COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Η συνταγή για το νοστιμότερο μπριάμ στο πι και φι




Το πιο εύκολο και απολαυστικό φαγητό του καλοκαιριού! Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σας έχει την καλύτερη συνταγή για γρήγορο και πεντανόστιμο μπριάμ.

Δείτε πως θα φτιάξετε εύκολα και γρήγορα μπριάμ:

Χορηγούμενο

Υλικά

  • 2 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε μεγάλα καρέ
  • 2 κολοκύθια κομμένα σε μεγάλα καρέ
  • 2 μέτριες ντομάτες
  • 2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε μεγάλα καρέ
  • 1 πατάτα κομμένη σε μεγάλα καρέ
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μεγάλα καρέ
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μεγάλα καρέ
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 3/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 200 γραμ. φέτα κομμένη σε καρέ ή χοντρά τρίμματα
Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Η συνταγή για το νοστιμότερο μπριάμ στο πι και φι

Εκτέλεση

Πλένουμε όλα τα λαχανικά  και τα κόβουμε σε καρέ.

Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ξανθαίνουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά.

Ρίχνουμε τις πιπεριές, το κολοκύθι, τη μελιτζάνα και σοτάρουμε για να λαδωθούν για 2- 3 λεπτά.

Χορηγούμενο

Προσθέτουμε την ντομάτα κομμένη σε καρεδάκια και τις πατάτες.

Τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη.

Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά (χωρίς προσθήκη νερού).

Τέλος, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Χορηγούμενο

Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και τα τρίμματα ή τα καρέ φέτας.

Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σκεπάζουμε 5 λεπτά την κατσαρόλα και σερβίρουμε  με τραγανό φρέσκο ψωμί.

Χορηγούμενο

Τρώγεται και κρύο σαν σαλάτα.



Back to top button