ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Χαμός! Σεξιστική επίθεση Γαβρόγλου σε Κεραμέως για το άνοιγμα των σχολείων: ‘Ενισχύει το στερεότυπο ότι οι γυναίκες δεν σκαμπάζουν από αριθμητική!’

γρια κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και τον προκάτοχό της Κώστα Γαβρόγλου, έπειτα από σχόλιο που έκανε ο τελευταίος, αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων.

«Είναι δεδομένο οτι η κυρία Κεραμέως μας κοροϊδεύει. Συνειδητά. Όμως με την ανακοίνωση των 17 μαθητών κατά μεσo όρο ανά τάξη, ενισχύει και το στερεότυπο ότι οι γυναίκες δεν σκαμπάζουν από αριθμητική. Ψιλά γράμματα θα πείτε. Εδώ εστειλαν υφυπουργό της κυβέρνησης σε γιορτή μίσους, η αναπαραγωγή των στερεοτύπων είναι το πρόβλημα; Και, όμως».

Είναι δεδομένο οτι η κ. Κεραμέως μας κοροϊδεύει. Συνειδητά. Όμως με την ανακοίνωση των 17 μαθητών κατά μεσό όρο ανά…

Gepostet von Kostas Gavroglu am Dienstag, 25. August 2020

Στη συνέχεια, η υπουργός Παιδείας μέσω του λογαριασμού της, στο Twitter, έδωσε την δική της απάντηση, η οποία ήταν:

«1/2 Αδιανόητη δήλωση, και δη από τέως Υπουργό Παιδείας! Αντί να αγωνιζόμαστε για να εξαλείψουμε σεξιστικά στερεότυπα, κάποιοι (προσπαθούν να) μας πάνε πίσω. Ενδιαφέρον θα είχε η θέση του Τμήματος Ισότητας του ΣΥΡ επί του θέματος…

Έπειτα, η κυρία Κεραμέως σχολίασε για δεύτερη φορά την ανάρτηση του κ. Γαβρόγλου και έκανε λόγο για «προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ» σχετικά με την πυκνότητα των τάξεων, γράφοντας τα εξής:

«2/2 Αναφορικά δε με τη προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ για τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη, τον παραπέμπω στα στοιχεία που αναφέρθηκαν στη Βουλή (μ.ο 17 μαθητές στην Επικράτεια & 20 σε Αττική/Θεσσαλονίκη,εξαιρώντας πάντοτε τα σχολεία ειδικής αγωγής που έχουν εξαιρετικά μικρό αριθμό μαθητών)».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο europost.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Back to top button