COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΑΡΘΡΑ ΓΝΩΜΗΣ

Η Αριστερά-τραγέλαφος! Οργανώνει πορείες για το Πολυτεχνείο, την ώρα που οι πολίτες πεθαίνουν στις ΜΕΘ από κορωνοϊό και ο λαός βυθίζεται στην φτώχεια και στην ανεργία από την καραντίνα!


Του Αλκιβιάδη Χανιώτη

Το ζούμε και αυτό στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, στο μάτι της καταιγίδας του κορωνοϊού, με δεκάδες συμπολίτες μας να πεθαίνουν στις Εντατικές κάθε μέρα, με εκατοντάδες να διασωληνώνονται από 24ωρο σε 24ωρο και τους υπολοίπους να είναι γονατισμένοι από την φτώχεια και την ανεργία, στην οποία μας σπρώχνει η καραντίνα: Η Αριστερά-τραγέλαφος να οργανώνει πορείες για να τιμήσει την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου!
Η εικόνα, που εμφανίζει η δημόσια σφαίρα σήμερα, αν δεν είναι αντικείμενο του ψυχαναλυτή, θα μπορούσε μετά βεβαιότατος να δώσει το έναυσμα στους διαπρεπείς συγγραφείς του θεάτρου του παραλόγου Ευγένιο Ιονέσκο και Λουίτζι Πιραντέλλο, να γράψουν -από κοινού- ένα από τα συγκλονιστικότερα έργα τους!

Αλλά ας πάρουμε τα πράματα με την σειρά τους: η Αριστερά στην διαχρονική της πορεία επικαλείται πάντοτε τον ορθολογισμό και την επιστήμη για να δομήσει την πολιτική της σκέψη και τα ιδεολογήματά της. Άλλωστε, η βάση του Μαρξισμού είναι ο ντετερμινισμός, δηλαδή η θεωρία της εξέλιξης, η οποία απορρίπτει -εκ των προτέρων- κάθε έννοια μεταφυσικής και επικαλείται συνεχώς τον ορθό λόγο και την επιστημονική γνώση.

Ερώτημα πρώτον, λοιπόν: υπάρχει ή δεν υπάρχει κορωνοϊός, ως πανδημία, με απίστευτα ισχυρή μεταδοτικότητα από άνθρωπο σε άνθρωπο, που σκοτώνει ανηλεώς και αδιακρίτως; Υπάρχει κάποιος στην Αριστερά που δεν το πιστεύει; Αν υπάρχει, τότε δεν είναι Αριστερός, δεν δικαιούται να παριστάνει τον Μαρξιστή και καλό είναι να αρχίσει να μελετάει τα ζώδια, το πότε η Σελήνη θα βρεθεί στο Ζυγό και αν και πότε θα έχουμε συναστρία του Άρη με τον Πλούτωνα!

Ερώτημα δεύτερο: αφού υπάρχει κορωνοϊός και η Επιστήμη επιμένει ότι μόνον η απόσταση από άνθρωπο σε άνθρωπο και δευτερευόντως η μάσκα, μπορούν να προφυλάξουν από την μετάδοση του ιού και από τον κίνδυνο του θανάτου, πως είναι δυνατόν Αριστερά κόμματα και Αριστερές προσωπικότητες να καλούν τους πολίτες σε πορείες και διαδηλώσεις, όπου ένα πράγμα είναι βέβαιον: Όσο και να θέλει κανείς και όποια μέτρα και αν πάρουν οι διοργανωτές, δεν θα σταθεί δυνατόν να τηρηθούν οι κοινωνικές αποστάσεις από άτομο σε άτομο, που είναι απαραίτητες, για να αποφευχθεί η μετάδοση της πανδημίας!

Ερώτημα τρίτον: στέρεψε τόσο η φαντασία των συγκεκριμένων κομμάτων της Αριστεράς, ώστε να μην μπορούν να σκεφτούν κάποιον άλλο δημιουργικό και σύγχρονο τρόπο για να τιμήσουν την επέτειο του Πολυτεχνείου, π.χ μέσω διαδικτύου, προστατεύοντας ταυτόχρονα και την δημόσια υγεία;

Ερώτημα τέταρτο: μήπως, τα συγκεκριμένα κόμματα της Αριστεράς και τα πρόσωπα που ηγούνται, συναισθάνονται κατά βάθος την κραυγαλέα αδυναμία τους να κάνουν σκληρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση απέναντι σε μια κυβέρνηση, που αποδεικνύεται πολύ λίγη για να χειριστεί αποτελεσματικά το τσουνάμι του δεύτερου κύματος της πανδημίας; Και έτσι, το ρίχνουν στο… ‘καλαματιανό’, δηλαδή σε μια άνευ ουσίας αντιπαράθεση για την πορεία του Πολυτεχνείου, ενώ την ίδια ώρα οι νεκροί έχουν ξεπεράσει κατά πολύ την χιλιάδα, οι διασωληνωμένοι είναι πάνω από 400, τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται, το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι έτοιμο να καταρρεύσει και οι υπόλοιποι Έλληνες είναι κλειδωμένοι στα σπίτια τους, πιό φτωχοί και πιό απελπισμένοι παρά ποτέ!

Τελικά, είναι πολύ τυχερός άνθρωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης! Με μια τέτοια αντιπολίτευση απέναντί του, οι τεράστιες γκάφες και αβλεψίες των υπουργών του στην διαχείριση του κορωνοϊού, από το καλοκαίρι και μετά, με τις ολέθριες συνέπιες, που βλέπουμε τώρα στα νοσοκομεία, περνάνε ξαφνικά στην δεύτερη και τρίτη θέση της επικαιρότητας. Επειδή ο Βαρουφάκης θέλει να πάρει την Δανάη από το χέρι και να κάνει άσκηση επαναστατικής γυμναστικής, ο Κουτσούμπας επιμένει να δείξει στις τηλεοπτικές κάμερες πόσο καλά ξέρει να τοποθετεί τα στρατιωτάκια του και ο ΣΥΡΙΖΑ μπερδεύεται μεταξύ του παλαιού αριστερίστικου εαυτού του και της σημερινής αγωνίας του για το πως θα εξελιχθεί σε ένα σύγχρονο ΠΑΣΟΚ του 2021!

Ναί, η σημερινή εικόνα της Αριστεράς είναι τραγελαφική! και αυτό αποτελεί δυστύχημα για την ίδια, αλλά και πολιτικό αναχρονισμό για την χώρα!

Back to top button