ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Απολαυστική τυρόπιτα με γαρνιτούρα μέλι και σουσάμι

Advertisement

 

Υλικά

500 γρ φέτα
6 αυγά
1 πακέτο χωριάτικο φύλλο κρούστα (στη Καλαμάτα = Λάμπου)
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
20 γρ σουσάμι
Χαρτί για ψήσιμο, λαδόκολλα

Advertisement

Οδηγίες μαγειρέματος

1 Προθερμάνετε τον φούρνο σε 180 βαθμούς.

2 Σε 1 ταψί βάζουμε τη λαδόκολλα και ανοίγουμε το φύλλο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

3 Χτυπάμε τα αυγά σε μπολ και μέσα τρίβουμε τη φέτα με το χέρι. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

4 Σε 1 φλιτζάνι έχουμε το λάδι και 1 πινέλο επάλειψης για τα φύλλα (ή αλείφουμε με το χέρι). Αλείφουμε το 1 φύλλο με λάδι και αραδιάσουμε το μείγμα επάνω, περίπου 3-4 κουταλιές να πάει παντού. Η γέμιση πάει ανά 2 φύλλα, λάδι μόνο στο πρώτο. Άρα διπλώνουμε 2 φύλλα μαζί.

Advertisement

5 Τυλίγουμε σε ρόλο τα φύλλα, τα στρίβουμε λίγο και φτιάχνουμε σαλιγκάρι το πρώτο και το βάζουμε στο ταψί. Τα επόμενα τα τυλίγουμε γύρω από το πρώτο μέχρι να τελειώσει το φύλλο με την ίδια διαδικασία όπως το πρώτο.

6 Αλείφετε στο τέλος με λίγο λάδι, σουσάμι και το περίσσευμα από το μείγμα όλη την πίτα και την ψήνετε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς. Πάντα κοιτάτε να έχει το επιθυμητό χρώμα, δηλαδή πορτοκαλί!
7 Σερβίρουμε αν θέλουμε και με μέλι 🍯.


Καλλιόπη Χαραλαμποπούλου

Η Καλλιόπη Χαραλαμποπουλου είναι δημοσιογράφος, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2004 σε νευραλγικες θέσεις που αφορούν στην επικοινωνία και τη Δημοσιογραφια. Εξειδικευεται σε πολιτικά και κοινωνικοοικονομικα θέματα καθώς και στην επικαιρότητα. Από το 2023 είναι η αρχισυντακτρια του europost.gr και γράφει καθημερινά για θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και συντονίζει μια ομάδα έμπειρων δημοσιογραφων
Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Advertisement

Back to top button