ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αρνί ή κατσίκι: Τι πρέπει να προσέξουμε κατά την αγορά

Advertisement

Αρνί ή κατσίκι; Εξαρτάται από τα γούστα μας. Το κατσίκι γάλακτος είναι πιο υγιεινό και πιο εύπεπτο από το αρνί γάλακτος, καθώς το κατσικίσιο γάλα με το οποίο έχει ανατραφεί είναι χαμηλότερο σε λιπαρά.

Επίσης, πολλοί θεωρούν ότι είναι πολύ πιο νόστιμο, ειδικά αν πρόκειται για ένα από αυτά τα «ημιάγρια» που στις διακοπές μας στα νησιά βλέπουμε να βόσκουν ελεύθερα στα βουνά και να κατεβαίνουν το βράδυ στην παραλία για να πιούν νερό.

Ωστόσο η γευστική προτίμηση έχει να κάνει και με την… καταγωγή. Οι νησιώτες είναι πιο εξοικειωμένοι με τη γεύση και το άρωμα του κατσικιού, ενώ στις ορεινές κτηνοτροφικές περιοχές της χώρας, προτιμούν το αρνί.

Για να διακρίνεται το κατσίκι από το αρνί, κάποια σφαγεία αφήνουν πάνω στην ουρά του κατσικιού μέρος του τριχώματος, παρότι απαγορεύεται για λόγους υγιεινής, και η ουρά τους είναι στραμμένη προς τα πάνω. Μια άλλη διαφορά είναι στα μπούτια, που είναι πιο ισχνά και «άδεια» από του αρνιού.

Advertisement

Διαφέρουν επίσης στην κατατομή του κεφαλιού, που στα κατσίκια είναι ευθεία· αντιθέτως, στο κεφάλι των αρνιών υπάρχει ένα καρούμπαλο που ξεκινάει από τα μάτια και φτάνει στην άκρη της μύτης τους. Αν, όμως, δεν είμαστε εξοικειωμένοι, δεν είναι σίγουρο ότι θα καταλάβουμε τις διαφορές αυτές.


Καλλιόπη Χαραλαμποπούλου

Η Καλλιόπη Χαραλαμποπουλου είναι δημοσιογράφος, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2004 σε νευραλγικες θέσεις που αφορούν στην επικοινωνία και τη Δημοσιογραφια. Εξειδικευεται σε πολιτικά και κοινωνικοοικονομικα θέματα καθώς και στην επικαιρότητα. Από το 2023 είναι η αρχισυντακτρια του europost.gr και γράφει καθημερινά για θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και συντονίζει μια ομάδα έμπειρων δημοσιογραφων
Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Advertisement

Back to top button