COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

EΛΛΑΔΑ

Αυτός είναι ο 42χρονος που έστειλε το απειλητικό μήνυμα για βόμβα στο αεροδρόμιο και στα νοσοκομεία – Οι σχέσεις με τη Ρωσία και οι απειλές στην Ελλάδα

Υπέρμαχος της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και κατά της αντιρωσικής στάσης που κράτησε η ελληνική κυβέρνηση στο πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας είναι ο 42χρονος Ρώσος ο οποίος έμενε στην Θεσσαλονίκη και συνελήφθη σήμερα το πρωί από την αστυνομία ως ο φαρσέρ που έστειλε χθες απειλητικά μηνύματα για βόμβες στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και σε έξι νοσοκομεία.

Σύμφωνα με το newsit.gr, o 42χρονος έχει αναρτήσει φωτογραφίες του στα κοινωνικά δίκτυα με μπλούζες με το «Z», το σύμβολο της εισβολής των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία.

Λίγες μέρες πριν στείλει τα απειλητικά μηνύματα που προκάλεσαν αναστάτωση είχε κάνει ένα μακροσκελές ποστ στο οποίο επέκρινε την στάση της Ελλάδας στην πολεμική σύρραξη Ρωσίας–Ουκρανίας.

«Ξεκάθαρη, αντιρωσική θέση πήρε η ελληνική κυβέρνηση. Ως πατριώτης της Μητέρας Πατρίδας μου, δεν το αντέχω. Κάθε Ρώσος πατριώτης πρέπει να γνωρίζει και να βλέπει την εθνική του επικράτεια και τη φύση του, πρέπει να σκεφτεί έντονα τη σύνθεσή του από ιστορική, πολιτική και οικονομική άποψη.

Πρέπει να ξέρει πώς ήταν στην ιστορία, με τι κόστος εντάχθηκαν μεμονωμένα μέρη, γιατί κάθε μέρος χρειάζεται για τη Ρωσία και τι μπορεί να σημαίνει η απώλειά της για τη Ρωσία. Τα έθνη σώζονται μόνο με την αυτοδραστηριότητα. Η Ρωσία θα ζήσει μόνο ανεξάρτητα. Κανείς δεν μπορεί να τη βοηθήσει. Πρέπει να βοηθήσει τον εαυτό της: με άρση προσευχής και ενεργή θέληση.

Η πίστη είναι μια ζωντανή φωτιά, που λάμπει και θερμαίνει, η πίστη είναι μια προσωπική δύναμη που προκύπτει από τον στοχασμό του Θεού, μια ανοιχτότητα ψυχής σε όλα όσα είναι θεϊκά, αφοσίωση στον Θεό ακόμα και μέχρι τον θάνατο:

Η ικανότητα να ζεις για αυτό που αξίζει να αγωνίζεσαι και να πεθαίνεις γι’ αυτό. Είναι ελεύθερη και δεν ανέχεται την απαγόρευση και τον εξαναγκασμό. Και γι’ αυτό το ανέχεται. Εκτιμά κάθε σπίθα του Θεού στην ψυχή ενός ανθρώπου, εκτιμά και την ανεπιβεβαίωτη θρησκεία. Είναι άθικτο και αποτελεσματικό. Από αυτή τη στιγμή ξεκινάω αντάρτες και τρομοκρατικές δραστηριότητες εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης. Αναλαμβάνω από εδώ και πέρα την ευθύνη για όλες τις τρομοκρατικές ενέργειες που διαπράττονται στο έδαφος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Δόξα στη Ρωσία!».

Στις 9 το πρωί στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος εστάλη απειλητικό email που προειδοποιούσε για βόμβα και όπως ήταν αναμενόμενο, σήμανε συναγερμός, με τις ειδικές μονάδες της αστυνομίας να ξεκινούν αμέσως έρευνες και εκκενώνοντας συγκεκριμένο χώρο που αναφερόταν στο ηλεκτρονικό μήνυμα.

Άκρως ανησυχητικά για τις Αρχές ήταν τα όσα αναφέρονταν στο μήνυμα, καθώς σύμφωνα με το Star απειλούσε ότι: «Στο όνομα του Αλλάχ και του προφήτη μας Μωάμεθ πρέπει να πεθάνετε!», με τον αποστολέα να δηλώνει έτοιμος «να χύσει το αίμα του για το Ισλάμ»!

Ακριβώς το ίδιο μήνυμα είχε σταλεί και σε έξι νοσοκομεία, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση και ταλαιπωρώντας τους ασθενείς, ανάμεσα στους οποίους ήταν και πολλά παιδιά. Και αυτό γιατί έπρεπε να γίνουν έρευνες, οπότε τόσο οι ασθενείς όσο και οι επισκέπτες έπρεπε να εκκενώσουν τους συγκεκριμένους χώρους.

Τελικά αποδείχτηκε ότι ο αρρωστημένος εγκέφαλος ήθελε να κάνει φάρσα…

Back to top button