Το αίτημα του trader που αντιμετωπίζει έκδοση στις ΗΠΑ για την εμπλοκή του σε σκάνδαλο insider-trading για αποφυλάκιση με εγγύηση απορρίφθηκε από δικαστή του Λονδίνου, ακόμη και όταν οι αρχές του Μονακό αποκάλυψαν ότι ένας τραπεζίτης που συνελήφθη για το ίδιο σκάνδαλο αφέθηκε ελεύθερος και έχει διαφύγει, σύμφωνα με πληροφορίες στη Γαλλία, την ώρα που οι αμερικανικές Αρχές προσπαθούσαν να τον φέρουν στη Νέα Υόρκη.

Εν τω μεταξύ, η τρίτη ύποπτος, η οποία είχε εμπλακεί σε παρόμοια υπόθεση και στο παρελθόν, για την οποία μάλιστα φέρεται να είχε συλληφθεί πριν από τρία χρόνια στη Βρετανία, βρίσκεται επίσης ελεύθερη στην πατρίδα της, στην Ταϊλάνδη.

Οι τρεις τους κατηγορούνται από τις αρχές των ΗΠΑ για συμμετοχή σε κύκλωμα «εσωτερικής πληροφόρησης» και προσπορισμό παράνομου κέρδους, σε μια υπόθεση που εμπλέκει επίσης έναν Έλληνα με μια αλυσίδα εστιατορίων στο Μανχάταν, τον γιο ενός μέλους του διοικητικού συμβουλίου μιας φαρμακευτικής εταιρείας και έναν αντιπρόεδρο της Goldman Sachs Group Inc. Οι δύο τελευταίοι συνελήφθησαν αυτό το μήνα στη Νέα Υόρκη, με τον δικαστή να αρνείται την εγγύηση στον έναν από αυτούς και να απαιτεί κατ ‘οίκον περιορισμό και μια εγγύηση 750.000 δολάρια για τον άλλον. Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου παραμένει ασύλληπτος στην Ελλάδα, ανέφεραν οι εισαγγελείς.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο newmoney.gr


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα