COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

EΛΛΑΔΑ

Χαμός στη δίκη Φιλιππίδη: ‘Σκοτώθηκαν’ οι δικηγόροι μεταξύ τους και διακόπηκε η δίκη!


Χαμός στη δίκη του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο με κατηγορούμενο τον Πέτρο Φιλιππίδη οδηγήθηκε σε ολιγόλεπτη διακοπή. Οι τόνοι ανέβηκαν όταν η συνήγορος υπεράσπισης του ηθοποιού Κική Πακιρτζίδου έλαβε το λόγο για να δηλώσει ότι ο εντολέας της δεν συναινεί στο αίτημα δύο από τις καταγγέλλουσες να καταθέσουν κεκλεισμένων των θυρών.

«Εκτίθεστε κύριες μου ποικιλοτρόπως και δε μπορείτε να έρχεστε να ρίχνετε εκ των υστέρων δάκρυα στο ποινικό ακροατήριο» είπε η συνήγορος και ακολούθησε η αντίδραση των συνηγόρων πολιτικής αγωγής.

«Δεν σέβεστε τα θύματα! Ντροπή» απάντησε ο Αλεξανδρος Μίντζιας δικηγόρος των δυο θυμάτων και ακολούθησαν διαξιφισμοί που οδήγησαν το δικαστήριο σε διακοπή.

Νωρίτερα, ο Μιχάλης Δημητρακοπουλος είχε αναφέρει: «Ο κανόνας σε μια ποινική δίκη είναι η δημοσιότητα. Όλη η δικογραφία ήταν καθημερινά στα πρωινάδικα, στις μεσημεριανές εκπομπές. Τα πάντα είχαν διακινηθεί σε φωτοτυπία. Ένας δεν είχε βγάλει το υπόμνημα του κατηγορουμένου, να υπάρχει η θέση του. Κάποιες έδωσαν συνεντεύξεις και το δημοσιοποίησαν από μόνες τους. Τότε δεν είχαν ψυχικό βάρος και άγχος; Υπάρχουν δημοσιεύματα που στο σύνολο τους κακοποιούν τον κατηγορούμενο. Θα ακουστεί και η φωνή του Πέτρου Φιλιππιδη. Οι τρεις καταγγέλλουσες είναι όλη η δικογραφία. Δεν υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας. Αν γίνει κεκλεισμένων των θυρών, θα υπάρχει μια άλλη δίκη, κακοποιητική της πραγματικότητας».

«Παρών» στο δικαστήριο ο Πέτρος Φιλιππίδης

Το κατηγορητήριο για τον Πέτρο Φιλιππίδη
Υπενθυμίζεται ότι ο γνωστός ηθοποιός βρίσκεται στο εδώλιο του δικαστηρίου από το οποίο απουσίασε κατά την έναρξη της δίκης επικαλούμενος σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που θα αναγνωστεί στο δικαστήριο, ο προσωρινά κρατούμενος από τον περασμένο Ιούλιο ηθοποιός, φέρεται να βίασε μία συνάδελφο του το 2008, πράξη που έγινε δύο φορές, καθώς και να αποπειράθηκε να βιάσει άλλες δύο ηθοποιούς, το 2010 και το 2014. Οι δύο πράξεις, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, τελέστηκαν μέσα στο καμαρίνι του, όπου βρέθηκαν οι συνάδελφοι του για επαγγελματικούς λόγους, ενώ στην τρίτη περίπτωση επιχείρησε να βιάσει την ηθοποιό μέσα στο αυτοκίνητο του, επίσης μετά από επαγγελματικό ραντεβού που είχε με την άνεργη τότε, παθούσα.

Ο κατηγορούμενος αρνείται τις κατηγορίες, ισχυριζόμενος πως οι καταγγέλλουσες έχουν στόχο την προσωπική τους προβολή δια της συκοφάντησης του ίδιου.

Πλην των τριών γυναικών, στο δικαστήριο αναμένεται να καταθέσουν και άλλοι συνάδελφοι τους μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Συνήγορος Φιλιππίδη: Θα πρέπει να ακουστεί επιτέλους ο λόγος του

Μάλιστα, ο συνήγορος του ηθοποιού σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό ανέφερε ότι ο εντολέας του σήμερα θα έρθει στο ακροατήριο και «θα τα πει όλα ενώπιον της Δικαιοσύνης». «Θα πρέπει να ακουστεί επιτέλους ο λόγος του Πέτρου Φιλιππίδη» τόνισε ο κ. Δημητρακόπουλος, ο οποίος μάλιστα σχολίασε και το ενδεχόμενο να τεθεί ζήτημα διεξαγωγής της δίκης κεκλεισμένων των θυρών για την προστασία των τριών γυναικών που είχαν καταγγείλει τον ηθοποιό για σεξουαλική κακοποίησή τους.

Επί αυτού του θέματος ο κ. Δημητρακόπουλος ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως δεν έχει αποφασίσει ακόμη τι θα πράξει – αν θα συναινέσει ή όχι – αν και όπως είπε η δίκη θα πρέπει να διεξάγεται υπό το φως της δημοσιότητας ώστε να ακουστεί και η θέση του εντολέα του.

Τι υποστηρίζει ο Πέτρος Φιλιππίδης

Από την πλευρά του ο Πέτρος Φιλιππίδης έχει αντικρούσει τα όσα του προσάπτει η καταγγέλλουσα -όπως και το σύνολο των κατηγοριών που αντιμετωπίζει- και ενώπιον της ανακρίτριας, λίγο πριν προφυλακιστεί, είχε υποστηρίξει πως η συγκεκριμένη γυναίκα είχε εμμονή μαζί του και ότι παρουσίαζε μια «αρρωστημένη συμπεριφορά». Μεταξύ άλλων στην απολογία του στην ανακρίτρια ο κατηγορούμενος είχε αναφέρει για την καταγγέλλουσα: «Αντιθέτως εκείνη μου τηλεφωνούσε συνεχώς και επίμονα, ακόμη και σε περίοδο καλοκαιρινών διακοπών που βρισκόμουν μαζί με την οικογένειά μου, κάτι το οποίο με έφερνε σε δύσκολη θέση. Με επισκεπτόταν στο θέατρο με πρόφαση να δει τη μητέρα της, αλλά προσπαθούσα να την αποφύγω».

Επιπλέον, ο ίδιος είχε κάνει λόγο για «εμμονική, σχεδόν αρρωστημένη συμπεριφορά της καταγγέλλουσας», και αναφερόμενος στην ημέρα που εκείνη υποστηρίζει πως προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της σε γραφείο θεατρικής εταιρίας, στην απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας, είχε υποστηρίξει: «Δεν στέκει ούτε στην κοινή λογική να έχω προσπαθήσει να έρθω σε συνουσία μαζί της και εκ των υστέρων να έρχεται στο θέατρο για να με συναντήσει δήθεν για να μιλήσουμε για δουλειά».

Ακόμη ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε αρνηθεί τον καταγγελλόμενο βιασμό μέσα στο θέατρο «Ήβη», υποστηρίζοντας πως ποτέ δεν είχε καλέσει την κοπέλα σε επαγγελματικό ραντεβού ώστε να της αναθέσει ρόλο την παράσταση που ανέβαζε, όπως εκείνη υποστηρίζει. «Ουδέποτε είχα καμαρίνι δικό μου, καθότι ήμουν σκηνοθέτης και δεν έπαιζα ως ηθοποιός στην παράσταση. Τα πράγματά μου τα άφηνα στο γραφείο του επιστάτη του θεάτρου, ο οποίος κλείδωνε και ξεκλείδωνε το γραφείο του όταν τα χρειαζόμουν», είχε αναφέρει για αυτό το περιστατικό στην ανακρίτρια ο κατηγορούμενος ηθοποιός.

Back to top button