ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αυτός είναι ο… ‘προξενητής’ μας στις διερευνητικές συνομιλίες με την Τουρκία: Δώρα εκατομμυρίων του Ερντογάν στον Ράμα!

Σε δορυφόρο της Τουρκίας έχει μετατραπεί η Αλβανία εδώ και δεκαετίες. Αλλά τα τελευταία χρόνια οι δεσμοί όλο και συσφίγγονται. Άλλωστε η Άγκυρα δεν χάνει ευκαιρία να κάνει πλουσιοπάροχα δώρα στα Τίρανα, που τα δέχονται φυσικά με μεγάλη ευχαρίστηση. Και έτσι συντάσσονται στο πλευρό της και προσπαθούν να προωθήσουν τις, εις βάρος μας, απαιτήσεις της Τουρκίας.

Προ ολίγων ημερών είχαμε τη συνάντηση Ερντογάν – Ράμα για ακόμη πιο στενή συνεργασία των δυο χωρών. Συνεργασία που επεκτείνεται σε όλα τα επίπεδα, πάντα με το αζημίωτο. Τι εννοούμε;

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας επισκέφτηκε το Φιέρι για να επιθεωρήσει το σημείο που θα φτιαχτεί το νέο νοσοκομείο με… δωρεά της τουρκικής κυβέρνησης! Και το οποίο θα κοστίσει 70 εκ. ευρώ!

Με κάτι τέτοια η Άγκυρα είναι σίγουρη για την υποστήριξη των Αλβανών αδερφών της, όπως συχνά πυκνά δηλώνουν Τούρκοι αξιωματούχοι.

Παρόλα αυτά, εμείς καλοδεχτήκαμε τον Αλβανό Πρωθυπουργό ως ‘προξενητή’ για τις διερευνητικές συνομιλίες, που ξεκινούν σε λίγες ημέρες με την Τουρκία.

Τα συμπεράσματα δικά σας!…

Back to top button