ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αυτή είναι η Ελλάδα της ανέχειας: Οι 27 από τις 50 κακοποιημένες γυναίκες δεν μπορούν να φύγουν μακριά από τον κακοποιητή τους για οικονομικούς λόγους

Σοκάρουν και προκαλούν θλίψη τα στοιχεία


Σοκ και θλίψη προκαλούν τα ευρήματα μιας έρευνας σχετικά με την ενδοοικογενειακή βία και τις κακοποιημένες γυναίκες. Σύμφωνα με τα στοιχεία, 27 γυναίκες που προσπαθούσαν να αποδράσουν από βίαιες σχέσεις επέστρεψαν σε αυτές για οικονομικούς λόγους, παρά την επιθυμία τους να αναζητήσουν βοήθεια από αρμόδιες υπηρεσίες.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι παραπάνω αποκαλύψεις προέρχονται από μια έρευνα που διεξήχθη στο πλαίσιο του προγράμματος «Νέοι Κόσμοι», στο οποίο συμμετέχει η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ) ΙΑΣΙΣ, με στόχο την καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετώπισαν οι γυναίκες αυτές τα τελευταία τρία χρόνια.

Χορηγούμενο

Ο ψυχολόγος επιστημονικός συνεργάτης της ΑΜΚΕ ΙΑΣΙΣ, Στέφανος Αλεβίζος, στην επιστημονική ημερίδα με θέμα «τοπική αυτοδιοίκηση και κοινωνία των πολιτών – εθελοντισμός, νεολαία, ψυχική υγεία και κοινωνικές συνέργειες», που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η ΑΜΚΕ ΙΑΣΙΣ, στο πλαίσιο του Connected We Stand Festival 2024, ανέφερε ότι στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος, έγιναν 50 συνεντεύξεις με γυναίκες επιβιώσασες βίας και διαπιστώθηκε ότι οι 27 από αυτές επέστρεψαν στη βίαιη σχέση που βιώνανε κυρίως για οικονομικούς λόγους, αφού το βασικότερό τους πρόβλημα ήταν η επιβίωση εκείνων και των παιδιών τους.

Τόνισε, δε, ότι με βάση τα παραπάνω, αποφασίστηκε να προσαρμοστούν οι υπηρεσίες και οι δράσεις που παρέχει στις γυναίκες το Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών «Υπατία» που δημιουργήθηκε από τον Δήμο Θεσσαλονίκης σε συνέργεια με την ΑΜΚΕ ΙΑΣΙΣ.

Χορηγούμενο

«Πέρα από τη λήψη ενός πολύ καλού κοινωνικού ιστορικού, της διάγνωσης των αναγκών μιας γυναίκας, προσπαθούμε να εναρμονιστούμε και να είμαστε σε διαρκή επικοινωνία όλοι οι επαγγελματίες που ασχολούμαστε με κάθε γυναίκα. Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα της φιλοξενίας και θα ανακοινωθούν οι δράσεις μας στο προσεχές μέλλον. Κυρίως, όμως, το καινούργιο που φέρνει η ‘Υπατία΄ είναι μια επαγγελματική εκπαίδευση, ανάπτυξη δεξιοτήτων και ικανοτήτων και ένας επαγγελματικός προσανατολισμός, σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό κέντρο Edify, προκειμένου αυτές οι γυναίκες να μπορέσουν να επανενταχθούν στην κοινωνία, χωρίς το βάρος αυτής της δύσκολης σελίδας της ιστορίας τους» τόνισε ο κ. Αλεβίζος.


Χορηγούμενο




Back to top button