Στις ανθρωπιστικές επιστήμες, οι βάσεις αναμένεται να κυμανθούν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΕΦΕ οι βάσεις σε αυτό το πεδίο θα είναι παρόμοιες με πέρυσι λόγω της ευκολίας των θεμάτων, σε σύγκριση με τα άλλα πεδία. Ορισμένες σχολές μπορεί να κινηθούν ανοδικά, ωστόσο, οι περισσότερες θα μείνουν στα περυσινά επίπεδα με μικρές αποκλίσεις.

Διαφορετικό θα εξελιχθούν οι θετικές επιστήμες, εξαιτίας της δυσκολίας στα θέματα της Φυσικής. Αναμένεται πτώση των βάσεων και μάλιστα υπάρχει πιθανότητα οι βάσεις σε Πολυτεχνικές Σχολές να μην ξεπερνά τα 18.000 μόρια. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι: «Φέτος δεν ξέρω αν θα δούμε κάποια Πολυτεχνική Σχολή πάνω από τα 18.000 μόρια, ακόμη και στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, μπορεί να έχουμε σημαντική πτώση όταν θα έχουμε και τα βαθμολογικά στοιχεία, δεν έχουμε για τη Χημεία»

Όσον αφορά τις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές, αναμένεται και φέτος να υπάρξει μεγάλη συμμετοχή υποψηφίων, παρά το γεγονός ότι οι μαθητές που προέρχονται από περιοχές εκτός κέντρου θα αναγκαστούν να σπουδάσουν μακριά από το σπίτι τους.

Στις επιστήμες υγείας, λόγω των δύσκολων θεμάτων του μαθήματος της Χημείας αναμένεται να υπάρξει πτώση των βάσεων «Διακινδυνεύοντας μια πρόβλεψη, θα σπάσει προς τα κάτω το φράγμα των 19.000 μορίων της Ιατρικής της Αθήνας, ενώ ανάλογη θα είναι και η πτώση στις υπόλοιπες ιατρικές σχολές», είχε δηλώσει ο πρόεδρος της ΟΕΦΕ.

Όσον αφορά το οικονομικό πεδίο, τα Μαθηματικά θα καθορίσουν τις βάσεις 2019, καθώς φαίνεται να δυσκόλεψαν τους υποψηφίους των Πανελληνίων 2019. «Εδώ λοιπόν αναμένουμε επίσης μια πτώση των βάσεων η οποία είναι συνδυαστική, θα λάβει χώρα δηλαδή και λόγω των θεμάτων σε κάποια μαθήματα αλλά και λόγω της αύξησης των εισακτέων» είπε.

 


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα