ΑΡΘΡΑ ΓΝΩΜΗΣ

Διακομματική «ομερτά» για το περιβαλλοντικό έγκλημα μπαζώματος της Πειραϊκής από την COSCO! Μεγάλη ζημιά στις αρχαιότητες, ‘στραγγαλισμός’ της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και εγκλωβισμός των κατοίκων του Πειραιά!

Της σύνταξης του europost.gr

Ένα βαρύ και ασυγχώρητο περιβαλλοντικό έγκλημα έχει ξεκινήσει, αυτή τη σκοτεινή περίοδο του κορωνοϊού, μπροστά στα χιλιοτραγουδισμένα βράχια της Πειραϊκής και δίπλα ακριβώς στους χώρους όπου στεγάζεται η ιστορική Σχολή Ναυτικών Δοκίμων!

Πρόκειται για το έργο μπαζώματος ενός μεγάλου τμήματος του θαλασσίου χώρου, που απέχει μόλις λίγα μέτρα από τα βράχια της Πειραϊκής, αλλά και από τα ιστορικά τείχη του Κόνωνος, που αποτελούν μια από τις ξεχωριστές αρχαιότητες του κράτους της Αρχαίας Αθήνας, αφού εξασφάλιζαν από θαλάσσης την άμυνά της και προστάτευαν τη ναυτική ισχύ της και τις πολεμικές τριήρεις της.

Η COSCO, λοιπόν, που έχει μετατρέψει σε κινεζικό προτεκτοράτο το λιμάνι του Πειραιά, ετοιμάζεται να καταστρέψει όλον αυτόν τον υπέροχο θαλάσσιο χώρο, για να κατασκευάσει ένα δίκτυο από τεράστιες προβλήτες, στις οποίες θα δένουν γιγαντιαία κρουαζερόπλοια κινεζικών συμφερόντων. Προβλέπεται, επιπλέον και η κατασκευή ενός ή δύο πολυορόφων κτιρίων, πάνω στις προβλήτες αυτές (αν είναι δυνατόν!…), για χρήσεις terminal, αλλά και άλλες ανάγκες της επιβίβασης και αποβίβασης των χιλιάδων επιβατών.

Πέρα από την τεράστια, εγκληματική, περιβαλλοντική ζημιά, πέρα από τον εγκλωβισμό του θαυμάσιου αυτού τείχους, που συνδέεται με την κλασσική Αθήνα, πέρα από τη δημιουργία μιας μπετονένιας “μάσκας ασφυξίας” για τον λαό του Πειραιά, που θα στερηθεί έναν πνεύμονα οξυγόνου και τον ψυχοθεραπευτικό περίπατο στην υπέροχη Πειραϊκή, προκύπτει και ο κίνδυνος “στραγγαλισμού” της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, που είναι το ιστορικό σημείο αναφοράς της πολεμικής ναυτωσύνης των Ελλήνων! Για να μη μιλήσει κανείς και για τον τάφο του Θεμιστοκλέους, που μερίδα των αρχαιολόγων επιμένει ότι βρίσκεται στην περιοχή!

Όσοι κάτοικοι έχουν αντιληφθεί αυτό που θα γίνει έχουν ξεσηκωθεί, πάνω από κόμματα και ιδεολογίες!

Το αξιοπερίεργο είναι ότι με το έργο αυτό-ανοσιούργημα, που σχεδιάστηκε από την εποχή Ανωμερίτη, δείχνουν να συμφωνούν όλα τα μεγάλα και μικρά κόμματα του Κοινοβουλίου, που φαίνονται διατεθειμένα στην ομιχλώδη προοπτική της ανάπτυξης να θυσιάσουν ακόμη και την μάνα τους και την αδελφή τους!

Τι έχουν, αλήθεια, να απαντήσουν στους απλούς κατοίκους, που βλέπουν την ασφυξία να έρχεται, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, ο Δήμαρχος Πειραιώς Γιάννης Μώραλης, ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρος Δρίτσας και ο καθηγητής του ΕΜΠ και υποψήφιος Δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μπελαβίλας?…

Επί του παρόντος, οι αγανακτισμένοι κάτοικοι έκαναν μια πρώτη κινητοποίηση την Κυριακή το απόγευμα και προσφεύγουν στην Διοικητική Δικαιοσύνη, περιμένοντας να βρούν το δίκιο τους. Το europost.gr παρακολουθεί από πολύ κοντά το θέμα και θα επανέλθει σύντομα με νεότερα στοιχεία.

Back to top button