Χωρίς κατηγορία

Χρυσοχοΐδης: Ξήλωσε τη διοίκηση του “Αγία Όλγα” μετά τις καταγγελίες για άθλιες συνθήκες νοσηλείας

Με συνοπτικές διαδικασίες έπαυσε τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Αγία Όλγα ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετά από καταγγελίες για τραγικές συνθήκες νοσηλείας στην ψυχιατρική πτέρυγα του νοσοκομείου.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι επειδή από την πρώτη στιγμή η εντολή του ήταν να βελτιωθούν οι συνθήκες νοσηλείας για τους ασθενείς κάτι που δεν έγινε στο “Αγία Όλγα”.

Όπως τονίζεται από το υπουργείο Υγείας: “έως την ολοκλήρωση του εκσυγχρονισμού των υποδομών τους, ζητήθηκε εμφατικά από τις διοικήσεις των νοσοκομείων και τους επικεφαλής των υγειονομικών περιφερειών να αντιμετωπίσουν άμεσα οποιοδήποτε πρόβλημα έχει να κάνει με την κατάσταση των χώρων υγιεινής ή μικροζημιές σε κάθε χώρο των νοσοκομείων με κάλυψη της δαπάνης από το υπουργείο Υγείας.

Η εντολή αυτή δόθηκε από την πρώτη επικοινωνία που είχε ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με διοικητές και περιφερειάρχες με την ανάληψη των καθηκόντων του”.

Στο μεταξύ στο Νοσοκομείο για αυτοψία βρέθηκε ο υφυπουργός Ψυχικής Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά τις συνθήκες στην ψυχιατρική πτέρυγα

“Ασφαλές Νοσοκομείο”: Πώς θα λειτουργεί το επιχειρησιακό σχέδιο για έκτακτες καταστάσεις
Εικόνες ντροπής με βρόμικες τουαλέτες, τοίχους και ταβάνια που στάζουν νερά
Στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ μίλησε η πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου, Δώρα Κούνα για την άθλια κατάσταση στην οποία αναγκάζονται να διαβιούν 20 ασθενείς και να εργάζονται γιατροί και νοσηλευτές.

“Ήταν ένα κτίριο κόσμημα, αυτή τη στιγμή είναι ένα κτίριο επισφαλές και για ασθενείς και για εργαζόμενους, οι τοίχοι πέφτουν, το νερό στάζει μέσα στον χώρο, δεν γίνεται άλλο αυτή η κατάσταση, πρέπει κάτι να αλλάξει”.

Από την πλευρά του ο κ. Αβραμίδης Δημήτρης, Γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων δήλωσε πως “η διοίκηση του νοσοκομείου μας έχει διαβεβαιώσει ότι υπάρχει μία μελέτη η οποία έχει πάει στο υπουργείο και…αναμένουμε”. “Η κλινική εκπέμπει SOS, και πέρα από την ψυχιατρική συστεγάζεται και το αρχείο του νοσοκομείου. Η κατάσταση είναι τραγική πρώτα για τους ασθενείς και μετά για τους υπόλοιπους”, σχολίασε.

“Αυτή τη στιγμή έχουμε 20 ασθενείς οι οποίοι αναγκάζονται να χρησιμοποιούν αυτές τις τουαλέτες που βλέπετε”, συμπλήρωσε.

Τέλος, ο κ. Αλονισιώτης Θεοδωρής, γιατρός στη μονάδα του Κωνσταντοπούλειου ανέφερε πως η υπηρεσία του αρμόδιου υπουργείου είχε έρθει πριν τρία χρόνια στο νοσοκομείο και μας είχε υποσχεθεί ότι υπάρχει μία χρηματοδότηση για τα ψυχιατρικά νοσοκομεία αλλά δεν έγινε ποτέ τίποτα”.

Back to top button