Το πιο εύκολο και απολαυστικό φαγητό του καλοκαιριού! Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σας έχει την καλύτερη συνταγή για γρήγορο και πεντανόστιμο μπριάμ.
Δείτε πως θα φτιάξετε εύκολα και γρήγορα μπριάμ:
Υλικά
-
2 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε μεγάλα καρέ
-
2 κολοκύθια κομμένα σε μεγάλα καρέ
-
2 μέτριες ντομάτες
-
2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε μεγάλα καρέ
-
1 πατάτα κομμένη σε μεγάλα καρέ
-
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μεγάλα καρέ
-
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μεγάλα καρέ
-
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
-
3/4 φλ. ελαιόλαδο
-
1 πρέζα ζάχαρη
-
αλάτι
-
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
200 γραμ. φέτα κομμένη σε καρέ ή χοντρά τρίμματα
Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Η συνταγή για το νοστιμότερο μπριάμ στο πι και φι
Εκτέλεση
Πλένουμε όλα τα λαχανικά και τα κόβουμε σε καρέ.
Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ξανθαίνουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά.
Advertisement
Ρίχνουμε τις πιπεριές, το κολοκύθι, τη μελιτζάνα και σοτάρουμε για να λαδωθούν για 2- 3 λεπτά.
Προσθέτουμε την ντομάτα κομμένη σε καρεδάκια και τις πατάτες.
Τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη.
Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά (χωρίς προσθήκη νερού).
Τέλος, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Advertisement
Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και τα τρίμματα ή τα καρέ φέτας.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σκεπάζουμε 5 λεπτά την κατσαρόλα και σερβίρουμε με τραγανό φρέσκο ψωμί.
Τρώγεται και κρύο σαν σαλάτα.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα