ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Χαμόγελα από Ισραηλινούς επιστήμονες: Δηλώνουν πως ανακάλυψαν το αντίσωμα, που νικάει τον κορωνοϊό!

Σε μια σημαντική ανακάλυψη βρίσκεται το Ισραήλ που δίνει κι αυτό όπως και πολλές άλλες χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο την μάχη για την εξουδετέρωση του Covid-19. Οι Ισραηλινοί ανακοίνωσαν πως Ινστιτούτο Βιολογικής Έρευνας της χώρας (IIBR) κατάφερε να εντοπίσει ένα αντίσωμα, το οποίο εξουδετερώνει τον ιό.

Την ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Ναφταλί Μπενέτ, ο οποίος δήλωσε: «Είμαι περήφανος για το προσωπικό του Ινστιτούτου, το οποίο έχει κάνει μια σημαντική ανακάλυψη».

Πλέον, το IIBR εργάζεται πάνω στην κατοχύρωση της ευρεσιτεχνίας και στην εξασφάλιση της εμπορικής της ανάπτυξης, με όλες τις νομικές διαδικασίες να συντονίζονται, ενώ αναφέρεται, με το υπουργείο Άμυνας. «Αυτό το επιστημονικό επίτευγμα έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει πρόοδο για τη θεραπεία ασθενών με κορωνοϊό και δεν αποτελεί εμβόλιο για ευρεία χρήση», προστίθεται στη δήλωση.

Ανοίγει εγκατάσταση παραγωγής εμβολίων
Τον περασμένο μήνα, το IIBR ανακοίνωσε ότι είχε αρχίσει να δοκιμάζει ένα πειραματικό εμβόλιο για τη νόσο Covid-19 σε τρωκτικά, ενώ τη Δευτέρα ανακοίνωσαν ότι σχεδιάζουν να ανοίξουν στην πόλη Yeroham την πρώτη εγκατάσταση παραγωγής εμβολίων του Ισραήλ, σε συνεργασία με κάποια από τις διεθνείς φαρμακευτικές εταιρείες, σύμφωνα με εκπρόσωπο των τοπικών αρχών.

Αξίζει να αναφερθεί πως το Ισραήλ, με 16.506 κρούσματα συνολικά και 258 θάνατους από το νέο κορωνοϊό, καταγράφει 30 θανάτους και 1.907 κρούσματα ανά 1 εκατ. πληθυσμού.

Back to top button