Η κλασσική συνταγή με μια κυκλαδίτικη τσαχπινιά, αυτός ο σοκολατένιος κορμός με λουκούμι τριαντάφυλλο, θα γίνει η γλυκιά απογευματινή σου συνήθεια!
Κορμός με λουκούμι τριαντάφυλλο; Είναι ίσως το πιο κλασσικό ελληνικό γλυκό, υπάρχει πάντα στο ψυγείο της μαμάς και της γιαγιάς και θα στο σερβίρουν στις ωραιότερες ταβέρνες. Σου προτείνουμε την παρακάτω συνταγή με διπλή σοκολάτα αλλά και λουκούμι τριαντάφυλλο για να σου θυμίσει τις διακοπές σου στο νησί!
Θα χρειαστείς μόνο:
- 300γρ. σοκολάτα μαύρη κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
- 300γρ. σοκολάτα λευκή, καλής ποιότητας, ψιλοκομμένη
- 250γρ. μαργαρίνη, σε μικρά κυβάκια
- 120γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ, χοντροσπασμένα
- 120γρ. μπισκότα σοκολάτας, χοντροσπασμένα
- 1 φλιτζάνι λουκούμια τριαντάφυλλο, σε μικρά κυβάκια
- ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Βήμα 1
Ετοιμάζετε τα μίγματα: Λιώνετε τις σοκολάτες, τη κάθε μια ξεχωριστά, σε ανοξείδωτα μπολ, που έχετε στερεώσει πάνω σε κατσαρόλες στις οποίες σιγοβράζει λίγο νερό (μπεν μαρί).
Βήμα 2
Αποσύρετε τα κατσαρολάκια από τη φωτιά και όσο η σοκολάτα είναι ακόμη πολύ ζεστή, προσθέτετε τη μαργαρίνη. Στη μαύρη σοκολάτα 150γρ. και στη λευκή σοκολάτα 100γρ. Ανακατεύετε με μια μαρίζ, ξεχωριστά τα μίγματα, ώσπου να αποκτήσετε ένα λείο, σχεδόν βελούδινο μίγμα. Στο μίγμα με τη μαύρη σοκολάτα προσθέτετε τα σπασμένα μπισκότα τύπου πτί μπερ και τη μισή ποσότητα από τα λουκούμια. Τα υπόλοιπα υλικά τα προσθέτετε στο μίγμα της λιωμένης λευκής σοκολάτας. Ανακατεύετε καλά το κάθε ένα μίγμα ξεχωριστά και τα αφήνετε κατά μέρος για περίπου 15 λεπτά, ώσπου να κρυώσουν και να σφίξουν ελαφρώς.
Βήμα 3
Φτιάχνετε τον κορμό: Απλώνετε στο πάγκο εργασίας ένα μεγάλο κομμάτι διάφανης μεμβράνης. Στο κέντρο της αδειάζετε το μίγμα της μαύρης σοκολάτας και το απλώνετε με μια σπάτουλα ή με το πίσω μέρος ενός κουταλιού, ώστε να ετοιμάσετε ένα ορθογώνιο στρώμα με διαστάσεις περίπου 17×25 εκ.
Βήμα 4
Πάνω από αυτή τη στρώση απλώνετε με τον ίδιο τρόπο το μίγμα της λευκής σοκολάτας, φροντίζοντας να μην ανακατέψετε τα δυο μίγματα. Τυλίγετε τις δυο στρώσεις σε ρολό, ανασηκώνοντας τη μεμβράνη. Σφίγγετε και στρίβετε τις άκρες της μεμβράνης, σαν καραμέλα, και τυλίγετε σφιχτά όλο τον κορμό με αλουμινόχαρτο. Βάζετε τον κορμό στην κατάψυξη για 1 ώρα, ώστε να σφίξει και στη συνέχεια τον μεταφέρετε στο ψυγείο για άλλες 2 ώρες.
Βήμα 5
Για να σερβίρετε, ξετυλίγετε προσεκτικά τον κορμό, κόβετε σε φέτες και πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη άχνη. Τυλίγετε ξανά τον υπόλοιπο κορμό και τον ξαναβάζετε στο ψυγείο, όπου διατηρείται έως και 4 μέρες.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα