Εδώ και δύο μέρες, όσοι ασχολούνται με τα social media, όλο και θα έχουν πέσει πάνω σε κάποιο ποστάρισμα στο Facebook ή στο Twitter που ανέφερε οτι στην οροφή της Βουλής γίνονται έργα κόστους 1,3 εκατομμυρίων για την κατασκευή πισίνας.

Τελικά αποδείχθηκε οτι το να φτιαχτεί πισίνα στην οροφή της Βουλής με κόστος 1,3 εκατομμύρια ευρώ ήταν… too good to be true.

Η αλήθεια είναι ότι οι Έλληνες πολιτικοί ζουν σε ένα δικό τους μαγικό κόσμο, αλλά ακόμα δεν έχουν φτάσει σε τέτοιο επίπεδο πρόκλησης.

Την συγκεκριμένη είδηση που ανήκει στα fake news, φρόντισε να «καταρρίψει» το ellinikahoaxes.gr
Αναλυτικά το κείμενο…

Τα παραπάνω δημοσιεύματα, βασίζονται σε άρθρο της έγκυρης ιστοσελίδας, vouliwatch.gr, όμως υπάρχει μια μικρή λεπτομέρεια. Το δημοσίευμα έχει ημερομηνία 1 Απριλίου, δηλαδή πρόκειται για μια πετυχημένη πρωταπριλιάτικη φάρσα.

Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν τα άρθρα είναι πράγματι από εργασίες που έγιναν στη Βουλή, αλλά αφορούν επεμβάσεις αποκατάστασης του συστήματος στέγασης, του δομικού φορέα και των περιμετρικών οικοδομικών στοιχείων.

Είχαν παρουσιαστεί σημαντικά προβλήματα από την εισροή υδάτων στην Αίθουσα της Ολομέλειας κατά τη διάρκεια των έντονων βροχοπτώσεων. Με την ολοκλήρωση του έργου θα επιτευχθεί η αναβάθμιση της λειτουργικότητας του στεγάστρου, όσον αφορά τη στεγανότητά του, την ενεργειακή απόδοσή του και την επισκεψιμότητά του, καθώς και η ασφάλεια του δομικού φορέα της κατασκευής κάλυψης και της αισθητικής εμφάνισης της κατασκευής και των περιμετρικών οικοδομικών στοιχείων.

Όπως έχουμε αναφέρει αρκετές φορές, αρκεί μόνο μια δημοσίευση για να ξεκινήσει το γαϊτανάκι των αντιγραφών από αρκετές ιστοσελίδες, αφού σχεδόν κανείς δεν επαληθεύει την είδηση πριν δημοσιευθεί.

Πηγή: ellinikahoaxes.gr


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα