Μια απολαυστική εκδοχή τυρόπιτας με ελέχιστες θερμίδες
Για την πίτα:
400 γρ ανθότυρο
Μια χούφτα φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου
2 αυγά
1 φλυτζάνι γάλα
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι
2 κουταλιές ζάχαρη
1 φλυτζάνι φαρίνα
Μια κουταλιά μπέικιν
Για πασπάλισμα:
3 κουταλιές ζάχαρη
2 κουταλάκια κανέλλα
Λιώνουμε το ανθότυρο με το πηρούνι και προσθέτουμε το δυόσμο ψιλοκομμένο.
Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε καλά.
Advertisement
Ρίχνουμε στο μίγμα το γάλα, το ελαιόλαδο, το αλάτι, τη ζάχαρη και το μπέικιν.
Ανακατεύουμε και συνεχίζοντας το ανακάτεμα προσθέτουμε λίγη-λίγη τη φαρίνα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο.
Λαδώνουμε ελαφρά μια ταρτιέρα ή ένα πυρέξ και απλώνουμε το μίγμα
που πρέπει να είναι σχετικά παχύρευστο.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα