ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Χάος στον Βόλο: Εγκλωβισμένοι σε Αγριά και Αλυκές – «Έσπασε» ο Κραυσίδωνας! Δραματικό μήνυμα Μπέου

Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση της Πυροσβεστικής, την Τετάρτη (27/09), για απεγκλωβισμό πολιτών από σπίτια και αυτοκίνητα στον Βόλο, τα οποία έχουν βουλιάξει από τους ορμητικούς χειμάρρους, εν μέσω της κακοκαιρίας Elias.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στην οδό Βουλγαροκτόνου με το νερό να έχει ανέβει επικίνδυνα και δυνάμεις της Πυροσβεστικής να επιχειρούν προκειμένου να προσέγγισουν σπίτια και εγκλωβισμένους οδηγούς.

Μάλιστα, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις για απεγκλωβισμούς από την Αγριά και τις Αλυκές, καθώς τα νερά να έχουν φτάσει τους 80 πόντους και στις εν λόγω περιοχές σπεύδουν πυροσβέστες και μέλη της ΕΜΑΚ. Επίσης, πριν από λίγη ώρα, το 199 δέχθηκε κλήση προς βοήθεια από τηλεοπτικό συνεργείο της ΕΡΤ, τα τρία μέλη του οποίου έχουν εγκλωβιστεί από την καταιγίδα.

Ακόμα, διακοπή ρεύματος σε αρκετές περιοχές του Βόλου σημειώθηκε εδώ και λίγη ώρα, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα magnesianews.gr. Νοικοκυριά στον Βόλο, στη Νέα Ιωνία,σ το Διμήνι έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, χωρίς να έχει γίνει γνωστό από τον ΔΕΔΔΗΕ πού εντοπίζεται η βλάβη και πόσο θα διαρκέσει η αποκατάστασή της.

Δραματική έκκληση του Μπέου

Ο δήμαρχος Βόλου βρίσκεται, από το πρωί της Τετάρτης (27/09), επί ποδός σε διάφορα σημεία της πόλης μαζί με συνεργεία. Σε ένα δραματικό του μήνυμα μέσα από το αυτοκίνητο, εν μέσω της σφοδρής καταιγίδας, απευθύνει έκκληση στους Βολιώτες.

Χαρακτηριστικά, ο Αχιλλέας Μπέος είπε το εξής στο μήνυμά του: «Αυτή η καταρρακτώδης βροχή είναι μεγαλύτερη από τις 6 Σεπτεμβρίου. Κόπηκε ο δρόμος στη μέση, στην Παιδόπολη της Αγριάς. Πλημμύρες παντού. Αν συνεχίσει έτσι, θα σπάσει ο Κραυσίδωνας σε λίγα λεπτά. Σας παρακαλώ, σας εκλιπαρώ, αν μένετε σε ισόγεια και σε πρώτους ορόφους, ανεβείτε σε ψηλότερους ορόφους. Αν χρειαστείτε βοήθεια, καλέστε στα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης. Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο. Δεν μπορώ να καταλάβω τι οργή είναι αυτή από τη φύση. Προστατεύσετε τους εαυτούς σας. Η βροχή θα συνεχιστεί όλη νύχτα. Μείνετε ψηλά. Μην κυκλοφορείτε».

Δείτε το βίντεο

Back to top button