COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

STORIESΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αρνήθηκε 10 φορές την έκτρωση και γέννησε ένα υγιέστατο μωράκι

Προβλήματα εγκυμοσύνης : Μια μητέρα που ισχυρίζεται ότι γιατροί της πρότειναν δέκα αμβλώσεις μέχρι τη γέννα, κατάφερε να γεννήσει ένα υγιές κopιτσάκι.

Η Natalie Halson, από το Μάντσεστερ, 29 ετών, δήλωσε ότι οι γιατροί την προειδοποίησαν επανειλημμένα ότι το αγέννητο μωρό της θα είχε κακή ποιότητα ζωής μετά από αξονικές στις 22 εβδομάδες που έδειξαν ότι το έμβρυο είχε δισχιδή ράχη.

Προβλήματα εγκυμοσύνης: Ένα σπάνιο πρόβλημα

Η κατάσταση – η οποία επηρεάζει 1.500 εγκυμοσύνες κάθε χρόνο – σημαίνει ότι η σπονδυλική στήλη και ο νωτιαίος μυελός δεν έχουν αναπτυχθεί σωστά στη μήτρα.

Όμως η Natalie, βοηθός ακτινολόγου, δήλωσε ότι αποφάσισε να εμπιστευτεί το ένστικτό της και να προχωρήσει με την εγκυμοσύνη – καλωσορίζοντας στον κόσμο την Mirabelle, η οποία είναι τώρα ηλικίας έξι μηνών.

Και παρόλο που η Natalie δεν γνωρίζει ακριβώς τι της επιφυλάσσει το μέλλον, είπε ότι η κόρη της είναι υγιής μετά από διορθωτική χειρουργική επέμβαση αμέσως μετά τη γέννησή της.

Το μωρό «θαύμα» έπρεπε να υποβληθεί σε εγχείρηση αμέσως μετά τη γέννησή του, αλλά τώρα είναι ευτυχισμένο και υγιές.

Προβλήματα εγκυμοσύνης: Πρόβλημα στις 33 εβδομάδες

Οι γιατροί πρότειναν στη μητέρα να τερματίσει την εγκυμοσύνη, ακόμα και στις 33 εβδομάδες κύησης, υποστηρίζει η Natalie.

Η Natalie είπε: «Το έψαξα και συνειδητοποίησα ότι υπήρχαν επιλογές. Αρνήθηκα να παραιτηθώ από το μωρό μου, αλλά οι γιατροί ήταν ανένδοτοι.»

«Ήταν τόσο επίμονοι ακόμα και μετά που είπα επανειλημμένα όχι, και μου πρότειναν πάλι να τερματίσω την εγκυμοσύνη μόλις λίγες εβδομάδες πριν γεννηθεί, γεγονός που πραγματικά με αναστάτωσε.

Όταν μου πρότειναν γι ακόμη μία φορά την έκτρωση

«Ήταν ήδη αναπτυγμένη σε εκείνο το σημείο. Ήταν θλιβερό να σκέφτονται ότι ήθελαν απλώς να την ξεφορτωθώ. Μου πρότειναν έκτρωση σε κάθε ραντεβού που είχα μέχρι τη μέρα που γεννήθηκε – περίπου δέκα φορές. Αλλά είμαι τόσο χαρούμενη που αρνήθηκα. Η Mirabelle είναι πραγματικά ένα θαύμα.

Οι γιατροί υποψιάζονταν ότι το μωρό είχε δισχιδή ράχη μετά από αξονική στις 22 εβδομάδες, αλλά είπαν στη Natalie ότι θα πρέπει να κλείσει ραντεβού σε ειδικό σαρωτή μια εβδομάδα αργότερα.

Όμως η Natalie, η οποία δουλεύει σε νοσοκομείο ως βοηθός ακτινολόγου, υποψιάστηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, κάλεσε το γιατρό και ζήτησε απαντήσεις.

Η Natalie θυμάται: «Τότε μου είπαν ότι το μωρό είχε δισχιδή ράχη. Λύγισα. Ήμουν χάλια. Δεν μπορούσα να σταματήσω να κλαίω. Μου είπαν η άμβλωση ήταν η μόνη μου επιλογή και μου εξήγησαν ότι εάν προχωρήσω στην εγκυμοσύνη, το μωρό μου θα ήταν δεσμευμένο με αναπηρική καρέκλα και δεν θα είχε ποιότητα ζωής.

«Έπειτα έκανα δική μου έρευνα και ανακάλυψα ότι υπήρχαν επιλογές για το κopιτσάκι μου – ένιωσα ξαφνικά πολύ θυμωμένη που μου είπαν ότι δεν είχα καμία επιλογή. Αν δεν το έψαχνα μόνη μου, θα συμφωνούσα με τον τερματισμό. Κοιτάζω τη Mirabelle τώρα και σκέφτομαι ‘δεν θα σε γνώριζα.’ Δε μπορώ ούτε να το σκέφτομαι.»

Η Natalie ήθελε τη γνώμη του ειδικού στη δισχιδή ράχη, του Δρ Jan Deprest.

Η εμβρυϊκή χειρουργική επέμβαση – χειρουργείο που εκτελείται ενώ το μωρό βρίσκεται ακόμα στη μήτρα – αποκλείστηκε λόγω της φύσης της βλάβης στη σπονδυλική στήλη της Mirabelle.

Προβλήματα εγκυμοσύνης: Καισαρική

Η Mirabelle τελικά γεννήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου 2018 στις 38 εβδομάδες κύησης και η Natalie υποβλήθηκε σε επείγουσα καισαρική.

Το νεογέννητο μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο παίδων. «Ήταν πραγματικά φοβερό να μην την δει κανείς μετά τη γέννησή της, ειδικά αφού αγωνίστηκα τόσο σκληρά γι ‘αυτήν, αλλά ξέραμε ότι ήταν στα καλύτερα χέρια», είπε η Natalie.

«Ήμουν απελπισμένη να βρεθώ κοντά της και πήρα εξιτήριο σε λιγότερο από δέκα ώρες μετά την καισαρική, ενάντια στη συμβουλή των γιατρών, ώστε να μπορώ να είμαι δίπλα της.

«Έκαναν επέμβαση στη σπονδυλική στήλη της Mirabelle την ημέρα που γεννήθηκε, ήταν μια φρικτή αναμονή, καθώς κράτησε περίπου 12 ώρες, αλλά οι γιατροί ήταν πραγματικά ευχαριστημένοι με την πρόοδο της μετά.

«Μου είπαν ότι είχαν επανασυνδέσει όλα τα νεύρα στην πλάτη της σαν φερμουάρ. Ήμουν τόσο συναισθηματική, δεν μπορούσα να σταματήσω να κλαίω.»

Μετά από ένα μήνα παραμονής στο νοσοκομείο, της επιτράπηκε τελικά να πάρει τη Mirabelle στο σπίτι.

Η Natalie πρόσθεσε: «Υπάρχουν μερικές μέρες που θέλω να δω στο μέλλον, να δούμε πόσο ικανή θα είναι, αλλά πραγματικά δεν έχει καμία σημασία για μένα καθόλου. Την αγαπάμε ακριβώς το ίδιο με κάθε τρόπο. Αγωνιζόμαστε κάθε μέρα για να έχει την καλύτερη ζωή.»

Προβλήματα εγκυμοσύνης: Το θαύμα της γέννας

«Θεωρώ τον εαυτό μου ένα πολύ δυνατό άτομο, αλλά ήταν ένα απίστευτα δύσκολο ταξίδι. Θα συνιστούσα στους γονείς που τους συμβουλεύουν να τερματίσουν μία δύσκολη κύηση, να το ψάξουν, ότι δεν είναι η μόνη επιλογή ανεξάρτητα από το τι προσπαθούν τα νοσοκομεία να τους πουν.»

«Και πάντα πηγαίνετε με το ένστικτό σας, κάτι μέσα μου μου έλεγε ότι το μωρό μου θα ήταν εντάξει- και κοιτάξτε την τώρα, είναι τέλεια», συμπληρώνει η Natalie.

Back to top button