COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αυτή είναι η σκοτεινή ηγεσία της Χαμάς -Αίμα ,φανατισμός, τρομοκρατία και εργαλειοποίηση του Ισλάμ – 100 εκ. δολλάρια εισπράττουν τον μήνα για να μισούν το Ισραήλ!
Οι υπηρεσίες ασφαλείας του Ισραήλ παρουσίασαν την ηγετική πυραμίδα της Χαμάς και την εσωτερική διάρθρωση της οργάνωσης, που αιματοκυλισε το Ισραήλ, σφάζοντας άοπλους πολίτες, μωρά και γέροντες, αντί να πλήξει στρατιωτικούς στόχους.

Χορηγούμενο

Η Χαμάς είναι πολιτικό κίνημα, με ιδεολογικές ρίζες στο εξτρεμιστικό Ισλάμ, που δεν επιδιώκει πρωτίστως την δημιουργία ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους, αλλά την διάλυση και εξαφάνιση του Κράτους του Ισραήλ και τον θάνατο κάθε Εβραίου, απανταχού της γης.

Διαθέτει ισχυρή στρατιωτική πτέρυγα, τις Ταξιαρχίες Αλ Κασσαμ, οι οποίες διοικούνται από τον περιβόητο Μωχάμετ Ντειφ, που σχεδίασε την πρόσφατη σφαγή στο Νότιο Ισραήλ.

Η ανώτατη ηγεσία της Χαμάς και ο επικεφαλής του Πολιτικού της Γραφείου βρίσκονται στο Κατάρ,όπου διάγουν πολυτελή βίο και εισπράττουν ποταμούς εκατομμυρίων δολλαρίων δήθεν για τον “απελευθερωτικό αγώνα”.Στην πραγματικότητα έχουν δημιουργήσει μια φονική μηχανή, που εισπράττει 100 εκ. δολλαρια τον χρόνο,από διάφορες πλευρές,για να μοχλευει το μίσος κατά του Ισραήλ και να ποτίζει με δηλητήριο εκατοντάδες χιλιάδες νέους Παλαιστινίους,προκειμένου να τους μετατρεπει σε “μάρτυρες του Αλλάχ”.

Χορηγούμενο

Δύο είναι τα κύρια ιδεολογικά της εργαλεία:Ο πόθος των Παλαιστινίων να ζήσουν σε ένα δικό τους κράτος με ασφάλεια και σταθερότητα και η Τζιχάντ,ο “ιερός πόλεμος” των ακραίων ισλαμιστών κατά των απίστων. Η πυραμίδα της οργάνωσης, όπως την παρουσίασε ο Ισραηλινός στρατός έχει ως εξής:

Στο γράφημα της ιεραρχίας της Χαμάς παρουσιάζονται στην κορυφή ο «ηγέτης» της οργάνωσης παγκοσμίως και πολιτικός αρχηγός, Ισμαήλ Χανίγια, και από κάτω οι «υπαρχηγοί» του, Γιάχγια Σινγάρ (ο ηγέτης της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας), και Μοχάμεντ Ντεΐφ (ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής των Ταξιαρχιών αλ Κασάμ, της ένοπλης πτέρυγας της οργάνωσης).

«Αυτοί είναι οι υπεύθυνοι για τις επιθέσεις της Χαμάς εναντίον Ισραηλινών αμάχων. Ξέρουμε ποιοι είστε» αναφέρει στη λεζάντα της ανάρτησής του ο ισραηλινός στρατός.

Το παρελθόν των ονομάτων της ιεραρχίας

Ο Ισμαήλ Χανίγια ανέλαβε πρωθυπουργός της Παλαιστινιακής Αρχής το 2006, αλλά καθαιρέθηκε το 2007 από τον πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς.

Χορηγούμενο

Ο Ισμαήλ Χανίγια και το Παλαιστινιακό Νομοθετικό Συμβούλιο δεν αναγνώρισαν την πράξη αυτή και έκτοτε ασκεί ντε φάκτο εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ στη Δυτική Όχθη την εξουσία ασκεί η Παλαιστινιακή Αρχή, ελεγχόμενη από τη Φατάχ.

Ο Μοχάμεντ Ντεΐφ εντάχθηκε στη Χαμάς το 1990 και έκτοτε συμμετείχε σε πολυάριθμες και πολύνεκρες επιθέσεις κατά του Ισραήλ. Ο ίδιος έχει επιβιώσει από πέντε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές, οι οποίες του προκάλεσαν σοβαρούς τραυματισμούς και αναπηρίες. Στην πρώτη απόπειρα δολοφονίας κατά της ζωής του πιστεύεται ότι έχασε ένα μάτι και στη δεύτερη ότι έχασε ένα μέρος του χεριού του. Η σύζυγος του Ντέιφ, το επτά μηνών βρέφος και η τρίχρονη κόρη του σκοτώθηκαν από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή το 2014.

Η πιο πρόσφατη απόπειρα κατά της ζωής του Ντεΐφ ήταν κατά τη διάρκεια της Επιχείρησης Φύλακας των Τειχών, τον Μάιο του 2021.

Χορηγούμενο

Μετά την αποφυλάκισή του από τη φυλακή της Παλαιστινιακής Αρχής τον Απρίλιο του 2001, ενεπλάκη σε πληθώρα βομβιστικών επιθέσεων επί αρκετούς μήνες, κατά τη διάρκεια της δεύτερης ιντιφάντα.

Ο Μοχάμεντ Ντεΐφ έγινε ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής των Ταξιαρχιών Ιζζ αντ-αλ Κασάμ, αφού το Ισραήλ δολοφόνησε τον Σαλάχ Σεχάντε, τον Ιούλιο του 2002.

Υπεύθυνος για δεκάδες δολοφονίες αμάχων

Θεωρείται ο άμεσα υπεύθυνος για τη δολοφονία δεκάδων αμάχων σε πολυάριθμες βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας από το 1995, μεταξύ των οποίων οι βομβιστικές επιθέσεις σε λεωφορείο στην οδό Γιάφα, στην Ιερουσαλήμ.

Βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τους πιο καταζητούμενους του Ισραήλ για πάνω από δύο δεκαετίες.


Το υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών πρόσθεσε τον Ντεΐφ στον κατάλογο με τους Ειδικά Καθορισμένους Παγκόσμιους Τρομοκράτες στις 8 Σεπτεμβρίου 2015.

Τον Φεβρουάριο του 2006, ορισμένα ισραηλινά ΜΜΕ υποστήριξαν ότι ο Ντεΐφ θα δημιουργούσε ένα δίκτυο της Αλ Κάιντα στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς δεν υποστήριξε την προσέγγιση της Χαμάς. Αυτός ο ισχυρισμός, ωστόσο, διαψεύστηκε από τις Ταξιαρχίες Ιζζ αντ-αλ Κασάμ.

Δείτε παρακάτω το γράφημα
Back to top button