ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η απόλυτα καλοκαιρινή και δροσερή σαλάτα του Άκη Πετρετζίκη με ζυμαρικά

Η απόλυτα καλοκαιρινή και δροσερή σαλάτα του Άκη: Είναι καλοκαίρι και η θερμοκρασία συνεχίζει να ανεβαίνει κατακόρυφα, κάτι που επηρεάζει τη διάθεση, αλλά και τις διατροφικές μας επιλογές. Οι γεύσεις που έχουμε ανάγκη αυτήν την περίοδο έχουν πιο δροσερό και fresh χαρακτήρα και αποτελούν ισχυρούς συμμάχους για να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τον καύσωνα.

 

Η απόλυτα καλοκαιρινή και δροσερή σαλάτα του Άκη Πετρετζίκη με ζυμαρικά

Χορηγούμενο

 

Με απλά και εύκολα βήματα, μπορούμε να δημιουργήσουμε ελαφριά γεύματα που θα μας κρατήσουν χορτάτους και γεμάτους με ενέργεια. Είναι πολύ σημαντικό, όμως, να δώσουμε αρκετή έμφαση στην ποιοτική πρώτη ύλη. Η εποχικότητα παίζει καθοριστικό ρόλο ακόμη κι αν έχουμε προετοιμάσει το πιο piece of cake πιάτο.

Χορηγούμενο

TIP
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Η απόλυτα καλοκαιρινή και δροσερή σαλάτα του Άκη Πετρετζίκη με ζυμαρικά

 

500 γρ. πένες
αλάτι
300 γρ. τυρί κρέμα, έξτρα light
2 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. μέλι
πιπέρι
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1/2 αγγούρι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
100 γρ. καλαμπόκι
200 γρ. τσένταρ, τριμμένο light
100 γρ. λιαστές ντομάτες
χυμό λάιμ, από 2 λάιμ
2 κ.σ. δυόσμο
Για το σερβίρισμα
1 κ.σ. δυόσμο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
TIP
Καθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.


Ας μαγειρέψουμε…
Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε αλάτι και τις πένες.
Βράζουμε για 8 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το τυρί κρέμα, τη μουστάρδα, το μέλι, πιπέρι, αλάτι το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Προσθέτουμε ½ κουτάλα με νερό από τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Προσθέτουμε την πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη, την κόκκινη πιπεριά σε μικρά κυβάκια, το αγγούρι σε κυβάκια και το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένο.
Βάζουμε το καλαμπόκι, το τσένταρ, τις λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες και τον χυμό από τα lime.
Σουρώνουμε τις πένες και τις βρέχουμε με κρύο νερό για να κρυώσουν και να σταματήσει ο βρασμός τους.
Προσθέτουμε στο μπολ με τη σάλτσα τον δυόσμο, τις πένες και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε τον δυόσμο, το ελαιόλαδο και σερβίρουμε.




Καλλιόπη Χαραλαμποπούλου

Η Καλλιόπη Χαραλαμποπουλου είναι δημοσιογράφος, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2004 σε νευραλγικες θέσεις που αφορούν στην επικοινωνία και τη Δημοσιογραφια. Εξειδικευεται σε πολιτικά και κοινωνικοοικονομικα θέματα καθώς και στην επικαιρότητα. Από το 2023 είναι η αρχισυντακτρια του europost.gr και γράφει καθημερινά για θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και συντονίζει μια ομάδα έμπειρων δημοσιογραφων

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Back to top button