COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

EΛΛΑΔΑ

Άσβεστη η οργή για το έγκλημα στα Τέμπη! Πλήθος κόσμου και σήμερα σε συγκεντρώσεις και στο συλλαλητήρια: «Όχι στη συγκάλυψη!» – Την ίδια ώρα ο ΔΕΔΔΗΕ απειλεί να κόψει το ρεύμα σε Γυμνάσια και Λύκεια για απλήρωτους λογαριασμούς!


Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε και σήμερα, σε ένα ακόμα συλλαλητήριο για την τραγωδία των Τεμπών, που άφησε πίσω της τουλάχιστον 57 νεκρούς. Παλλαϊκό αίτημα που εκφράζεται και μέσα από τις διαδηλώσεις είναι να μην συγκαλυφθούν τα αίτια που οδήγησαν στη σύγκρουση των τρένων και όσοι ευθύνονται να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Συνεχίζοντας τη μαζική συμμετοχή που καταγράφηκε στα συλλαλητήρια της προηγούμενης Κυριακής, αλλά και της περασμένης Τετάρτης (8/3), έτσι και σήμερα σωματεία εργαζομένων, μαθητές και φοιτητές δίνον δυναμικό παρών στο Σύνταγμα.

Το κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ

«Οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις και οι πορείες που έγιναν σε ολόκληρη τη χώρα στις 8 Μάρτη, με αφορμή το τραγικό «έγκλημα» στα Τέμπη, που κόστισε τη ζωή σε 57 συμπολίτες μας, στη συντριπτική τους πλειοψηφία νέων παιδιών έδωσε και μήνυμα συνέχισης του αγώνα.

Στην κατεύθυνση αυτή η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στο νέο συλλαλητήριο των συνδικάτων, των φοιτητικών συλλόγων και των μαζικών φορέων, την Κυριακή 12 Μαρτίου στο Σύνταγμα, στις 12μμ.

Το έγκλημα αυτό δε θα συγκαλυφθεί

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ – ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ

Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.»

Συγκέντρωση και στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση πραγματοποιείται και σε άλλες ελληνικές πόλεις, ενώ στη Θεσσαλονίκη μαζική είναι η συμμετοχή του κόσμου στο συλλαλητήριο που πραγματοποιείται στην πλατεία Αριστοτέλους.

Συγκεντρώσεις που έχουν ανακοινωθεί σε άλλες πόλεις

Θεσσαλονίκη: στις 11.30 π.μ. στο πέταλο της Αριστοτέλους.
Λάρισα: στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία.
Αλεξανδρούπολη: Στις 12 μ. στο πάρκο Ακαδημίας
Βόλος: Στις 12 μ. στην πλ. Ελευθερίας
Γιάννενα: Στις 5.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία
Ηράκλειο: Στις 11 π.μ. στην πλ. Ελευθερίας
Καβάλα: Στις 12 μ. στην κεντρική πλατεία
Λαμία: Στις 12 μ., στην πλατεία Πάρκου
Χανιά: Στις 10 π.μ. στην πλ. Δημοτικής Αγοράς

Κάλεσμα και από γονείς και κηδεμόνες της Περιφέρειας Αττικής

Στο εν λόγω συλλαλητήριο καλούν και γονείς και κηδεμόνες της Περιφέρειας Αττικής, ζητώντας από την κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να «είμαστε και να νοιώθουμε ασφαλείς, στη δουλειά, στο σπίτι, στο σχολείο».

Βασικό αίτημα των γονέων είναι να μη συγκαλυφθούν τα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία στα Τέμπη. Ταυτόχρονα καταγγέλλουν πως μια μέρα πριν το συλλαλητήριο της Τετάρτης 8 Μαρτίου, συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ πήγε στο 1ο Γυμνάσιο – 1ο ΓΕΛ και στο 2ο Γυμνάσιο – 2ο ΓΕΛ Χαϊδαρίου απειλώντας να κόψει το ρεύμα επειδή υπάρχουν απλήρωτοι λογαριασμοί. Η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «είμαστε κι εμείς, ως γονείς, οργισμένοι με το έγκλημα. Δεν θα ζήσουμε με την ανασφάλεια για τη ζωή των παιδιών μας».

Οι γονείς χαιρετίζουν τους χιλιάδες εργαζόμενους που συμμετείχαν στη συγκλονιστική απεργιακή συγκέντρωση που κατέκλυσε την Αθήνα και επισημαίνουν ότι :Η ευθύνη μας είναι να συνεχίσουμε να ζητάμε τα αυτονόητα: Το έγκλημα να μην συγκαλυφθεί. Να υπάρχουν ασφαλείς συγκοινωνίες για τη μεταφορά των παιδιών μας, για τη μεταφορά όλων μας. Να υπάρχουν ασφαλείς υποδομές, σχολικά κτίρια. Να υπάρχουν πλήρως στελεχωμένα νοσοκομεία και με όλα τα απαραίτητα τεχνολογικά – διαγνωστικά μέσα, να μην ψάχνουμε γιατρούς για την υγεία των παιδιών μας.

Οι ίδιοι αναφέρουν ότι: Αλγεινή εντύπωση προκαλεί επίσης ότι, μια μέρα πριν το συλλαλητήριο, συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ πήγε στο 1ο Γυμνάσιο – 1ο ΓΕΛ και στο 2ο Γυμνάσιο – 2ο ΓΕΛ Χαϊδαρίου απειλώντας να κόψει το ρεύμα επειδή υπάρχουν απλήρωτοι λογαριασμοί. ΝΤΡΟΠΗ και ΑΙΣΧΟΣ.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης, για άλλη μια φορά, να διαλύσει τη συγκλονιστική αυτή συγκέντρωση έπεσε στο κενό. Τη διαβεβαιώνουμε ότι το ποτάμι της οργής μας δεν θα ξεφουσκώσει αν δεν αποδοθούν οι ευθύνες για το έγκλημα στα Τέμπη, αν δεν παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για είμαστε και να νοιώθουμε ασφαλείς, στη δουλειά, στο σπίτι, στο σχολείο. Συνεχίζουμε, συμμετέχοντας την Κυριακή 12 Μάρτη 2023 και ώρα 12:00 στο Σύνταγμα στο νέο μεγάλο λαϊκό συλλαλητήριο. Προσυγκέντρωση 11:15π.μ. στα Προπύλαια, μπροστά από το πανό της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας.

Back to top button