COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

FeaturedΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Χρήστος Άρχος: Η πανσέληνος υπόσχεται έρωτα και προκλήσεις για Καρκίνους, Αιγόκερους και άλλα 4 ζώδια
Συναισθηματικές, για κάποιους ερωτικές και σίγουρα γεμάτες προκλήσεις θα είναι οι μέρες πριν και μετά την πανσέληνο.

Μπορεί να φέρει θετικά συναισθηματικά και ερωτικά γεγονότα για τα ζώδια του νερού και της γης, ειδικά το πρώτο δεκαήμερο. Σαν άξονας, ωστόσο, συνδέεται, κυρίως, με την οικογένεια, την τροφή, την κοινωνία, το επάγγελμα και την κοινωνική καταξίωση και σε μεγάλο βαθμό αυτά τα θέματα θα μας απασχολήσουν το επόμενο διάστημα.

Χορηγούμενο

Χρήστος Άρχος: Η πανσέληνος υπόσχεται έρωτα και προκλήσεις για Καρκίνους, Αιγόκερους και άλλα 4 ζώδια

 

Κυβερνήτες από τη μια η Σελήνη (του Ηλίου) και από την άλλη, κατά κύριο λόγο, ο Κρόνος, που θέτει και τα όρια και την προσωπική ευθύνη αλλά δημιουργεί και αγκυλώσεις, αναστολές και περιορισμό. Περιορισμό που σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι εκτεταμένος, μιας και ο Καρκίνος και η Σελήνη είναι δύο σύμβολα που συνδέονται με τις μάζες. Τελικός κριτής ο Ποσειδώνας, που μας προειδοποιεί να προσέχουμε ποιους εμπιστευόμαστε την περίοδο αυτήν και επίσης να προσέχουμε την υγεία μας.

Χορηγούμενο

Εικόνα που περιέχει κύκλος, στιγμιότυπο οθόνης, διάγραμμα, κείμενο

Περιγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματα
Η πανσέληνος θα γίνει στις 22 Ιουνίου 2024, στην 1η μοίρα του άξονα Καρκίνου-Αιγόκερου, στις 4.06 τα ξημερώματα, για την Ελλάδα. Θα επηρεάσει Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους των πρώτων ημερών αλλά και τα μεταβλητά της 28ης και 29ης μοίρας, δηλαδή Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύς.

Στις 21 Ιουλίου θα έχουμε και δεύτερη πανσέληνο στον ίδιο άξονα, στην 29η μοίρα Καρκίνου-Αιγόκερου. Καθώς ο Αιγόκερως συνδέεται με την οικονομική ελίτ, είναι πιθανά γεγονότα που θα αφορούν και σε διεθνείς προσωπικότητες.

Στα θετικά της Πανσελήνου είναι η αμοιβαία υποδοχή από έξαρση που κάνει η Σελήνη στον Αιγόκερω με τον Άρη στον Ταύρο. Αυτό δηλώνει μια συναισθηματική τόλμη και ζωντάνια και επίσης ότι θα υπάρξουν γεγονότα που θα μας κάνουν να νιώσουμε πιο ασφαλείς, όπως μια σχέση, μια επαγγελματική επιτυχία, χρήματα που πιθανά η προέλευση τους να είναι η οικογένεια ή κάποιο ακίνητο.

Χορηγούμενο

Επίσης, η σύνοδος του Ήλιου στον Καρκίνο με την Αφροδίτη μας δίνει μια ασπίδα προστασία σε χρήματα και σχέσεις. Το εξάγωνο της με τον Άρη μας δίνει και τα «καύσιμα» για νέες σχέσεις και γνωριμίες, κυρίως με νεαρά άτομα μιας και εκεί κοντά βρίσκεται και ο Ερμής.

Μια δύσκολη συνθήκη είναι το τετράγωνο με τον Ποσειδώνα, ωστόσο, με λίγη προσοχή σε τυχόν απάτες, ψεύτικα νέα και κάθε είδους «θολή» περίσταση, η συνθήκη αυτή δε μπορεί να μας βλάψει, γιατί ο Ποσειδώνας βρίσκεται σε ζώδιο φιλικό με τα Φώτα.

Χρήστος Άρχος: Η πανσέληνος υπόσχεται έρωτα και προκλήσεις για Καρκίνους, Αιγόκερους και άλλα 4 ζώδια

Χορηγούμενο

 

Μια πιο δύσκολη κατάσταση είναι η χιαστί όψη ακριβείας του Ήλιου με τον Πλούτωνα, που δείχνει αρρωστημένες διεργασίες, πιθανά υπόγειες, και γενικά ασθένεια. Θεωρείται και όψη διλλημάτων και καταστάσεων που δεν λύνονται εύκολα. Θα επηρεάσει όσους βρίσκονται κοντά στην 1η μοίρα των σταθερών ζωδίων, δηλαδή Ταύρων, Λιονταριών, Σκορπιών και Υδροχόων, αλλά και τους καρκίνους και Αιγόκερους της ίδιας μοίρας.

Το Sabian Symbol της Σελήνης είναι: «Τρία παράθυρα από τριανταφυλλιά μιας γοτθικής εκκλησίας. Το ένα έχει καταστραφεί από τον πόλεμο.» Το σύμβολο αναφέρεται στην καταστροφική χρήση της εξουσίας, στη βία και στον πόλεμο. Οι πλατιές μάζες αγαπούν την ειρήνη και τη γαλήνη της ψυχής, ωστόσο είναι αυτές που εκλέγουν και συντηρούν τις εξουσίες.

Η Σελήνη στον Αιγόκερω είναι μια Σελήνη σε αδυναμία, συχνά είναι σκληρή, επιζητά εξουσία και κοινωνική άνοδο, αδιαφορεί για το άτομο, σκέπτεται περισσότερο τους κανόνες και η φιλοδοξία της μπορεί να την κάνει να «πατήσει επί πτωμάτων». Ωστόσο έχει ανεπτυγμένη επίγνωση για το πλατύτερα κοινωνικό συμφέρον και έμφυτο το αίσθημα της ευθύνης. Μπορεί να είναι ενοχική και καταθλιπτική, αλλά μπορεί και να σταθεί πάνω από μαζικές και αγελαίες καταστάσεις και να έχει ορθή κρίση.


Ο Ήλιος στον Καρκίνο είναι αυτός που μας συνδέει, μας κάνει οικογένεια, μας ωθεί να ενδιαφερόμαστε, να συναισθανόμαστε, να συμπάσχουμε. Ο Καρκίνος συνδέεται με το σπίτι, με την τροφή, με την πατρίδα, με τις παραδόσεις, με ότι μας δίνει συναισθηματική κυρίως ασφάλεια. Είναι ο κάβουρας που κουβαλάει το σπίτι του και αγαπάει τα καθαρά νερά. Ο Καρκίνος είναι η εστία, το καταφύγιο που όλοι χρειαζόμαστε πριν και αφού βγούμε στον κοινωνικό στίβο, πριν και μετά τη μάχη. Είναι τα ήσυχα βράδια του καλοκαιριού, η συναισθηματική γαλήνη, η συνοχή μιας αγαπημένης οικογένειας. Η κατάσταση του να είμαστε ασφαλείς.

Η αντίθεση των Φώτων είναι μια στιγμή ευθύνης, γιατί πρόκειται για έναν εξόχως κοινωνικό άξονα. Μια στιγμή να αναλογιστούμε την οικογένεια και την πατρίδα. Σε στενό προσωπικό κύκλο αλλά και σε ευρύτερο κοινωνικό. Η οικογένεια και πώς μετεξελίσσεται, η οικογένεια και η οικονομία ή η πολιτική, μιας και ο θεσμός της οικογένειας μπορεί να γίνει τόσο πυρήνας προόδου, όσο και εμπόδιο για μια κοινωνία και το πιο απλό παράδειγμα για να αναλογιστούμε είναι η οικογενειοκρατία σε πολιτική και οικονομία.

Μια άλλη πτυχή της οικογένειας είναι η ενδοοικογενειακή βία, που δυστυχώς μας λυπεί σχεδόν καθημερινά, με τα παιδιά και τις πληγωμένες «σελήνες», τις κακοποιημένες γυναίκες, να είναι συνήθως τα θύματα. Η ουσία της προστασίας μέσα από την οικογένεια βρίσκεται σε εξορία, όπως η Σελήνη στον Αιγόκερω.

Ο ήλιος στον Καρκίνο μπορεί να φωτίσει καλές στιγμές, όμορφα παιδικά χρόνια, καλοκαιρινές διακοπές, μια φέτα καρπούζι δίπλα στη θάλασσα, τις ντομάτες από το περιβόλι της γιαγιάς, την παλιά και τη νέα μας οικογένεια, μας θυμίζει ότι ο άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει μόνος του, χρειάζεται το προστατευτικό κουκούλι της μήτρας, των γονιών και αργότερα της χώρας του.


Καθώς λοιπόν προχωράμε στον μήνα του Καρκίνου και με δυο πανσελήνους στον ρεαλιστή Αιγόκερω, η ιδιωτική μας ζωή θα δεχθεί προκλήσεις από τη δημόσια και επαγγελματική ζωή μας και το αντίστροφο, με κάποια ζώδια και κάποια δεκαήμερα να επηρεάζονται πιο έντονα και ειδικότερα:

Κριός

Οι Κριοί και κυρίως οι ωροσκόποι Κριοί των πρώτων ημερών θα έχουν να αντιμετωπίσουν παλιές καταστάσεις από το οικογενειακό τους περιβάλλον και θέματα που θα αφορούν σε περιουσιακά στοιχεία οικογενειακά. Η Αφροδίτη μέσα στον 4ο οίκο τους θα τους δώσει στιγμές γαλήνης, παρ’ ότι ο Κρόνος ταράζει τον ύπνο τους με υποχρεώσεις και εκκρεμότητες. Έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν ή να κάνουν μικρές αποδράσεις για να ξεκουραστούν. Προσοχή χρειάζονται τα οικονομικά σας.


Χρήστος Άρχος: Η πανσέληνος υπόσχεται έρωτα και προκλήσεις για Καρκίνους, Αιγόκερους και άλλα 4 ζώδια

 

Ταύρος

Είναι μια Πανσέληνος που γίνεται σε αρμονικά ζώδια και μπορεί να σας φέρει αρκετά δώρα, όπως μια καλοκαιρινή αγάπη, χρήματα και κάποιο ταξίδι αναψυχής. Ο Άρης στο ζώδιο σας αυξάνει την επιθυμία σας για μια καλύτερη ζωή και σας κάνει πιο ενεργητικούς και τολμηρούς. Χρειάζεται βέβαια να είστε πιο προσεκτικοί σε θέματα προσωπικής ασφάλειας. Άλλοι τομείς που χρειάζονται προσοχή είναι αυτοί των φίλων και της δημόσιας εικόνας σας και οι οικονομικές απάτες που αυτό το διάστημα είναι στο προσκήνιο.

Δίδυμοι

Είναι ένας καλός μήνας για να δείτε τα οικονομικά σας, να κάνετε κάποια οικονομία για ένα ταξίδι, να φροντίσετε και να καλοπιάσετε τον εαυτό σας, αλλά και να κάνετε αγορές για το σπίτι. Με μέτρο βέβαια, ειδικά των πρώτων ημερών, γιατί μπορεί να το παρακάνετε με σπατάλες. Επαγγελματικά δοκιμάζεστε, είτε έχετε πολλές ευθύνες είτε κάποια προβλήματα με την εργασία, μπορείτε ωστόσο να στρέψετε τις ευκαιρίες υπέρ σας. Προσοχή θέλουν τυχόν κουτσομπολιά σε βάρος σας. Και οικονομικά θέματα θα σας απασχολήσουν, ωστόσο έχετε να λαμβάνετε χρήματα και καλά νέα.

Καρκίνος

Όσοι είναι γεννημένοι τις πρώτες ημέρες ή έχουν ωροσκόπο στις 5 πρώτες μοίρες θα ζήσουν κάτι έντονο αυτές τις ημέρες. Γενικά η πανσέληνος φωτίζει καταστάσεις και έτσι θέματα γάμου, σχέσεων, συνεργασιών θα είναι στο προσκήνιο για σας. Στιγμές ρεαλισμού, ίσως και συνειδητοποίησης κάποιων πραγμάτων που αφορούν στις σχέσεις σας με τους άλλους, και πόσο δίνετε ή πόσο παίρνετε. Ερωτικά είναι μια καλή περίοδος, ενώ θα υπάρξει και μια μικρή οικονομική εύνοια. Και τύχη που θα σας ανταμείψει.

Λέων

Είναι μια περίοδος αναπόλησης και μπορεί να βουλιάξετε σε μνήμες και παλιούς φόβους, γι’ αυτό κρατήστε ότι καλό υπάρχει στο υποσυνείδητο σας και κάντε ευχάριστα όνειρα για το μέλλον. Θα νιώσετε την πραγματικότητα να σας πιέζει και χρειάζεται να δείξετε υπευθυνότητα και πειθαρχία όσον αφορά στις καθημερινές σας ευθύνες. Οι Λέοντες των πρώτων ημερών έχετε βάλει ρότα για κάποιο άλμα στη ζωή σας, στο οποίο συνηγορεί ο Πλούτωνας. Είναι καλή περίοδος για κοινωνικές επαφές, για χρόνο με την οικογένεια σας και για νέες φιλίες.

Παρθένος

Και για σας η Πανσέληνος είναι σε φιλικά ζώδια και έχει ένα φορτωμένο καλοκαιρινό καλάθι, που μπορεί να περιέχει εκτός από φρούτα, υλική αφθονία γενικότερα, χρήματα και έρωτα. Μπορείτε να ζήσετε ωραίες δημιουργικές στιγμές, να φλερτάρετε και να διασκεδάσετε. Αυτά ισχύουν περισσότερο για τους Παρθένους των τελευταίων ημερών ή μοιρών σε ωροσκόπο. Όσοι έχουν οικογένεια και παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να τα φροντίσουν και να περάσουν ποιοτικό χρόνο μαζί τους. Κάποιες δυσκολίες στις σχέσεις θα αντιμετωπίσουν οι Παρθένοι του δεύτερου δεκαημέρου.

Χρήστος Άρχος: Η πανσέληνος υπόσχεται έρωτα και προκλήσεις για Καρκίνους, Αιγόκερους και άλλα 4 ζώδια

 

Ζυγός

Οικογενειακής και επαγγελματικής φύσης είναι τα βασικά θέματα που θα σας απασχολήσουν, περισσότερο οι ωροσκόποι Ζυγοί των πρώτων μοιρών. Μεταμορφωτικές καταστάσεις ζείτε και λόγω Πλούτωνα, που η αναδρομή του στην 1η μοίρα του Υδροχόου σας βρίσκει να αγωνίζεστε για κάποιο στόχο. Όσοι αναζητούν μια σχέση θα έχουν την ευκαιρία τους μέσα από το επαγγελματικό περιβάλλον κυρίως. Επίσης, είναι μια καλή εποχή για ταξίδια ή για να προγραμματίσετε κάποιο ταξίδι στο μέλλον. Προσοχή σε συναλλαγές με τρίτους.

Σκορπιός

Είναι μια Πανσέληνος ευνοϊκή για μετακινήσεις και ταξίδια. Συνδυάστε τα με νέες σχέσεις και νέες γνωριμίες οι αδέσμευτοι, γιατί «το ‘χετε» αυτήν την περίοδο. Οι δεσμευμένοι ίσως έχουν κάποια θέματα με τις σχέσεις τους, που μπορούν, ωστόσο, να οδηγήσουν τόσο σε εντάσεις, όσο και σε αναθέρμανση. Στον οικονομικό τομέα είναι καλή περίοδος να ρυθμίσετε τυχόν χρέη ή για μια κερδοφόρα επένδυση, ακολουθήστε όμως το ένστικτο σας και μην παρασύρεστε. Νέες δυνατότητες ανοίγονται και σε θέματα σπουδών ή επιμόρφωσης.

Τοξότης

Είναι μια πανσέληνος που δεν θα σας χαριστεί στα οικονομικά σας, τα οποία ειδικά για όσους είναι των τελευταίων ημερών ή με ωροσκόπο, μεσουράνημα στις τελευταίες μοίρες, θα φανερώσει αλήθειες που πονάνε και πιθανά κάποια λάθη σε αυτόν τον τομέα. Χρειάζεται λοιπόν ένα συγύρισμα και θα έχετε και ευκαιρία να τακτοποιήσετε κληρονομικά, δάνεια ή και δανεικά. Το ίδιο νοικοκύρεμα χρειάζεται να κάνετε και σε θέματα σπιτιού και οικογένειας, όπου πότε-πότε σας λείπει ο ρεαλισμός. Στα ερωτικά και στις συνεργασίες σας ευνοήστε οι Τοξότες του πρώτου δεκαημέρου.

Αιγόκερως

Είναι καλή η συγκυρία για σύναψη σχέσεων, για να γευτείτε τη χαρά μιας ερωτικής γνωριμίας και για τους δεσμευμένους να απολαύσετε καλές στιγμές με συντρόφους και οικογένεια. Ευνοϊκό το διάστημα αυτό και για νέες συνεργασίες. Σε προσωπικό επίπεδο, ίσως αναμετρηθείτε με τον ίδιο σας τον εαυτό, με τυχόν τάσεις εργασιομανίας, υπερβολικής φιλοδοξίας και να θέλετε να απαλλαγείτε από περιττές ευθύνες. Φροντίστε το σώμα σας και την υγεία σας και μην είστε υπερβολικά αυστηροί με τον εαυτό σας.

Υδροχόος

Μια πολυαστρία στον Καρκίνο δε μπορεί παρά να σας κάνει να ασχοληθείτε με θέματα σπιτιού, είτε μερεμέτια είναι αυτά, είτε ένα νέο σπίτι, πάντως σας φορτώνει λιγάκι με ευθύνες. Η Σελήνη θα σας φέρει και κάποια ενασχόληση με θέματα υγείας δικά σας ή των άλλων, αυτό μπορεί να είναι και ένα απλό τσεκ-απ. Στο κλίμα των ημερών είναι και η ενασχόληση με γονείς, με παλιές μνήμες, ίσως και λίγη παρελθοντολογία. Πάντως έχετε έναν Δία στον 5ο ηλιακό σας οίκο, που σημαίνει ότι μπορείτε να το ρίξετε και λίγο έξω, να ασχοληθείτε με τέχνη και με διασκέδαση και ενδεχομένως εκεί να έχετε και ευχάριστες συναντήσεις.

Ιχθύες

Μια καλή Πανσέληνος για τις πρώτες μοίρες του ζωδίου, λίγο πιο δύσκολη για τις τελευταίες μοίρες, μιας και αντιμετωπίζουν έναν Ποσειδώνα σε όλο του το μεγαλείο, αλλά με πολλές κρυμμένες αυταπάτες, με κίνδυνο εξαπάτησης και με μια διαστρέβλωση της πραγματικότητας, που μπορεί να είναι ροζ ή γκρι αναλόγως. Το δεύτερο δεκαήμερο βιώνει ούτως ή άλλως τον Κρόνο, που του φέρνει κάποιες δυσκολίες, αλλά και ωριμότητα και ευθυκρισία. Ωστόσο, όλα τα δεκαήμερα θα νιώσουν τη ζεστή ανάσα του Άρη σε καλή όψη, και την εύνοια της Αφροδίτης σε τρίγωνο. Επωφεληθείτε λοιπόν και σεις, γιατί πολλά καλά μπορούν να συμβούν, κυρίως στον ερωτικό σας τομέα.
Back to top button