ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αρέσει και σ’ εσάς η μυρωδιά του φρεσκοκουρεμένου γρασιδιού?… Δείτε, όμως, γιατί είναι επικίνδυνη, λόγω των οργανικών ενώσεων, που απελευθερώνονται…

Advertisement

Η μυρωδιά του γρασιδιού στην πραγματικότητα… είναι επικίνδυνη.

Aχ αυτή η μυρωδιά που θυμίζει άνοιξη… το φρεσκοκομμένο γρασίδι, μια μυρωδιά γεμάτη ωραίες αναμνήσεις, παιδική ηλικία… Τι κρίμα που στην πραγματικότητα αυτή η μυρωδιά είναι η μυρωδιά… ενός τραύματος!

Τραύμα, ναι. Είναι η μυρωδιά της άμυνας της φύσης και της ανάγκης για βοήθεια. Το φρέσκο ευχάριστο άρωμα του γρασιδιού είναι το άρωμα του φυτού που προσπαθεί να σωθεί από τον τραυματισμό που μόλις υπέστη!

Advertisement

Τα φυτά απελευθερώνουν μια σειρά οργανικών ενώσεων και αυτές οι εκπομπές αυτών των οργανικών ενώσεων αυξάνονται σαν τρελές όταν αυτά κόβονται.

Αυτές οι ενώσεις δημιουργούν νέα κύτταρα στο κομμένο γρασίδι έτσι ώστε να επουλωθεί πιο γρήγορα, ενώ δρουν ως “αντιβιοτικά” που εμποδίζουν τη βακτηριακή μόλυνση, ενώ άλλες για να λειτουργήσουν ως κάτι σαν…σήμα κινδύνου. Πάμε στοίχημα ότι πλέον αυτή η μυρωδιά δεν θα είναι ίδια για εσένα…


pressroom

Η συντακτική ομάδα του Europost αναρτά καθημερινά τα άρθρα της επικαιρότητας.
Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Advertisement

Back to top button