ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Θα πάθετε έρωτα με την λαχταριστική αναποδογυριστή τυρόπιτα έτοιμη σε 10 λεπτά

Advertisement

Εντοπίσαμε για εσάς μία μοναδική συνταγή για τυρόπιτα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου η οποία εδώ και καιρό κάνει «θραύση» στο διαδίκτυο.

Πρόκειται για την αναποδογυριστή τυρόπιτα που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε τώρα που θα είστε στο σπίτι.

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 150 γραμ. ελαιόλαδο για τα φύλλα
  • 100 γραμ. βούτυρο
  • 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 1 κιλό φέτα – κεφαλογραβιέρα – μανούρι (ανάμεικτα)
  • 2 αυγά
  • 2 κρόκους
  • μπόλικο φρεσκοτριµµένο πιπέρι
  • 2 κ.σ. μπούκοβο
  • 2 πρέζες μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε την προετοιμασία για την αναποδογυριστή τυρόπιτα με σιμιγδάλι, λιώνοντας το βούτυρο σε μία κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε να βουτυρωθεί καλά.
  • Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα.
  • Αφού δέσει, την αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά και τους κρόκους, ανακατεύοντας µε σύρμα ώστε να ομογενοποιηθούν στην κρέμα.
  • Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
  • Τέλος, προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα και τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε.
  • Τρίβουμε πιπέρι κατά βούληση και ρίχνουμε το μπούκοβο και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε.
  • Θα χρησιμοποιήσουμε ρηχό ταψί για πίτα, 36 εκ. Το λαδώνουμε ελαφρά.
  • Κρατάμε χωριστά τα δυο φύλλα κρούστας και τα ψιλοκόβουμε.
  • Τα ρίχνουμε στη γέμιση και ανακατεύουμε.
  • Στρώνουμε τα 7 φύλλα, ραντίζοντας τα ενδιάμεσα με λάδι, ακτινωτά στο ταψί (να περισσεύουν έξω αρκετά) και απλώνουμε τη γέμιση στα στρωμένα φύλλα σε λεπτή στρώση.
  • Είναι σημαντικό η γέμιση να είναι σε λεπτή στρώση.
  • Γυρίζουμε προς τα μέσα (πάνω στη γέμιση) τα φύλλα που εξέχουν.
  • Από πάνω στρώνουμε, λαδώνοντας ένα ένα τα υπόλοιπα φύλλα, μπήγοντας τις άκρες τους κάτω από την πίτα (όπως κάνουμε στο γαλακτομπούρεκο).
  • Ψήνουμε την τυρόπιτα στους 200 ºC στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα ή στους 180 ºC στον αέρα στη μεσαία σχάρα για περίπου 35′, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.
  • Την αναποδογυρίζουμε σε μεγάλο ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15′ για πιο τραγανό αποτέλεσμα.
  • Μάθετε ακόμα περισσότερα μυστικά για μοναδικές πίτες.
  • Τη βγάζουμε σε μεγάλη επιφάνεια και κόβουμε σε κομμάτια.
  • Σερβίρουμε όσο είναι ζεστή και κριτσανιστή.

Καλλιόπη Χαραλαμποπούλου

Η Καλλιόπη Χαραλαμποπουλου είναι δημοσιογράφος, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2004 σε νευραλγικες θέσεις που αφορούν στην επικοινωνία και τη Δημοσιογραφια. Εξειδικευεται σε πολιτικά και κοινωνικοοικονομικα θέματα καθώς και στην επικαιρότητα. Από το 2023 είναι η αρχισυντακτρια του europost.gr και γράφει καθημερινά για θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και συντονίζει μια ομάδα έμπειρων δημοσιογραφων
Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Advertisement

Back to top button