COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΑΡΘΡΑ ΓΝΩΜΗΣ

Χρόνια Πολλά Αθάνατη Ελλάδα, μέσα στις συμπληγάδες της Ιστορίας και στις κακουχίες των δύσκολων καιρών! 200 χρόνια από την άφθαρτη Δόξα της Επανάστασης του 1821! Ορθοδοξία και Ελληνικό Γένος σε κοινή πορεία ανά τους αιώνες!

«Διπλή Γιορτή είναι σήμερα, διπλή και η χαρά! Γιορτάζει η Πατρίδα μας, μαζί και η Παναγιά!…».

Το τραγουδάκι των παιδιών, που ακούγεται κατά καιρούς στα σχολεία για την 25η Μαρτίου τα λέει όλα!

Μεγάλη, διπλή Γιορτή, με τεράστιους και διαχρονικούς συμβολισμούς για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία!

Στην φετινή Επέτειο προσδίδει μεγαλύτερη λάμψη η συμπλήρωση 200 ετών από την εκκίνηση της Επανάστασης του 1821, που αποτέλεσε γεγονός παγκόσμιας ακτινοβολίας και δημιούργησε την αφετηρία του νέου Ελληνικού Κράτους.

Είναι κρίμα, που η επέτειος αυτή μας βρίσκει στο μάτι μιας παγκόσμιας καταιγίδας, στην πανδημία του κορωνοϊού, που πλήττει άσχημα και την Ελλάδα. Σε πείσμα των δύσκολων καιρών η συντακτική ομάδα του europost.gr, σας καλεί να αφήσετε ανέγγιχτο το καλύτερο κομμάτι του ψυχισμού σας, για να κοιτάξετε -έστω και λίγο- μέσα σας και να ανακαλύψετε αυτό που φέρνετε, ως Έλληνες και Ελληνίδες, μέσα στα κύτταρά σας από τους παλιούς εκείνους καιρούς.

Βρείτε λίγο χρόνο και αποδράστε από την δύσκολη καθημερινότητα της εποχής μας, για να μιλήσετε με τα παιδιά σας και τους δικούς σας για τα ξεχωριστά γεγονότα της Επανάστασης του 1821. Ψάξτε μέσα σας να βρείτε τις συλλογικές μνήμες, που σας ενώνουν υποσυνείδητα με τα γεγονότα αυτά, ανεξάρτητα αν τα έχετε διδαχθεί με τον σωστό ή τον λανθασμένο τρόπο από το κλυδωνιζόμενο από τις συνεχείς ανόητες μεταρρυθμίσεις, εκπαιδευτικό σύστημα.

Ψάξτε να βρείτε στην ψυχή σας αυτή την αόρατη κλωστή, που ενώνει το τότε με το σήμερα και είναι ο ισχυρός ομφάλιος λώρος, που μας τροφοδοτεί με Αισιοδοξία, Πίστη και Υψηλό Φρόνιμα, ακόμη και τις πιό δύσκολες στιγμές!

Είμαστε απευθείας απόγονοι αυτών των απλών λαϊκών ανθρώπων, που πρωταγωνίστησαν με την παλικαριά, την λεβεντιά και την εξυπνάδα τους σε αυτόν τον μοναδικό Αγώνα, αποτινάσσοντας από πάνω τους τον Οθωμανικό ζυγό! Άρα, μπορούμε και σήμερα και αύριο να περάσουμε μέσα από τις συμπληγάδες της Ιστορίας, μόνο με μικρούς τραυματισμούς και γρατζουνιές και να βγάλουμε πάλι το κεφάλι μας έξω από την σκοτεινή θάλασσα, ξαναβρίσκοντας την αισιοδοξία μας, τον δυνατό μας εαυτό, τη χαμένη μας αυτοπεποίθηση και την ελπίδα μας για ένα καλύτερο μέλλον!

Χρόνια Πολλά στην Αθάνατη Ελλάδα και στους σπουδαίους Έλληνες, που όταν βγάζουν από μέσα τους τον καλό τους εαυτό, αναμετρώνται με τις κακές στιγμές της Ιστορίας και βγαίνουν πάντα νικητές. 

Τιμή και Δόξα στην Επανάσταση του 1821!

Και βαθύτατος σεβασμός στον καθοριστικό ρόλο, που έπαιξε η Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη για να κρατήσει ολοζώντανη την αυτοσυνειδησία και την αυτογνωσία του Ελληνικού Γένους και να ανοίξει το δρόμο για την Εθνική Παλιγγενεσία!

Back to top button