COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Η πεντανόστιμη στριφτή τυρόπιτα με μυζήθρα που λιώνει στο στόμα

Θα γλύφετε τα δάχτυλα σας




Η πιο νόστιμη και γευστική τυρόπιτα που έχουν λατρέψει μικροί και μεγάλοι είναι στριφτή. Η γέμιση της λιώνει στο στόμα με τη μυζήθρα να σου χαρίζει την πιο πλούσια γεύση.

Δείτε πως θα φτιάξετε την στριφτή τυρόπιτα:

Χορηγούμενο

Υλικά

  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 συσκ. χωριάτικα φύλλα
  • 4 αυγά
  • 250 γρ. μυζήθρα ξερή τριμμένη
  • 500 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 πρέζα/ες μοσχοκάρυδο (προεραιτικά)

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Η πεντανόστιμη στριφτή τυρόπιτα με μυζήθρα που λιώνει στο στόμα

Εκτέλεση

Χορηγούμενο

  • Χτυπάμε σε ένα μεγάλο μπολ με πιρούνι τα αυγά μας.
  • Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
  • Προσθέτουμε τα τυριά, τη θρυμματισμένη φέτα και την τριμμένη μυζήθρα και τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Ανοίγουμε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας.
  • Λαδώνουμε κάθε φύλλο ελαφρά με ένα πινέλο για την στριφτή τυρόπιτα.
  • Λαδώνουμε επίσης κι ένα μεγάλο, ρηχό ταψί.
  • Κατά μήκος του φύλλου απλώνουμε με κουτάλι λίγη γέμιση και τυλίγουμε χαλαρά σε ρολό.
  • Στη συνέχεια το στρίβουμε ελαφρά και το τυλίγουμε σε σχήμα σαλίγκαρου.
  • Το βάζουμε στο κέντρο του ταψιού.
  • Όμοια τυλίγουμε και τα υπόλοιπα φύλλα, φροντίζοντας να συνεχιστεί ο σαλίγκαρος από εκεί που σταματήσαμε.
  • Στο τέλος όλο το ταψί θα έχει την όψη ενός μεγάλου σαλίγκαρου.
  • Περιχύνουμε με όσο ελαιόλαδο μας έχει περισσέψει από το άλειμμα των υπόλοιπων φύλλων.



Back to top button