COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Απολαυστική τυρόπιτα χωρίς φύλλο με λίγες θερμίδες

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα σνακ λαχταριστό, εύκολο και ελαφρύ με λίγες θερμίδες;

H τυρόπιτα είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα σνακ ενώ σε πολλά ελληνικά νοικοκυριά είναι ένα από τα πιάτα που βρίσκονται στο κέντρο των οικογενειακών τραπεζιών. Στη διαδικασία παρασκευής για την τυρόπιτα με 3 υλικά η ευκολία κερδίζει αναμφισβήτητα πόντους ενώ η πλούσια γεύση της την καθιστά μια από τις πιο δελεαστικές συνταγές.

Τα υλικά ήδη υπάρχουν στο ψυγείο επομένως πιάσε χαρτί και στυλό και ετοιμάσου να φτιάξεις την καλύτερη τυρόπιτα που έχεις δοκιμάσει ποτέ.

Υλικά
80 γραμμάτια στραγγιστό γιαούρτι με 2% λιπαρά
2 κ.σ. νιφάδες βρώμης
180 γραμμάρια τριμμένο κίτρινο τυρί (ή φέτα) με χαμηλά λιπαρά

 

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τυλίγουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα. Ψήνουμε σε φούρνο στους 180 βαθμούς (όχι στον αέρα) μέχρι να ροδίσει. Μόλις έχει το επιθυμητό χρώμα βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και απολαμβάνουμε. Κάποιοι χρησιμοποιούν και τοστιέρα για το ψήσιμο.

Back to top button