COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιατί χτυπάει ανελέητα τον Μητσοτάκη, γνωστό site που πρόσκειται στον Αντώνη Σαμαρά;


Ο συγκεκριμένος ιστότοπος, που θεωρείται ότι πρόσκειται στον Αντώνη Σαμαρά και χτυπάει ανελέητα τον τελευταίο καιρό τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι το ‘Antinews.gr’, με διευθυντή τον κ. Πάνο Ζήση γιό του αείμνηστου δημοσιογράφου και μεγάλου ρεπόρτερ Βασίλη Ζήση.

Το ‘Antinews.gr’, λοιπόν, από την περίοδο που κρίθηκε οριστικά και τελεσίδικα πως ο Κυριάκος δεν επιλέγει τον Αντώνη Σαμαρά για την Προεδρία της Δημοκρατίας, έχει ξεκινήσει μια έντονη κριτική από τα δεξιά σε βάρος του Κυριάκου, τον οποίον αποκαλεί σαρκαστικά ‘Νέο Μωυσή’.

‘Φωτιά στα μπατζάκια του νέου Μωυσή’, είναι ο τίτλος του κύριου άρθρου του ‘Antinews.gr’, με το οποίο περνάει γενεές 14 -κατά το κοινώς λεγόμενον- τον σημερινό Πρωθυπουργό, με βαρύτατους χαρακτηρισμούς και μειωτικές αξιολογήσεις.

Έτσι, μεταξύ των άλλων, το ‘Antinews.gr’ χαρακτηρίζει ως ‘Βορειο-κορεατικές’ τις δημοσκοπήσεις, που καταγράφουν την συντριπτική πολιτική υπεροχή του Μητσοτάκη έναντι του Τσίπρα. Και αναδεικνύει ως ένδειξη αδυναμίας το γεγονός ότι ο Μητσοτάκης δεν προχωρεί τελικά στον ανασχηματισμό τώρα, παρόλο που το ανακοίνωσε ο ίδιος από το Ισραήλ!

Σε άλλα σημεία του άρθρου, το ‘Antinews.gr’ κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι ενδιαφέρεται μόνον για την ‘εδραίωση της Μητσοτακικής δυναστείας’. Και υποστηρίζει επίσης ότι ο Πρωθυπουργός έκανε ‘άτακτη υποχώρηση, μετά από τις έντονες αντιδράσεις σχετικά με τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα’ και καταλήγει, γράφοντας ότι: ‘Έτσι, από εκεί που ο… νέος Μωυσής έστεκε αγέρωχος συγκρίνοντας τον εαυτό του με τον Βενιζέλο, νομίζοντας ότι άπαντες του εγχώριου πολιτικού συστήματος… έφαγαν τη σκόνη του, τρέχει τώρα πανικόβλητος να σβήσει την πυρκαγιά.

Το πιθανότερο βέβαια είναι να την σβήσει κατόπιν των συμβιβασμών που θα υπάρξουν, για να επισκιαστεί ο διασυρμός που υπέστη και να προχωρήσει στις πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο.

Όπου ενδεχομένως με ένα διάγγελμα του τύπου… «η κατάσταση άλλαξε άρδην ένεκα κορονοϊού, άρα επειδή δεν ισχύει η εντολή που μου δώσατε τον περασμένο Ιούλιο, ζητώ ανανέωσή της για να βγάλω την Ελλάδα στο ξέφωτο. Ιδού και η… dream team προς επιβεβαίωση της επιτυχίας», θα αιτιολογήσει την προκήρυξή τους.

Κι εκεί αρχίζουν τα δύσκολα.

Διότι δεν νομίζουμε να πιστεύει όντως ο… νέος Μωυσής ότι ισχύουν τα ποσοστά των fake δημοσκοπήσεων.

Δεν νομίζουμε να πιστεύει ότι ο λαός θα επιδοκιμάσει την κωλοτούμπα των Πρεσπών και το επαπειλούμενο ξεπούλημα του Αιγαίου.

Ή το λαθρομπόλιασμα που επιχειρεί να κρύψει με αποσπασματικές κινήσεις φορώντας το προσωπείο του δεξιού.

Ή τα νέα μνημόνια που έρχονται καλυμμένα στις στάχτες του κορονοϊού.

Ή τα αλισβερίσια με την Μέρκελ και την εγχώρια διαπλοκή που κρύβονται υπό τον μανδύα της περιβαλλοντικής και ψηφιακής μετάβασης.

Ή την άλωση του κράτους μέσω του κομματικού στρατού τυχάρπαστων που δημιουργεί.

Ή την επιχείρηση εγκαθίδρυσης του καθεστώτος του δια των καλολαδωμένων κονδυλοφόρων.

Ή την ταφόπλακα που έριξε ο ανιψιός στους μεροκαματιάρηδες του κέντρου προς εξυπηρέτηση ιδιοτελών σκοπών.

Μήπως να εγκαταλείψει τους πολιτικούς αριβισμούς, να υλοποιήσει τις διορθωτικές κινήσεις όπως λέει και να μην προβεί στο απονενοημένο διάβημα, γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος να παρακαλάει τον Τσίπρα να συγκυβερνήσουν;

Eκτός κι αν είναι αυτό το κρυμμένο μυστικό για να ξεπουληθεί με… ευρεία πλειοψηφία το Αιγαίο. Δυστυχώς η… πλάτη που βάζει ο Αλέξης στην εθνική μειοδοσία προς τα εκεί δείχνει.

Δεν πειράζει, ευκαιρία να ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι.

Μπορεί να είμαστε υπερβολικοί.

Θα το διαπιστώσουμε όταν έρθει εκείνη η κυριακάτικη βραδιά.’

Μετά από αυτά, τι να πεί ο ΣΥΡΙΖΑ; Δηλαδή το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο ασκεί κριτική στην κυβέρνηση με έναν τόσο τρυφερό τρόπο, που θυμίζει… άγγιγμα στο μάγουλο, με βελούδινο γάντι;

Back to top button