ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Απώλεια βάρους: Ο ψυχολογικός λόγος, που η δίαιτα που ακολουθείς, δεν έχει αποτέλεσμα

Η απώλεια βάρους δεν είναι εύκολη υπόθεση, γι’ αυτό ίσως απογοητεύεστε κάθε φορά που δεν καταφέρνετε να ακολουθήσετε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής. Εάν βλέπετε ότι η δίαιτα σας δεν έχει αποτέλεσμα, δείτε πώς ο εγκέφαλος μπορεί να κάνει το σώμα σας να περάσει στην αντεπίθεση.

Η απώλεια βάρους μπορεί να σας κάνει να νιώσετε καλά και αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας και της ευτυχίας σας. Έχετε δοκιμάσει κάθε είδους δίαιτα αλλά πάντα καταλήγετε να τη σταματάτε στη μέση και να παίρνετε πίσω όλα τα κιλά που έχετε χάσει.

Σύμφωνα με την κλινική διαιτολόγο Carolyn Mein, πολλές δίαιτες προκαλούν μόνο στέρηση, με αποτέλεσμα το στομάχι να δίνει σήμα στον εγκέφαλο ότι πεινάει. Ο τρόπος που χρησιμοποιεί ο εγκέφαλος για να ερμηνεύσει αυτό το σήμα πείνας είναι να σταματήσει κάθε διεργασία στον οργανισμό και να κρατήσει το λίπος στο σώμα.
Αυτό σημαίνει όχι μόνο ότι θα κερδίσετε πίσω το βάρος που χάσατε, αλλά ότι το σώμα σας θα προσπαθήσει να διατηρήσει περισσότερο λίπος. Και το χειρότερο κομμάτι αυτής της νοοτροπίας είναι ότι όσο πιο συχνά ακολουθείτε αυτές τις συντριπτικές δίαιτες, τόσο πιο δύσκολο θα είναι για το σώμα σας να σταματήσει να σκέφτεται ότι περνάτε συνεχώς από περιόδους πείνας, και τόσο πιο δύσκολο θα είναι να χάσετε βάρος στο μέλλον.

Οι απλές αλλαγές που κάνουν τη διαφορά

Επιπλέον, το πιο συνηθισμένο πρόγραμμα διατροφής, το οποίο είναι να περιορίσετε την πρόσληψη του λίπους, επιβαρύνει στην πραγματικότητα πολύ τη χοληδόχο κύστη σας. Οι δίαιτες χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά δεν είναι πολύ καλές. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν χωνεύετε το λίπος, τότε δεν χωνεύετε ούτε πρωτεΐνες ή υδατάνθρακες. Και αυτός είναι ένας από τους λόγους που οι άνθρωποι που υποβάλλονται συχνά σε δίαιτα είναι πιο πιθανό να έχουν προβλήματα στη χοληδόχο κύστη.

Όλα αυτά μπορεί να φαίνονται δύσκολα όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, οπότε τι μπορείτε να κάνετε για να μην αισθάνεστε συνεχώς ότι πεινάτε; Ένας από τους τρόπους, σύμφωνα με την Carolyn Mein, είναι αντί να τρώτε παγωτό όταν θέλετε κάτι κρύο και γλυκό, μπορείτε να δοκιμάσετε δροσερά φρούτα. Οι απλές αλλαγές στη διατροφή σας είναι αυτές που μπορούν να σας αποτρέψουν από έναν φαύλο κύκλο δίαιτας και να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος και να το κρατήσετε μακριά.

Back to top button