COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα μόνο με 3 υλικά!

Τα μπισκότα αυτά γίνονται ανάρπαστα από μικρούς και μεγάλους. Είναι διακοσμητικά -κάποιοι στολίζουν με αυτά το χριστουγεννιάτικο δέντρο τους- και επιδέχονται κάθε είδους «μετατροπές» και «προσθήκες».

Όμως, το πιο σημαντικό, γίνονται πανεύκολα με υλικά που έχουμε όλοι στο ψυγείο ή στα ντουλάπια της κουζίνας μας. Αλεύρι, ζάχαρη και βούτυρο.

Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε κανέλα, τζίντζερ, ξύσμα εσπεροδοειδών ή βανίλια. Επίσης, μπορούμε να διακοσμήσουμε με γλάσο, ζαχαρόπαστα ή άχνη ζάχαρη.

Υλικά:

1 φλ. φρέσκο βούτυρο
2/3 φλ. ζάχαρη άχνη
2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνουμε δύο λαμαρίνες με αντικολλητικό χαρτί.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.

Προσθέτουμε το αλεύρι βροχηδόν σε δόσεις και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή ζύμη.
Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για περίπου μία ώρα τυλιγμένη σε διαφανές φιλμ.

Όταν η ζύμη έχει παγώσει, την απλώνουμε σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και με τον πλάστη την ανοίγουμε σε πάχος περίπου μισού πόντου.

Με κουπ πατ δημιουργούμε μπισκότα στο σχήμα που θέλουμε και τοποθετούμε στις λαμαρίνες αφήνοντας απόσταση ανάμεσά τους.

Απλώνουμε τη ζύμη που περίσσεψε και φτιάχνουμε κι άλλα μπισκότα, μέχρι να μην μείνει τίποτα.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 10 – 12 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσουν ελαφρά οι άκρες.

Προσοχή! Τα μπισκότα θα είναι ακόμα μαλακά στην υφή όταν θα τα βγάλουμε από τον φούρνο και, όσο θα κρυώνουν, θα σκληραίνουν.

 

 

Back to top button