ΠΟΛΙΤΙΚΗ

‘Χρυσές’ μπίζνες στα Κατεχόμενα για τους εκλεκτούς του Ερντογάν: Το λιμάνι της Κερύνειας στα χέρια των γιων «βουλευτή» του ψευδοκράτους – Εμπρηστικές δηλώσεις Οκτάι από τη… «νέα βουλή»!

Απίθανα είναι τα όσα συμβαίνουν στα κατεχόμενα, με το καθεστώς του ψευδοκράτους να προχωράει σε μεγάλες μπίζνες και τους εκλεκτούς του Ερντογάν να παίρνουν δουλειές στα εδάφη που έχουν υπό κατοχή.

Με τις πλάτες της Άγκυρας το ψευδοκράτος προχωράει στην ανάπλαση του λιμανιού της κατεχόμενης Κερύνειας, έργο που ανέρχεται στις 19.980.000 τουρκικές λίρες.

Το έργο κέρδισε όλως τυχαίως η Tosunoğlu İnşaat Ltd, η κατασκευαστική εταιρεία Τοσούνογλου.

Πρόκειται για εταιρεία που ανήκει στον Όμιλο Τοσούνογλου και διευθυντές της είναι τα αδέλφια Ουγούρ και Τζενκ Τοσούνογλου. Είναι οι γιοι του «βουλευτή» του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΚ), Χασάν Τοσούνογλου.

Οι γιοι του είχαν αποκλειστεί από την προσφορά του νοσοκομείου που θα ανεγερθεί στην κατεχόμενη Κερύνεια. Τότε ο πατέρας τους «βουλευτής» Τοσούνογλου είχε δηλώσει ότι η έγνοια του είναι να εμποδίσει την μετανάστευση των παιδιών του από το ψευδοκράτος, διότι όπως είπε «τυγχάνουν σφετερισμού τα δικαιώματα των παιδιών μου. Θα πουλήσουμε την περιουσία μας και θα φύγουμε».

Να λοιπόν που τελικά δεν θα φύγουν, αφού ανταμείφθηκαν με το έργο στο λιμάνι της κατεχόμενης Κερύνειας.

Προκλητικός ο Οκτάι στα Κατεχόμενα

Συνοδευόμενος μόνο από τουρκικά κρατικά Μέσα Ενημέρωσης και με τους τουρκοκύπριους δημοσιογράφους να παρακολουθούν από απόσταση… ασφαλείας ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουατ Οκτάι, επισκέφθηκε σήμερα στα κατεχόμενα της Κύπρου τον χώρο ανέγερσης του νέου «προεδρικού», της νέας «βουλής» και του «εθνικού κήπου».

Από εκεί, ο Τούρκος αντιπρόεδρος έστειλε το μήνυμα ότι το συγκρότημα είναι ένα έργο που ενσαρκώνει την «πολιτική της κυριαρχίας και των δύο ισότιμων κρατών».

«Θα είναι η μεγαλύτερη σφραγίδα στο νησί στη βάση της κυριαρχίας της «τδβκ» και των δύο ισότιμων κρατών. Είναι μια σφραγίδα και του σήμερα και του αύριο» συμπλήρωσε.

Ο Οκτάι συνοδευόταν στην επίσκεψη από τον Τούρκο Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, τον «πρωθυπουργό», Ουνάλ Ουστέλ κι άλλους αξιωματούχους.

Να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη επίσκεψη δεν επιτράπηκε στα ΜΜΕ να ακολουθήσουν τον Τούρκο αντιπρόεδρο και την υπόλοιπη συνοδεία του παρά μόνο στα συνεργεία της τουρκικής κρατικής τηλεόρασης και του τουρκικού πρακτορείο ειδήσεων Αναντολού. Εκπρόσωποι των τουρκοκυπριακών ΜΜΕ παρακολουθούσαν από μακριά.

Όταν ο Τούρκος αντιπρόεδρος ανέβηκε στο βήμα της τελετής για να μιλήσει, μια ομάδα παρευρισκόμενων ανέμιζαν σημαίες της Τουρκίας και του ψευδοκράτους, φωνάζοντας το σύνθημα «Η Κύπρος είναι τουρκική και τουρκική θα παραμείνει» και οι συμμετέχοντες στα εγκαίνια χειροκρότησαν. Ο Φουατ Οκτάι απευθυνόμενος σε αυτούς είπε: «Το μήνυμα και η απάντηση δίνονται από εδώ κι έτσι θα είναι: Θα συνεχίσει όπως είναι από το 1571» σε μια αναφορά στην οθωμανική κατάκτηση του νησιού.

Back to top button