COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

STORIES

Αυτός είναι ο ψευτογιατρός – Κατάφερε να πάρει πάνω από 1 εκατ. ευρώ, πουλώντας ελπίδες και ενέσεις με νερό, αντί για βλαστοκύτταρα, στα ανυποψίαστα θύματά του!

Στο φως της δημοσιότητας έρχονται οι φωτογραφίες του ψευτογιατρού, ο οποίος αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά από ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Ο ψευτογιατρός που δραστηριοποιείτο με γραφείο στο Κορωπί, εξαπατούσε αρκετά από τα θύματά του, τάζοντάς τους θεραπείες με βλαστοκύτταρα. Τους έδινε, δηλαδή, σκευάσματα με νερό και τους άρπαζε μεγάλα χρηματικά ποσά.

Είναι χαρακτηριστική η μαρτυρία του αδερφού του θύματος στο Newsbomb.gr, που ακολουθεί:

«Του δώσαμε πάνω από 60.000 ευρώ»

Ο αδερφός ενός από τα πέντε θύματα του ψευτογιατρού και του Γερμανού συνεργού του περιέγραψε πώς εξαπατήθηκαν από τον υποτιθέμενο γιατρό στην προσπάθεια να βρουν μια θεραπεία για να σωθεί ο αδερφός του.

Όπως είπε, ο ψευτογιατρός εμφανίστηκε μια περίοδο που ακούστηκε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι υπάρχει μια πειραματική θεραπεία με βλαστοκύτταρα. Ο ψευτογιατρός εκμεταλλευόμενος αυτό εμφανίστηκε και τους «πούλησε» ελπίδα.

«Αυτός προσπάθησε να κερδίσει την εμπιστοσύνη μας, όταν δεν είχαμε ελπίδα πια για θεραπεία γιατί η επιστήμη είχε σηκώσει τα χέρια ψηλά. Εμφανίστηκε και είπε “μπορώ να τον κάνω να περπατήσει”», είπε ο αδερφός του θύματος.

Όπως τονίζει ο αδερφός του 53χρονου που έχασε τη ζωή του, ο συγκεκριμένος είχε κάτι φιαλίδια τα οποία, όπως έλεγε, περιείχαν τα βλαστοκύτταρα και έκανε ενέσεις στο θύμα. Για κάθε ένεση τους αποσπούσε ένα μεγάλο ποσό. «Του δώσαμε πάνω από 60.000 ευρώ», είπε ο αδερφός του θύματος.

Αφότου έφυγε από τη ζωή ο 53χρονος, ο υποτιθέμενος γιατρός εξαφανίστηκε.

Όσον αφορά στις νομικές διαδικασίες, ο αδερφός του 53χρονου είπε ότι η διαδικασία είναι σε εξέλιξη. Τόνισε, δε, ότι το μόνο που ζητά είναι δικαίωση. «Ζητώ δικαίωση για τη μνήμη του αδερφού μου και για τους υπόλοιπους που χάθηκαν άδικα. Καταχράστηκε την ελπίδα μας», είπε χαρακτηριστικά.

Η παρουσίαση της ΕΛ.ΑΣ. για τον ψευτογιατρό

Όπως ανέφερε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ταξίαρχος, Σταύρος Κεσελίδης, στο πλαίσιο της πολύμηνης έρευνας διαπιστώθηκε ότι, μέχρι στιγμής, έχουν εξαπατηθεί τουλάχιστον 15 ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας σε προχωρημένο συνήθως στάδιο, αλλά και με νευρολογικές παθήσεις.

Από την έρευνα προέκυψε ότι στην σοβαρή υπόθεση εμπλέκονται ο 66χρονος φυσιοθεραπευτής και ο 72χρονος Γερμανός γενικός ιατρός, ενώ η δράση τους ξεκίνησε τουλάχιστον από το 2009 και εντοπίζεται στη Θεσσαλονίκη και σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως η Αθήνα, Κέρκυρα και Χίο.

Οι δράστες εκτιμάται ότι από την εγκληματική τους δραστηριότητα αποκόμισαν περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ.

Δείτε το βίντεο της ΕΛ.ΑΣ

Τον γνώριζαν ως γιατρό και όχι ως φυσιοθεραπευτή στα Καλύβια

Ως γιατρό και όχι ως φυσιοθεραπευτή γνώριζαν οι γείτονές του στο Κορωπί, τον ψευτογιατρό που εξαπατούσε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας. Μάλιστα, παρουσιαζόταν ως αθλίατρος στην γειτονιά.

Οι γείτονες του 65χρονου δήλωσαν ότι αυτό που τους έκανε εντύπωση είναι πως τα τελευταία χρόνια το σπίτι του είχε μετατραπεί σε φρούριο. Περιμετρικά υπήρχαν παντού κάμερες ασφαλείας, ενώ ακόμα και στην ταράτσα υπήρχε ειδική περιστρεφόμενη ρομποτική κάμερα.

Η δράση του 65χρονου ξεκίνησε από το 2009 και μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 15 περιπτώσεις ασθενών που εξαπατήθηκαν, ενώ οι πέντε από αυτούς έχασαν τη ζωή τους. Ο άνδρας κατηγορείται ότι έπειθε ασθενείς που έπασχαν από σκλήρυνση κατά πλάκας να δοκιμάσουν μία «πρωτοποριακή θεραπεία» με ενέσεις βλαστοκυττάρων.

Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος εις βάρος του για ανθρωποκτονία με δόλο. Ο 65χρονος Έλληνας και πρωταγωνιστής του κυκλώματος δεν είχε καμία ιατρική ιδιότητα και δήλωνε στα θύματά του νευρολόγος ή φυσίατρος.

Τον Νοέμβριο του 2020 ξεκίνησε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης του ψευτογιατρού όταν ο αδερφός ενός από τα θύματα που έχασαν τη ζωή τους έκανε καταγγελία στην αστυνομία. Η έρευνα των Αρχών επεκτάθηκε και στη Γερμανία όπου φέρεται να συνεργαζόταν με έναν γιατρό. Στο ιατρείο εκεί βρέθηκαν τα φιαλίδια που χρησιμοποιούσαν στους ασθενείς. Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα τα φιαλίδια δεν περιείχαν βλαστοκύτταρα αλλά μόνο γλυκόζη.

Back to top button