COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

STORIES

Χαμός με τη Σϊα Κοσιώνη και τον Αντώνη Κανάκη: Η άγρια κόντρα και το δημόσιο ‘μαλλιοτράβηγμα’!

Η Σία Κοσιώνη έχει οδηγηθεί, μέσα στα 15 χρόνια παρουσίας της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, σε ορισμένες κόντρες που την έχουν χαρακτηρίσει, με τον Αντώνη Κανάκη να μην χάνει ποτέ την ευκαιρία να τη «σφάξει» με το γάντι.

Στο πιο πρόσφατο περιστατικό ήταν η εποχή, όπου τεράστια προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία «Ελπίδα» στην Αττική αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Με κορυφή του παγόβουνου όλα όσα συνέβησαν στην Αττική οδό, άπαντες είχαν να λένε για τις ευθύνες του κρατικού μηχανισμού.

Όλα αυτά ενώ οι προβλέψεις των μετεωρολόγων έκαναν λόγο για σφοδρές χιονοπτώσεις. Οι «Ράδιο Αρβύλα» δε μπορούσαν να μην σχολιάσουν με τον δικό του τρόπο όλα όσα ακούστηκαν από τις εκπομπές για την κακοκαιρία.

Ο Αντώνης Κανάκης μάλιστα έκανε ένα σχόλιο–μαχαιριά για τη Σία Κοσιώνη.

Ο παρουσιαστής αναφέρθηκε στην σχέση που έχει η παρουσιάστρια ειδήσεων με τον Κώστα Μπακογιάννη, ανιψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο Αντώνης Κανάκης επεσήμανε ότι η Σία Κοσιώνη αναφέρθηκε στις ευθύνες των οδηγών για το μπάχαλο που δημιουργήθηκε.

«Αυτή η ανεξάρτητη δημοσιογραφία μας συγκινεί. Η παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων, η οποία τυχαίνει να είναι σύζυγος του Δημάρχου της Αθήνας, ο οποίος τυχαίνει να είναι ανιψιός του Πρωθυπουργού της χώρας, βγήκε και μας είπε πως φταίνε για όλα οι οδηγοί που δεν είχαν αλυσίδες και εξαιτίας τους εγκλωβίστηκαν όλοι οι υπόλοιποι. Και σε κεντρικές οδικές αρτηρίες» ανέφερε ο Αντώνης Κανάκης.

Η απάντηση της Κοσιώνη
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ η παρουσιάστρια που κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΙ αναφέρθηκε σε όσους την κατηγορούν κατά καιρούς, ότι δεν κάνει καλά της δουλειά της, κυρίως λόγω του γάμου με τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη.

Η γνωστή δημοσιογράφος και άνκοργουμαν αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις αυστηρές κριτικές και όσους προσπαθούν να αμφισβητήσουν την επαγγελματική της ταυτότητα.

«Όταν κάποιοι προχωρούν σε μια αμφισβήτηση της επαγγελματικής μου ταυτότητας, δεν είναι μια γενική αντίληψη. Δεν είναι μια γενικώς διαμορφωμένη αντίληψη. Υπάρχουν κάποιοι που πράγματι το κάνουν. Με ενοχλεί; Με ενοχλεί. Με επηρεάζει; Δεν με επηρεάζει. Είμαι τόσο απαλλαγμένη από βαρίδια που άλλοι μου προσάπτουν που αυτές πλέον οι κριτικές από το ένα αυτί μου μπαίνουν και από το άλλο αυτί μου βγαίνουν».

«Όταν πρέπει να ασκήσω κριτική στην κυβέρνηση, ασκώ κριτική στην κυβέρνηση και γενικώς δεν με εμποδίζει τίποτα και κανείς να ασκήσω κριτική σε όποιον θέλω κάθε φορά. Σε όποιον πρέπει να του ασκηθεί κριτική κάθε φορά. Ακριβώς επειδή αυτό είναι κάτι που δεν χρειάζεται να βγω και να το δηλώσω, αλλά προκύπτει από τη δουλειά μου καθημερινά και αποδεικνύεται, δεν νιώθω ότι υπάρχει πραγματικά η ανάγκη να το ξεκαθαρίσω με οποιοδήποτε άλλον τρόπο».

«Δεν μπορώ εγώ να αλλάξω τα μυαλά των ανθρώπων. Εάν κάποιος θέλει να πιστεύει ότι η Σία επηρεάζεται από τον σύζυγο της και από τον θείο του συζύγου της, είναι λίγο τι να πω… Πάντοτε διεκδίκησα, συνεχίζω να διεκδικώ και δεν θα σταματήσω ποτέ να διεκδικώ την αυτονομία της υπάρξεως μου και της άποψης μου. Την αυθυπαρξία της άποψης μου. Είμαι η Σία Κοσιώνη και έχω τη δική μου άποψη. Δεν χρειάζεται να δανειστώ ούτε την άποψη του άνδρα μου, ούτε την άποψη του συγγενικού περιβάλλοντος του άνδρα μου ούτε κανενός» συμπλήρωσε η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΙ.

«Νιώθω τόσο ασφαλής και τόσο στέρεα μέσα μου και επίσης θεωρώ ότι είναι λίγο προσβλητικό, όχι μόνο προς εμένα αλλά προς οποιαδήποτε γυναίκα να της αμφισβητείται η ακεραιότητα της δικής της άποψης και προσέγγισης στα πράγματα».

Οσο για τις διαφωνίες της καθημερινότητας η Σία Κοσιώνη σχολίασε πως στο σπίτι γίνονται σκληρά ντιμπέιτ. «Στις καθημερινές διαφωνίες νομίζω υποχωρεί ο Κώστας. Είναι ο άνθρωπος που βλέπω και μου φτιάχνει τη διάθεση, αυτό ήταν που με κέρδισε, η αισιοδοξία του, το ότι ελαφραίνει τις καταστάσεις, και ταυτόχρονα το ότι είναι ο άνθρωπος που μπορείς να στηριχτείς».

«Προφανώς εγώ κάνω πίσω στις διαφωνίες μας, αφού έτσι κι αλλιώς θα συμφωνήσω, προτιμώ να το κάνω εύκολα και γρήγορα. Θα μπορούσα να μιλάω ώρες για τη Σία, ο κόσμος βλέπει μια σοβαρή, συγκροτημένη, σιδερένια δημοσιογράφο. Η Σία ως μάνα είναι κάτι συγκλονιστικό… κάθε δευτερόλεπτο δίνει κάτι στον γιο μας. Αυτό που κάνει η Σία δεν το έχω ξαναδεί, το θαυμάζω και είμαι απίστευτα ευγνώμων» είπε από την πλευρά ο Κώστας Μπακογιάννης.

Back to top button