Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020 07:09

Δείτε live τους αρμόδιους υπουργούς να εξειδικεύουν τα μέτρα Μητσοτάκη, για το πακέτο στήριξης των 24 δις ευρώ!

Το σχέδιο για την επανεκκίνηση της οικονομίας και του τουρισμού ανακοινώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μέγαρο Μαξίμου και οικονομικό επιτελείο επεξεργάστηκαν τις τελευταίες ημέρες μία ολιστική, όπως χαρακτηρίζεται, προσέγγιση γύρω από την προστασία εργαζομένων και επιχειρήσεων, κρίσιμο τμήμα της οποίας αφορά στο εγχώριο τουριστικό προϊόν. Ο πρωθυπουργός ανακοινώνει παροχή ρευστότητας, ύψους 10 δις ευρώ, καθώς και δημοσιονομικές παρεμβάσεις συνολικού ύψους 7,5 δις ευρώ.

Εάν προστεθούν σε αυτά και τα μέτρα των 6,5 δις ευρώ, που «τρέχουν» από την προηγούμενη περίοδο το συνολικό πακέτο αγγίζει τα 24 δις ευρώ.

Ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων θα ανακοινώσει:

Φορολοελαφρύνσεις και στήριξη στις επιχειρήσεις
Επιδότηση εργασίας έως το τέλος του 2020
Στήριξη ακόμη και σε επιχειρήσεις που δεν θα ανοίξουν

Ο πρωθυπουργός θα παροτρύνει τις επιχειρήσεις να ανοίξουν.

Το υπουργείο Οικονομικών είναι έτοιμο να ικανοποιήσει ένα καθολικό αίτημα των ελληνικών επιχειρήσεων που έχει να κάνει με τη μείωση προκαταβολής φόρου για τη φετινή χρονιά. Οπως αποκάλυψε ο οικονομικός συντάκτης του Open TV Σπύρος Δημητρέλλης, το ΥΠ.ΟΙΚ εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να επιτρέπει στις επιχειρήσεις και τους επιχειρηματίες που έχουν υποστεί μείωση του τζίρου τους, να κάνουν αίτηση στην εφορία για τη μείωση προκαταβολής φόρου η οποία είναι «τσουχτερή» και φτάνει στο 100% του φόρου που βεβαιώνεται.

Μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, θα ακολουθήσουν οι εξειδικεύσεις των μέτρων από τους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας και Τουρισμού.


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Ροή Ειδήσεων