ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Χοιρινές μπουκιές στον φούρνο με μελωμένες πατάτες- Ό,τι πρέπει για τον Δεκαπενταύγουστο

Advertisement

Χοιρινό μπουκιές στο φούρνο με πατάτες .Πεντανόστιμο χοιρινό στο φούρνο με με πατάτες για το Κυριακάτικο τραπέζι και όχι μόνο.

 

Υλικά
χοιρινο 1 κιλό μπέικον και σπάλα
πατατες Μισό κιλό περίπου
ελαιολαδο Λίγο
μουσταρδα 2 κουταλιές της σούπας
μελι 2 κουταλιές της σούπας
μπαλσάμικο 2 κουταλιές της σούπας
αλατι Κατά βούληση
ρίγανη Κατά βούληση
κρασι 1/2 ποτήρι λευκό
κύβοι λαχανικών 1
Σήμερα θα φτιάξουμε χοιρινό από μπέικον και σπάλα σε μπουκιές στον φούρνο με πατάτες. Θα απογειώσουμε το φαγητό μας με ένα μείγμα από κύβο λαχανικών, μπαλσάμικο, μουστάρδα και μέλι. Είναι μία σώς που πραγματικά απογειώνει την γεύση τόσο στις πατάτες όσο και στο χοιρινό.

Αν ψάχνετε ένα πεντανόστιμο και σκέτο λουκούμι φαγητό για το Κυριακάτικο τραπέζι, για τον μπουφέ της Τσικνοπέμπτης ή για οποιαδήποτε άλλη περίσταση, τότε αυτό το χοιρινό μπουκιές στο φούρνο με πατάτες θα σας λύσει τα χέρια και θα ενθουσιάσει την οικογένεια και τους καλεσμένους.

Advertisement

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Χοιρινό μπουκιές στο φούρνο με πατάτες:
Χοιρινό στο φούρνο με μουστάρδα. Έγινε μέλι!!

 

Εκτέλεση για το χοιρινό στον φούρνο με μουστάρδα
Παίρνουμε το χοιρινό μπέικον και την χοιρινή σπάλα και την κόβουμε σε κύβους. Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους και βάζουμε το κρέας και τις πατάτες στο ταψί. Ραντίζουμε τα υλικά μας με λίγο ελαιόλαδο. Στην συνέχεια τρίβουμε σε ένα φλιτζάνι τον κύβο λαχανικών.

Στο ίδιο φλιτζάνι προσθέτουμε την μουστάρδα, το μέλι και το μπαλσάμικο. Επίσης προσθέτουμε στο φλιτζάνι λίγο ζεστό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Έπειτα περιχύνουμε με το μείγμα μας το φαγητό στο ταψί.

Advertisement

Δείτε ακόμα Το ταψί της Κυριακής: Χοιρινό στο φούρνο με πατάτες
Προσθέτουμε αλάτι, ρίγανη και λευκό κρασί. Ρίχνουμε ακόμη λίγο νερό. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε για περίπου 2:30 ώρες μέχρι να ψηθεί. Όταν μαλακώσει το κρέας, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να ροδίσει, στους 225 με 230 βαθμούς Κελσίου, ανάλογα και τον φούρνο που έχουμε.

 

Η συνταγή είναι της φίλης μας Georgia Pavlou


Καλλιόπη Χαραλαμποπούλου

Η Καλλιόπη Χαραλαμποπουλου είναι δημοσιογράφος, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2004 σε νευραλγικες θέσεις που αφορούν στην επικοινωνία και τη Δημοσιογραφια. Εξειδικευεται σε πολιτικά και κοινωνικοοικονομικα θέματα καθώς και στην επικαιρότητα. Από το 2023 είναι η αρχισυντακτρια του europost.gr και γράφει καθημερινά για θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και συντονίζει μια ομάδα έμπειρων δημοσιογραφων
Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Advertisement

Back to top button