ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΗ – Curry’s συζητούν για την άμεση εξαγορά του Κωτσόβολου

Σε αποκλειστικές συζητήσεις έχουν εισέλθει σύμφωνα με πληροφορίες η ΔΕΗ με την Curry’s για την εξαγορά της αλυσίδας Κωτσόβολος καθώς η επιχείρηση ηλεκτρισμού φέρεται να έχει καταθέσει την υψηλότερη προσφορά στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη και τρέχει από την Citi.

Όπως έχει αναφέρει το Capital, η Citi που τρέχει τη διαδικασία για λογαριασμό της Curry’s κάλεσε αρχικά κάποιους υποψήφιους επενδυτές. Κάποιοι από αυτούς κατέθεσαν αρχικές προτάσεις, αποκτώντας πρόσβαση σε αναλυτικότερα στοιχεία που αφορούν την Κωτσόβολος.

Ακολούθως ο αριθμός των ενδιαφερόμενων περιορίστηκε και αφού κατατέθηκαν τελικές οικονομικές προτάσεις όπως στην περίπτωση των Quest και ΔΕΗ και του ομίλου Μαρινάκη, απελευθερώθηκε η πρόσβασή τους σε ακόμη αναλυτικότερα στοιχεία για την προς εξαγορά επιχείρηση.

Μετά την κατάθεση των οικονομικών προσφορών, όπως όλα δείχνουν αξιολογήθηκε ως καλύτερη εκείνη της ΔΕΗ, με την οποία, όπως προαναφέρθηκε ξεκίνησαν και οι αποκλειστικές συζητήσεις για την απόκτηση της αλυσίδας.

Από την πλευρά της ΔΕΗ, με την απόκτηση του Κωτσόβολου στόχος είναι να δημιουργηθεί να ευρύ δίκτυο καταστημάτων για να εξυπηρετήσει ταυτόχρονα και τη δική της υφιστάμενη δραστηριότητα, κάτι που είδαμε και παλαιότερα να συμβαίνει όταν ο όμιλος ΟΤΕ εξαγόρασε την αλυσίδα καταστημάτων Γερμανός.

Back to top button