια του τα απίστευτα ποσά, που λέγεται ότι συγκέντρωνε η ομάδα Παπαχρήστου-Μάλαμα?…

Βεβαίως τα πράγματα δεν είναι απλά… Ο Παπαχρήστος ήταν και αλλού ανακατεμένος. Είχε απίστευτο δίκτυο γνωριμιών, το οποίο περιελάμβανε μεγαλοεπιχειρηματίες, εφοπλιστές, πολιτικούς, δημοσιογράφους, ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ και άλλους ισχυρότατους παράγοντες της κοινωνικής ζωής, μεταξύ των οποίων και κορυφαίοι και τάχιστα ανερχόμενοι Μητροπολίτες! Και πίσω από τον Παπαχρήστο, βρισκόταν πάντα ο Δημήτρης Μάλαμας! Σχεδόν αόρατος, αθόρυβος, αλλά πάντοτε εξαιρετικά αποτελεσματικός!

Είναι άγνωστο αν τελικά η ΕΛ.ΑΣ θα καταφέρει να εξιχνιάσει αυτές τις περίεργες εκτελέσεις, που δείχνουν ότι κάποιος, που βρίσκεται ψηλά ή ανεβαίνει πολύ γρήγορα ψηλά, θέλει να πάρει στα χέρια του τον αποκλειστικό έλεγχο της παραγωγής μαύρου χρήματος από σκοτεινές και παράνομες πηγές, πάσης φύσεως.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, θα έχει πολύ ενδιαφέρον να διαπιστώσει κανείς πχ σε ποιόν θα περάσει, από το επόμενο καλοκαίρι, ο έλεγχος των χρυσοφόρων μαγαζιών και beach bars της Μυκόνου, που ανήκε μέχρι πρότινος στην ομάδα Παπαχρήστου.

Είναι τόσο πολλά τα λεφτά, που αργά ή γρήγορα θα φανεί!…

Back to top button