ΑΡΘΡΑ ΓΝΩΜΗΣ

Αυτή τη φορά η Μέρκελ θα μας καθίσει στο τραπέζι των συνομιλιών με τους Τούρκους! Μέσα στον Σεπτέμβριο η αρχή της διαπραγμάτευσης

Της σύνταξης του europost.gr

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του europost.gr η Καγκελάριος Μέρκελ είναι αποφασισμένη αυτή τη φορά να μας καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου με την Τουρκία, σε αναζήτηση λύσης για τα προβλήματα που έχουμε με τη γειτονική χώρα.

Και τον διάλογο, βεβαίως, δύσκολα μπορεί κανείς να αρνηθεί, ακόμη κι αν έχει απέναντί του τον πιό δύστροπο και κακό γείτονα, όπως είναι ο Ερντογάν.

Το μεγάλο πρόβλημα, που θα προκύψει για την Ελλάδα είναι οι διεκδικήσεις, που θα θέσει η Τουρκία στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης. Και αυτό, γιατί με τις διεκδικήσεις αυτές ο Ερντογάν αφαιρεί κυριαρχικά δικαιώματα από την Ελλάδα για να τα δώσει στην Τουρκία.

Σε μια πρώτη ανάγνωση των Τουρκικών προθέσεων που δηλώνονται επισήμως με κάθε ευκαιρία, μπορεί κανείς να βρεί, στην πρώτη γραμμή, τη διεκδίκηση 18 νησιών και βραχονησίδων από την Ελλάδα (μεταξύ αυτών τα νησιά Οινούσσες, Αγαθονήσι, Φαρμακονήσι, Στρογγύλη, Λειψοί, Αρκιοί κλπ.), το επιτακτικό αίτημα για αποστρατικοποίηση όλων των νήσων του Βορ. και Αν. Αιγαίου και την προκλητικά απαράδεκτη θέση ότι όλα τα Ελληνικά νησιά (ακόμη και η Κρήτη) έχουν μόνο Χωρικά Ύδατα και όχι Υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ. Για να προσθέσει κανείς και τις προκλητικές παρεμβάσεις της Τουρκίας στα θέματα της Μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, για τα οποία η γειτονική μας χώρα δεν έχει κανένα νόμιμο δικαίωμα ανάμιξης, με βάση τη Συνθήκη της Λωζάνης.

Θα δεχθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να καθίσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, με την συγκεκριμένη ατζέντα του Ερντογάν και με τους Γερμανούς επιδιαιτητές; Όταν, μάλιστα, θα έχει προηγηθεί η ωμή και ξεδιάντροπη καταπάτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος από τις έρευνες στην Ελληνική Υφαλοκρηπίδα του Τουρκικού σκάφους Oruc Reis τις μισές μέρες του Αυγούστου;

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Back to top button