COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αυτοί είναι οι Τούρκοι: «Η Ελλάδα κατέλαβε 17 νησιά μας στο Αιγαίο – Το ίδιο έκανε και η Αρμενία στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ»

Ο πρώην γενικός γραμματέας του Τουρκικού Υπουργείου Άμυνας και απόστρατος αξιωματικός Ουμίτ Γιαλίμ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, με θέμα την «τουρκική υφαλοκρηπίδα», είπε πως «όπως η Αρμενία κατέλαβε στρατιωτικά το Ναγκόρνο Καραμπάχ, έτσι και η Ελλάδα κατέλαβε 17 νησιά μας στο Αιγαίο Πέλαγος».

Μόνο στην Ελλάδα δεν έχει καταλάβει το ελληνικό πολιτικό σύστημα ότι το αρμενικό ζήτημα είναι αλληλένδετο με τα ελληνοτουρκικά. Η Αθήνα έπρεπε να βοηθάει τώρα την Αρμενία με κάθε τρόπο και μέσον.

Ήττα των Τούρκων (είτε Αζέρων είτε «σκέτων» Τούρκων) θα επιφέρει σημαντικό πλήγμα στις επιδιώξεις της Άγκυρας. Η ίδια η Άγκυρα συνδέει τις σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ Αζέρων και Αρμενίων με την ελληνοτουρκική κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο πρώην γενικός γραμματέας του Υπουργείου Άμυνας, μίλησε εκ νέου για 17 «τουρκικά» νησιά στο Αιγαίο Πέλαγος που «κατέλαβε» στρατιωτικά η Ελλάδα μετά το 2004, αφήνοντας αιχμές κατά του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

​«Ναι, υποστηρίζουμε ολόψυχα την Αζερμπαϊτζάν. Αφήσαμε την Αρμενία να καταλάβει το Ναγκόρνο Καραμπάχ, αλλά η Ελλάδα έχει καταλάβει κομμάτια της πατρίδας μας από το 2004. Γιατί δεν μιλάτε για αυτό ; Και αυτά είναι κομμάτια της πατρίδας μας», δήλωσε προκλητικά, κατηγορώντας την τουρκική κυβέρνηση πως εξαιτίας των επιλογών της η Τουρκία «απώλεσε χιλιάδες χιλιόμετρα γης».

Ο Γιαλίμ κατηγόρησε την ανυπαρξία τουρκικής αντίδρασης στις ελληνικές «προκλήσεις», όπως χαρακτήρισε τις πρόσφατες επισκέψεις της προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο Αγαθονήσι και στους Λειψούς.

​«Κατά την περίοδο διακυβέρνησης του ΑΚΡ, 17 νησιά του Αιγαίου πέρασαν στην Ελλάδα. Υπάρχουν ελληνικές Αρχές σ’ αυτά τα νησιά. Τώρα υπάρχει μόνιμη ελληνική παρουσία στα 17 νησιά μας και σε μια βραχονησίδα στα όρια της Σμύρνης, του Αϊδινίου και της Μούγλας» ισχυρίστηκε προκλητικά ο Γιαλίμ, ζητώντας από τον υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, να ορίσει «διοικητή» των 17 νησιών που η Ελλάδα έχει καταλάβει στρατιωτικά.

Ο Γιαλίμ δεν είναι τυχαίο πρόσωπο στην Τουρκία. Αν και θεωρείται «κεμαλιστής» οι εμμονές του κατά της Ελλάδας, ταυτίζονται όλο και περισσότερο με τις επιδιώξεις της ισλαμικής κυβέρνησης ΑΚP και του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίον συχνά κατηγορεί για … «ενδοτισμό» έναντι της χώρας μας.

​Ο Γιαλίμ ήταν αυτός ουσιαστικά που ξεκίνησε ν’ αρθρογραφεί για υποτιθέμενη κατάληψη 152 νησιών, νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο Πέλαγος, που σήμερα υιοθετείται πλήρως από την τουρκική κυβέρνηση, στο πλαίσιο «γκριζαρίσματος» της ελληνικής κυριαρχίας.

Οι κεμαλιστές θα ζητούν ακριβώς τα ίδια πράγματα με τους ισλαμιστές: Να καταλυθούν ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα.

Κι αυτοί νησιά θα θέλουν να πάρουν όπως και να αρπάξουν μεγάλο μέρος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Τόσο απλό.

Να προσθέσουμε επίσης ότι επειδή είναι τα αγαπημένα παιδιά των Δυτικών θα παίρνουν από αυτούς ότι θέλουν και όπως το θέλουν…

Ας υπενθυμίσουμε και κάτι άλλο: Οι μεγαλύτερες συμφορές και ήττες για τον Ελληνισμό έγιναν επί κεμαλιστών: Μικρασιατική Καταστροφή, εισβολή στην Κύπρο και η ήττα των Ιμίων (που φυσικά οφείλονταν στην κυβέρνηση Σημίτη).

Η Ελλάδα πρέπει να θέσει διεκδικήσεις όπως την αυτονομία της Ίμβρου και της Τένεδου και να δοθούν αποζημιώσεις στην άλλοτε ζώσα ελληνική μειονότητα της Κωνσταντινούπολης.

Μόνο τότε η Άγκυρα θα σταματήσει να ζητάει τα πάντα για να πάρει τα μισά…

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS

Back to top button