COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: 6 tips για τραγανιστό κουρκούτι μπακαλιάρου

Ο μπακαλιάρος θα έχει φανταστικό και επαγγελματικό αποτέλεσμα στο τηγάνισμα!

Η 25η Μαρτίου έρχεται γι’ αυτό και η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας προσφέρει απλόχερα την πιο νόστιμη συνταγή για τραγανιστό κουρκούτι μπακαλιάρου.

Τι θα χρειαστείς για το κουρκούτι

  • 260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. κοφτά μπέικινκ πάουντερ
  • 3/4 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 330 ml σοδα αναψυκτικο
  • 30 ml ούζο
  • 2 μεγάλα παγάκια

Διαβάστε επίσης: Μπακαλιάρος σκορδαλιά: Τα 10 βήματα για να πετύχεις το τέλειο κουρκούτι

Εκτέλεση

  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μέτριο μπολ.
  • Προσθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη.
  • Ανακατεύουμε τα στερεά υλικά με αυγοδάρτη.
  • Προσθέτουμε τα υγρά υλικά, ούζο και την σόδα.
  • Ανακατεύουμε το κουρκουτι με την σοδα για λίγο με τον αυγοδάρτη.
  • Γι’ αυτό αφού το ανακατέψουμε ρίχνουμε μέσα 2 μεγάλα παγάκια.
  • Έτσι αραιώνει η σύσταση του και ταυτόχρονα παγώνει γρήγορα, με αποτέλεσμα να έχουμε έναν λείο χυλό.
  • Σε αυτή τη συνταγή γίνεται πάντα πολύ τραγανό.
  • Σκεπάζουμε το μπολ και το τοποθετούμε στην συντήρηση του ψυγείου στο πιο κρύο ράφι για 20-30’.
  • Εναλλακτικά βάζουμε το χυλό, σκεπασμένο, στην κατάψυξη για 5’.
  • Το βγάζουμε παγωμένο από την ψύξη.
  • Το αφήνουμε στον πάγκο για λίγα λεπτά και ανακατεύουμε ελαφρά με ένα κουτάλι.
  • Τώρα θα δείτε ότι αφού ξεκουράστηκε και κρύωσε έχει αλλάξει τελείως η σύσταση του.
  • Δηλαδή είναι πιο αραιό και πιο ρευστό.
  • Έτσι πρέπει να είναι το ιδανικό κουρκούτι μπακαλιάρου.

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: 6 tips για τραγανιστό κουρκούτι μπακαλιάρου

  • Πριν βουτήξουμε τον μπακαλιάρο ανακατεύουμε με το κουτάλι μία φορά, να σιγουρεύουμε ότι έλιωσαν τα παγάκια.
  • Το λαδι πρεπει να ειναι καυτο..
  • Αλευρώνουμε πρώτα και μετά βουτάμε στο κουρκούτι για να ντυθεί ολόγυρα.
  • Για λεπτή και τραγανή κρούστα, τον στραγγίζουμε για μισό λεπτό πάνω από το μπολ.
  • Πριν τηγανίσουμε στραγγίζουμε το πολύ κουρκούτι.
  • Για χοντρή κρούστα , μόλις τον βουτήξουμε χωρίς καθυστέρηση τον βάζουμε στο καυτό λάδι στο τηγάνι.
  • Αν θέλετε μπορείτε να αρωματίσετε με βότανα μυρωδικά ή μπαχαρικά της αρεσκείας σας.
  • Για να ροδίσει σωστά και να φουσκώσει, χρειάζεται προσοχή στις θερμοκρασίες.
  • Η ένταση της φωτιάς να είναι μεσαία προς δυνατή.

Μυστικά για το τηγάνισμα

  • Πρέπει το ψάρι να είναι στεγνό χωρίς καθόλου υγρασία.
  • Πρέπει να τηγανιστεί σωστά με υπομονή.
  • Πρέπει να βάζετε λίγα λίγα τα κομμάτια στο τηγάνι.
  • Πρέπει να τηγανίζετε χωρίς να αναποδογυρίζετε συνεχώς στο τηγάνι τον μπακαλιαρο.
  • Πρέπει να στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.
  • Μην βάζετε ποτέ λεμόνι πάνω σε ένα τραγανό κομματι μπακαλιαρου μετά το τηγάνισμα γιατί θα μαλακώσει

Back to top button