COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΚΟΣΜΟΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ασθένεια του βασιλιά Καρόλου φέρνει πιο κοντά την οικογένεια: Φαίνεται ότι ο Χάρι θα επιστρέψει για τον πατέρα του

Ο βασιλιάς Κάρολος έκανε ένα «θετικό βήμα» για να διορθώσει μια διαλυμένη σχέση με τον πρίγκιπα Χάρι, αφού τον ενημέρωσε προσωπικά για τη διάγνωση του καρκίνου.

Ο Μονάρχης, 75 ετών, φαίνεται ότι υπαινίσσεται τη συμφιλίωση με τον δούκα του Σάσεξ, κάτι που στέλνει ένα αυστηρό μήνυμα και στον πρίγκιπα Γουίλιαμ.

Σε συνομιλία με το The Mirror, η ειδικός σχέσεων Λουέλα Άλντερσον πιστεύει ότι «η προσωπική κλήση του βασιλιά Καρόλου στον Χάρι σχετικά με τη διάγνωσή του είναι ένα σημάδι επιδιόρθωσης ή διδαχής από λάθη του παρελθόντος στη σχέση τους».

Ο ειδικός ισχυρίστηκε ότι η απόφαση του Μονάρχη να πλησιάσει τον γιο του την ώρα της ανάγκης “δείχνει ένα επίπεδο σεβασμού και εκτίμησης από αυτόν προς τον Χάρι…”

Η Λουέλα μοιράστηκε περαιτέρω ότι οι ασθένειες ή οι φόβοι για την υγεία «συχνά φέρνουν τις οικογένειες πιο κοντά και βάζουν σε προοπτική τα προβλήματα του παρελθόντος».

Είπε ότι οι άνθρωποι συχνά συγχωρούν τις αποξενωμένες σχέσεις αίματος τους σε δύσκολες περιόδους της ζωής τους.

Ο ειδικός πρόσθεσε: «Σε αυτή την περίπτωση, η κλήση του βασιλιά Καρόλου στον Χάρι μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι βλέπει τη μεγαλύτερη εικόνα και θέλει να επιδιορθώσει τη σχέση τους για χάρη της οικογένειας».

Για τους άγνωστους, το παλάτι του Μπάκιγχαμ έκανε μια συγκλονιστική ανακοίνωση στις 5 Φεβρουαρίου, επιβεβαιώνοντας ότι ο Μονάρχης έχει διαγνωστεί με καρκίνο.

Η ενημέρωση για την υγεία του Καρόλου άφησε τη βασιλική οικογένεια και τους θαυμαστές σε φόβο για το μέλλον της μοναρχίας.

H επίσκεψη του πρίγκιπα Χάρι στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να «ανακάτεψε την τράπουλα»
Ο βασιλικός ειδικός Ρόμπερτ Τζόμπσον είπε στη Sun ότι το ταξίδι αστραπή του Χάρι πυροδότησε σκέψεις και σενάρια: «Αυτός είναι ένας από τους λόγους που ο Κάρολος μάλλον δεν ήθελε όλο το δράμα. Το γεγονός ότι ο Χάρι πέταξε για να τον επισκεφθεί δίνει την εντύπωση ότι η κατάστασή του μπορεί να είναι πολύ χειρότερη από ό,τι στην πραγματικότητα».

Ωστόσο, ο Χάρι έχει πει πολλά δημοσίως κι έχει «κακές σχέσεις» τόσο με τον Ουίλιαμ όσο και με τη βασίλισσα Καμίλα κι αυτό δεν μπορεί παρά να ληφθεί υπόψιν.

Ο βασιλικός εμπειρογνώμονας συνέχισε, «Τα βασιλικά μέλη μένουν σε ένα όμορφο στρατιωτικό ρολόι. Πρέπει να φέρεις τον πιλότο του ελικοπτέρου εκεί, όλα αυτά τα πράγματα. Έτσι τα σχέδιά του έπρεπε να αλλάξουν. Το μόνο πράγμα που δεν αρέσει στον Βασιλιά είναι να αλλάξει τα σχέδιά του».

Ωστόσο, ο πρίγκιπας Χάρι δίνει προτεραιότητα στην οικογένεια έναντι της διαμάχης σε «σημαντική χειρονομία» προς τον βασιλιά Κάρολο

Ένας ειδικός δημοσίων σχέσεων είπε επίσης ότι η χειρονομία του πρίγκιπα Χάρι να πετάξει στο Ηνωμένο Βασίλειο για να δει τον πατέρα του δείχνει την επιθυμία του να επιδιορθώσει τους φράχτες με την οικογένειά του.

«Αν η ασθένεια του πατέρα του δεν είναι ο καταλύτης για μια προσέγγιση με τον Γουίλιαμ, τι θα είναι; Με κάθε διαδοχικό χρόνο και κάθε σημαντική στιγμή στη ζωή που περνά, το ρήγμα θα εδραιώνεται όλο και περισσότερο», λέει ο ιστορικός και συγγραφέας Sir Anthony. Σέλντον.

Προειδοποιεί ότι θα είναι ο πρίγκιπας Χάρι που θα χάσει την υποστήριξη του κοινού από αυτή τη στάση και λέει ότι θα πρέπει να «κρατήσει τη ζωή του» και να μην βλέπει τον εαυτό του ως «θύμα».

«Η αλήθεια είναι ότι ο Χάρι είναι ένα ιδιαίτερα ταλαντούχο και συμπονετικό άτομο που έχει τη δυνατότητα να κάνει τεράστιο καλό. Παραμένω αισιόδοξος, αλλά κάθε χρόνο που περνά και κάθε κρίση που περνά, αυτή η αισιοδοξία χτυπάει», λέει ο Sir Anthony.

Μια άλλη ερμηνεία για το ταξίδι «αστραπή» του Χάρι
«Νομίζω ότι η γρήγορη επίσκεψή του φαινόταν κάπως περίεργη», λέει η βασιλική σχολιαστής και ακαδημαϊκός, καθηγήτρια Pauline Maclaran, η οποία έχει διαφορετική άποψη για το τι συνέβη.

«Η ερμηνεία μου είναι ότι ο Χάρι ενήργησε με παρόρμηση και ένιωσε ότι έπρεπε να δει τον πατέρα του πρόσωπο με πρόσωπο όταν άκουσε τα νέα», προσθέτει. «Έχουμε ήδη ακούσει για απόπειρες συμφιλίωσης, μιλώντας του στα γενέθλιά του, οπότε νομίζω ότι ο Χάρι το είδε αυτό ως ένα άλλο σημαντικό βήμα.

“Αλλά ο βασιλιάς Κάρολος είχε ήδη τα σχέδιά του να πάει στο Σάντρινγκχαμ για μια τόσο αναγκαία ανάπαυση μετά τη θεραπεία, οπότε η συνάντηση κράτησε σύντομη. Όμως καθυστέρησε, ώστε να μπορέσει να περάσει λίγο χρόνο με τον Χάρι.”

Είναι σίγουρα μια πολύ ανθρώπινη ερμηνεία να πιστεύει κανείς ότι ο Βασιλιάς, ο οποίος είναι 75 ετών, θα ήταν κουρασμένος μετά τη θεραπεία για τον καρκίνο, η οποία με τη σειρά της ακολούθησε μια πρόσφατη διαδικασία προστάτη.

Οι άνθρωποι είναι συχνά αναστατωμένοι και αποπροσανατολισμένοι από τέτοιες ανησυχητικές ειδήσεις για την υγεία. Όποιος έχει τέτοιου είδους νέα για τον καρκίνο ή την ασθένεια ξέρει ότι οι αντιδράσεις σε ένα τέτοιο σοκ μπορεί να είναι απρόβλεπτες.

Είναι επίσης η περίπτωση που οι εντάσεις της βασιλικής οικογένειας είναι πολύ περισσότερες μεταξύ των αδελφών, του πρίγκιπα Ουίλιαμ και του πρίγκιπα Χάρι, παρά με τον πατέρα τους. Σε κάθε ευκαιρία υπήρξαν σημάδια ότι ο Βασιλιάς θέλει να αφήσει ανοιχτή την πόρτα για μια συμφιλίωση.

Αν εκτός από ερωτικά τρίγωνα υπάρχουν και τρίγωνα μίσους, μια άλλη μεγάλη ένταση για τον πρίγκιπα Χάρι ήταν η κόντρα του με τον ταμπλόιντ Τύπο.

Έγινε ακόμη πιο έντονο λόγω των πολλαπλών νομικών μαχών του ενάντια σε εφημερίδες για ισχυρισμούς για πειρατεία και παράνομη συλλογή πληροφοριών – κέρδισε περισσότερες αποζημιώσεις κατά του Mirror Group την Παρασκευή.

Το καδράρισμα από τα πρωτοσέλιδα του Τύπου της σύντομης επίσκεψης του πρίγκιπα Χάρι ως απόδειξη ότι σνομπάρεται από την οικογένειά του πρέπει να γίνει κατανοητό στο πλαίσιο της εχθρότητας που νιώθουν μέρη του Τύπου απέναντί ​​του και της ετοιμότητάς του να τους παραπέμψει στο δικαστήριο.

Αλλά ο πρίγκιπας Χάρι δεν συναντήθηκε με τον αδερφό του πρίγκιπα Ουίλιαμ. Δεν υπάρχει κανένα σημάδι από κλαδί ελιάς. Και ίσως η τεράστια προσοχή που δίνεται σε αυτήν τη διαφωνία οφείλεται στο ότι μας επιτρέπει να προβάλλουμε σκέψεις και συναισθήματα για τις δικές μας οικογενειακές διαφορές.

Η ψυχολόγος Δρ Sandra Wheatley λέει ότι ο ανταγωνισμός μεταξύ αδελφών «δείχνει πόσο άνθρωποι είναι όλοι. Είναι σπάνιο να συναντήσεις ανθρώπους που πιστεύουν ότι είχαν ίση μεταχείριση από τους γονείς τους», λέει.

Μεγάλα γεγονότα στην οικογενειακή ζωή, όπως ασθένεια, θάνατος και γάμος, μπορεί επίσης να είναι στιγμές που οι άνθρωποι αισθάνονται ευάλωτοι, αυξάνοντας τις εντάσεις στα αδέρφια.

«Οι άκρως συναισθηματικές στιγμές μπορούν να πυροδοτήσουν άκρως συναισθηματικές αντιδράσεις», λέει ο Δρ Γουίτλι, προσθέτοντας ότι όταν οι οικογένειες πέφτουν έξω, μπορεί οι καταστάσεις που βιώνουν να είναι μακροχρόνιες και έντονες.

«Είναι εκπληκτικό το πώς οι άνθρωποι μπορούν να αφιερώσουν τόσο πολύ βιτριόλι και ενέργεια για να περιφρονήσουν κάποιον. Είναι εξαιρετικά επιζήμιο», λέει για τον πιο έντονο ανταγωνισμό μεταξύ των αδελφών.

Κανείς δεν ξέρει πραγματικά τι μπορεί να συμβαίνει ιδιωτικά στη Βασιλική Οικογένεια. Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι ακόμη και όταν ο βασιλιάς Κάρολος αναρρώνει και επιστρέφει στη δουλειά, οι δύο γιοι του βρίσκονται σε πολύ διαφορετικούς και διαφορετικούς δρόμους.

Με τον τρόπο που κάποτε ο Κάρολος έπρεπε να αναλάβει περισσότερους βασιλικούς ρόλους καθώς η μητέρα του μεγάλωνε, έτσι ο πρίγκιπας Ουίλιαμ αναπόφευκτα αναμένεται να αναλάβει πιο υψηλού προφίλ καθήκοντα ως ο επόμενος στη σειρά.

Ήταν ο πρίγκιπας Ουίλιαμ που εξέφρασε πρώτος τις ευχαριστίες του για τα μηνύματα συμπαράστασης στον Βασιλιά, σε μια εκδήλωση A-list με τον ηθοποιό Τομ Κρουζ. Είναι η φωνή ενός αρχαίου ιδρύματος, ενώ τα εγχειρήματα του αδερφού του Χάρι μοιάζουν περισσότερο με μια καλιφορνέζικη start-up.

Η κλιμακούμενη διαφορά στις ζωές του πρίγκιπα Ουίλιαμ και του πρίγκιπα Χάρι θα μπορούσε να προσθέσει τις εντάσεις και τις δυσαρέσκειες μεταξύ των βασιλικών αδελφών.

«Ακόμη περισσότερο από ποτέ, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ θα νιώθει ότι πρέπει να επωμιστεί όλη την ευθύνη, ενώ ο Χάρι ενεργεί με παρόρμηση», λέει ο καθηγητής Μακλάραν.

Παρά την έλλειψη οικογενειακής συμφιλίωσης, επιφανειακά, η μακροπρόθεσμη τάση στην πραγματικότητα φαίνεται να αφορά περισσότερη επαφή, ιδιαίτερα μεταξύ του πρίγκιπα Χάρι και του πατέρα του.

Αλλά το να μιλάς δημόσια για τέτοια κατασκευή γεφυρών θα μπορούσε να ακούγεται σαν παραβίαση της ιδιωτικής ζωής.

Και ο ψυχολόγος Dr Wheatley καταλήγει: «Κάποιος πρέπει να είναι ο μεγάλος άνθρωπος και να λέει «συγγνώμη». Αλλά μετά κάνει μια παύση: «Αλλά συνήθως δεν το κάνουν. Διαφορετικά θα έμενα χωρίς δουλειά».

Back to top button