COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Demo: Πέθανε ο ιδρυτής της ιστορικής φαρμακοβιομηχανίας Σταύρος Δέμος
Πλήρης ημερών «έφυγε» σήμερα από τη ζωή ο ιδρυτής και πρόεδρος της φαρμακοβιομηχανίας Demo, Σταύρος Δέμος., όπως ανακοίνωσε η εταιρεία με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Πέμπτη 4 Ιουλίου, στις 11.00 στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στο Κεφαλάρι, ενώ η ταφή θα πραγματοποιηθεί σε κλειστό οικογενειακό κύκλο.

 

Χορηγούμενο

Η ανακοίνωση της Demo

Θρηνούμε σήμερα την απώλεια του Ιδρυτή και Προέδρου της εταιρείας μας, Σταύρου Δέμου

Οραματιστής και αεικίνητος, ο Σταύρος Δέμος ήταν ένας από τους Πρωτεργάτες της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας. Ωστόσο, το αληθινό του κληροδότημα, ήταν η αγάπη και ο σεβασμός που ενέπνεε στον περίγυρό του. Επιδίωκε την προσωπική σχέση και είχε τον ρόλο μέντορα για πολλούς νέους ανθρώπους, τους οποίους συμβούλευε να έχουν θετική σκέψη, να βάζουν στόχους και να εργάζονται για τα όνειρά τους.

Με πλούσια συνδικαλιστική και φιλανθρωπική δράση, βραβευμένος πολλάκις για το κοινωνικό του έργο, ο Σταύρος Δέμος χαρακτηριζόταν από το αίσθημα δικαίου και την άσβεστη σπιρτάδα στα μάτια του.

Χορηγούμενο

Το όραμά του, για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου, θα αποτελεί πάντα τον οδηγό μας.

Ποιος ήταν ο Σταύρος Δέμος

Ο Σταύρος Δέμος γεννήθηκε στην Τρίπολη της Αρκαδίας.

Αφού αποφοίτησε από το πρακτικό εξατάξιο Γυμνάσιο Τριπόλεως μετέβη στην Αθήνα για να σπουδάσει οικονομικά στη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς και στη συνέχεια εισήχθη κατόπιν εξετάσεων και αποφοίτησε από τη Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1966 ίδρυσε την ατομική επιχείρηση «Σταύρος Δέμος» και το 1967 ιδρύθηκε η ετερόρρυθμη εταιρεία «Σταύρος Δέμος & Σία». Σκοπός των δύο αυτών επιχειρήσεων ήταν η ανάπτυξη, η παραγωγή και διάθεση φαρμακευτικών προϊόντων. Με τη συγχώνευση αυτών των επιχειρήσεων, ιδρύθηκε το1973 η Οικογενειακή Ανώνυμος Εταιρεία «DEMO ABEE», της οποίας είναι Πρόεδρος και διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος επί σειρά ετών.

Η DEMO καθιερώθηκε στον χώρο της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας.

Χορηγούμενο

Ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα τους, τα παιδιά του συμμετέχουν ενεργά στην οικογενειακή επιχείρηση, με τον γιο του να αναλαμβάνει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου και τις κόρες του να είναι Αναπληρώτριες Διευθύνουσες Σύμβουλοι, συμβάλλοντας ενεργά στο κοινό όραμα για περεταίρω ανάπτυξη της εταιρείας.

Ο Σταύρος Δέμος έχει βραβευτεί για το κοινωνικό του έργο από:
1) Τον Πρύτανη του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Τμήμα Φαρμακευτικής Σχολής)

2) Την «Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών» (Π.Ε.Φ.)

Χορηγούμενο

3) Την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας

4) Τον «Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών» για τη στήριξη στο έργο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής

5) Το Νοσοκομείο « Άγιος Ανδρέας» ως ευεργέτης του

6) Την «Ένωση Τριπολιτών Αττικής» με τη μεγαλύτερη διάκριση, το βραβείο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» και από την «Ένωση Απανταχού Σφακιανών» και του Δήμου Σφακίων για την ουσιαστική προσφορά του στην αγορά ενός πλήρως επανδρωμένου πλεούμενου σκάφους Πρώτων Βοηθειών με το όνομα ΔΟΞΑ


7) Από τον Διευθυντή της Σχολής Εφαρμογών Υγειονομικού

8) Από τον «Σύλλογο Αιγυπτιωτών Ελλήνων» για την προσφορά του στην Ιερά Μονή «Αγ. Αικατερίνης Σινά»

9) Από την Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού για τη δημιουργία του «Κοινωνικού Παντοπωλείου»

10) Από τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β΄ για τη συγγραφή, έκδοση και δωρεά βιβλίου για την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Καΐρου


Επίσης, τον Νοέμβριο του 2018 η Διοίκηση της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας της Αμερικής, με εισήγηση του Προέδρου της Ανδρέα Παπαντωνίου, ομόφωνα αποφάσισε τη βράβευσή του, στο πλαίσιο του 74ου Εθνικού της Συνεδρίου. Ο Σταύρος Δέμος, σε ειδική τελετή με επίσημο δείπνο στη Νέα Υόρκη, όταν παρέλαβε το Βραβείο και το Χρυσό μετάλλιο «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ», βαθιά συγκινημένος, απευθύνθηκε σε ένα κοινό 500 ατόμων, σπουδαίων επιχειρηματιών του αρκαδικού τόπου, το οποίο άκουσε εντυπωσιασμένο τα λόγια ψυχής του συντοπίτη τους.

Back to top button