Οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μία την άλλη για το μοιραίο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής και την παράνομη λειτουργία του, με το νομικό πλαίσιο να εκθέτει ανεπανόρθωτα τον δήμο Κασσάνδρας που έχει επιδοθεί σε πινγκ πονγκ ευθυνών με το υπουργείο Ανάπτυξης για την αδειοδότηση του χώρου.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού OPEN ο νόμος είναι ξεκάθαρος σε ό,τι αφορά την διαδικασία της λειτουργίας του λούνα παρκ.
Καταρχάς, η επιχείρηση οφείλει να καταθέσει γραπτά αίτηση αδειοδότησης, δηλαδή έγγραφα, με υπεύθυνες δηλώσεις μηχανικού και στη συνέχεια η αδειοδοτούσα αρχή, ο δήμος δηλαδή, πρέπει μέσα σε 15 ημέρες να ελέγξει εάν ισχύουν όσα λένε τα έγγραφα, ή αλλιώς να αιτιολογήσει την απόρριψη. Εάν παρέλθει η δεκαπενθήμερη προθεσμία τότε τεκμαίρεται ότι έχει χορηγηθεί η έγκριση της εγκατάστασης.
Για την περίπτωση, την οποία υποστηρίζει και η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά, ότι δηλαδή δεν είχαν κατατεθεί έγγραφα αδειοδότησης, τότε ο νομοθέτης είναι σαφής πως, εάν λειτουργεί χωρίς απαιτούμενη έγκριση επιβάλλεται πρόστιμο από 3.000 έως 30.000 ευρώ και προβλέπεται οριστική διακοπή λειτουργίας από τον δήμο μέσω σφράγισης, σε περίπτωση ύπαρξης άμεσου κινδύνου για το δημόσιο συμφέρον και ιδίως για την υγεία και την ασφάλεια χρηστών επισκεπτών, θεατών ή εργαζομένων.
Επομένως φαίνεται η δημοτική αρχή να εκτίθεται ανεπανόρθωτα, ειδικά εφόσον από τον Ιούλιο είχε λάβει έγγραφο από την αστυνομία που ενημέρωνε κατόπιν ελέγχου, ότι η επιχείρηση δεν είχε γνωστοποίηση λειτουργίας.
Σε αυτό, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του OPEN η δήμαρχος απαντά πως δεν μπορούσε να βάλει λουκέτο επειδή το έγγραφο που της απέστειλε η ΕΛ.ΑΣ στις 12 ιουλίου ήταν για την άδεια λειτουργίας και όχι για σφράγιση, δηλώνοντας ότι εάν είχε λάβει έγγραφο για σφράγιση θα είχε πάει η ίδια να βάλει λουκέτο στο λούνα παρκ.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα