ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αττίλας και Survivor μαζί: Νέο σόου του Τούρκου καναλάρχη στα κατεχόμενα για την προκλητική φιέστα του Ερντογάν

Στην φιέστα που προγραμματίζει ο Ερντογάν για την επέτειο του “Αττίλα”, της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, θα συμμετάσχει και ο Ατζούν Ιλιτζαλί, ο τουρκοκαναλάρχης της “καρδιάς” πολλών Ελλήνων τηλεθεατών. Αυτό προκύπτει από τα σαρωτικά ποσοστά τηλεθέασης του φετινού “Survivor”. Ο γνώριμος πλέον στο ελληνικό κοινό Ατζούν, θα αναλάβει ρόλο προπονητή σε φιλικό αγώνα Τούρκων ποδοσφαιριστών στο στάδιο “Ατατούρκ” στην κατεχόμενη Λευκωσία, στο πλαίσιο του “Διεθνούς φεστιβάλ Πολιτισμού και Αθλητισμού” του ψευδοκράτους.

Ο καναλάρχης, που ανήκει στην στενή παρέα του Ερντογάν (μαζί με τους Γκρίζους Λύκους, τους αρχιμαφιόζους, τους τζιχαντιστές και όλα τα “παιδιά” του καθεστώτος) είχε μάλιστα προβεί και σε κήρυγμα υπέρ της “ελληνοτουρκικής φιλίας”, μέσω φυσικά του “Survivor”. Είχε πει πως «το Αιγαίο είναι μία θάλασσα που δεν σημαίνει τίποτα» στις σχέσεις Τούρκων και Ελλήνων, καταχειροκροτούμενος από τον Μπογδάνο (τον Ηλία), τον Τριαντάφυλλο και όλα τα υπόλοιπα λαοφιλή ινδάλματα του reality.

Θα μου πείτε γιατί να μην το κάνει; Εδώ η ίδια η Ελλάδα αποσύνδεσε το Κυπριακό από τα Ελληνοτουρκικά, για να εξασφαλίσει ένα “ήρεμο καλοκαίρι” από τον σουλτάνο. Μία ιδέα είναι ο ΣΚΑΪ να προβάλει τον ποδοσφαιρικό αγώνα, πάντα στο πλαίσιο της “ελληνοτουρκικής φιλίας”, o οποίος θα μπορούσε να τελειώσει με ένα νέο κήρυγμα του Ατζούν!

Απευθυνόμενος στους Έλληνες τηλεθεατές θα μπορούσε να πει πως οι χιλιάδες εκτελέσεις και οι αγνοούμενοι Έλληνες και Ελληνοκύπριοι, όπως και η συνεχιζόμενη κατοχή, «δεν σημαίνουν τίποτα», καταχειροκροτούμενος και από τους αντιπρόσωπους του Πακιστάν, οι οποίοι προανήγγειλαν ότι θα συμμετάσχουν στην φιέστα με ένα επίμαχο tweet, που μιλούσαν για “Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου”.

Θέλει το Πακιστάν να κρυφτεί, μα η χαρά δεν το αφήνει! Αλλά, εδώ θα μου πείτε, ο Έλληνας πρέσβης παρευρέθηκε στην άλλη φιέστα που οργάνωσε το έτερο “αδελφό” κράτος της Τουρκίας, το Αζερμπαϊτζάν, για την κατάληψη της Σούσα στον τελευταίο πόλεμο του Ναγκόρνο Καραμπάχ, ο οποίος “σφραγίστηκε” και από τη δράση των περίφημων τουρκικών drones.

Είναι ο ίδιος Έλληνας πρέσβης που στην τελετή παράδοσης των διαπιστευτηρίων του, άκουσε τον ισόβιο Αζέρο Πρόεδρο Αλίγιεφ να εκφωνεί μία εξευτελιστική για την Ελλάδα ομιλία. Και προφανώς δεν διανοούμαι να σκεφτώ ότι ο Έλληνας πρέσβης παραβρέθηκε με δική του πρωτοβουλία στην εχθρική προς την Αρμενία φιέστα. Θα είχε τις οδηγίες του από την Αθήνα.

Με κάτι τέτοια σκέφτομαι ότι μας αξίζει και ως πολιτική ηγεσία και μιντιακό σύστημα και ως λαό να παραφράσουμε το σύνθημα του Survivor. Άντε λοιπόν πάμε το σύνθημα: «Ένα, δύο, τρία, Αττίλας»! Η λογική της κατηφόρας είναι ο πάτος…

Back to top button