COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Διάλυση» στη Χαρ.Τρικούπη!… Όλο το βαθύ ΠΑΣΟΚ στην «αγκαλιά» του Μητσοτάκη και στο βάθος ανασχηματισμός?…

Παρά το γεγονός ότι αρμόδιες κυβερνητικές πηγές έχουν διαψεύσει και το θέμα ανασχηματισμού αλλά και θέμα πρόωρων εκλογών, τα σενάρια περί μεταπήδησης βουλευτών του ΚΙΝΑΛ στην κυβέρνηση κυκλοφορούν σε δημοσιεύματα.

Αυτή τη φορά, αφορμή αποτέλεσε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Εστία, που αναφέρει τα περί διεύρυνσης της πλειοψηφίας με μικρό ανασχηματισμό και μιλά για «φλερτ» μεταξύ ΝΔ και στελεχών του ΚΙΝΑΛ. Μάλιστα έχει με φωτογραφία 4 πρόσωπα: Τους βουλευτές Οδ. Κωνσταντινόπουλο, Νάντια Γιαννακοπούλου και Χαρά Κεφαλίδου και τον πρώην υπουργό και βουλευτή, καθηγητή σήμερα , Γιάννη Μανιάτη.

Και οι τρεις βουλευτές διαψεύδουν τα περί μεταγραφής τους στη ΝΔ. Σε επίσημη ανακοίνωση του Γραμματέα της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής Βασίλη Κεγκέρογλου και των βουλευτών Νάντιας Γιαννακοπούλου, Χαράς Κεφαλίδου, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου και Απόστολου Πάνα σχετικά με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “ΕΣΤΙΑ” τονίζουν:

«Το σημερινό προβοκατόρικο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα είναι ανάξιο ακόμα και σχολιασμού».

Ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΙ το διέψευσε και εξέδωσε και προσωπική δήλωση, λέγοντας: «Οι πολίτες που μας ψήφισαν και μας έδωσαν το 8,1%, μας ψήφισαν για να παραμείνουμε στο ΠΑΣΟΚ και όχι να τους υποδείξουμε σε ποιο κόμμα θα πάνε. Κατανοώ ότι η «μόδα» στην πολιτική σήμερα είναι η εύκολη λύση της μεταγραφής. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Μείναμε στα δύσκολα όταν από το 44% πήγαμε στο 4,6%. Μείναμε σταθερά ΠΑΣΟΚ. Δε φοβηθήκαμε, δε λυγίσαμε αναζητώντας καρέκλες και πουλώντας τις αρχές και τις αξίες μας».

Παράλληλα, ωστόσο, ο βουλευτής Αρκαδίας του ΚΙΝΑΛ σημειώνει ότι το σχετικό ρεπορτάζ αναπαράγεται το τελευταίο 20ήμερο «και με αφορμή συνεντεύξεις στελεχών μας που με «έξυπνο» τρόπο θέτουν ζήτημα διαλόγου με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μια συζήτηση που είναι απαξιωτική, αποκαρδιωτική για τον κόσμο μας και αμφισβητεί τον πυρήνα των αποφάσεών μας για την αυτόνομη πορεία μας. Είναι στη λογική ύπαρξης δύο κομμάτων και της εύκολης κυριαρχίας και νίκης της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη απέναντι στον κ. Τσίπρα».

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος αναφέρεται στις συνεντεύξεις των Χάρη Καστανίδη και Δημήτρη Ρέππα, οι οποίοι ζητούν να ανοίξει ο διάλογος με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενδεχόμενο το οποίο διέψευσε χθες η Χ. Τρικούπη, καθώς ο Παύλος Χρηστίδης τόνισε ότι είναι «καμμένο σενάριο».

Κωνσταντινόπουλος: Εχουμε σοβαρές προτάσεις, αλλά δεν περνάνε στην κοινωνία -Να πάρουμε αποφάσεις
Το πιο σημαντικό ωστόσο που είπε ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος, είναι η κριτική που ασκεί στην Φώφη Γεννηματά.

«Τα Μ.Μ.Ε., δεν διαθέτουν λίγο χρόνο για την παρουσίαση των σοβαρών προτάσεων του Κινήματος Αλλαγής, αλλά δίνουν απεριόριστο χρόνο όταν πρόκειται για συζητήσεις που αφορούν προτάσεις στελεχών μας για συνεργασία με άλλα κόμματα. Η παράταξή μας παρά τη σοβαρή και προγραμματική αντιπολίτευση στην εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία – που σε ανάλογες στιγμές κανένα άλλο κόμμα δεν συμπεριφέρθηκε ανάλογα- δεν μπορεί να το καρπωθεί» τονίζει και καταλήγει: «.Είναι αναγκαίο το επόμενο χρονικό διάστημα να πάρουμε όλες τις πρωτοβουλίες, να αναζητήσουμε όλους τους τρόπους μέσα από τους οποίους θα έρθει η ανάκαμψη της παράταξής μας η οποία θα πορευθεί αυτόνομη και περήφανη έχοντας παρελθόν, παρόν και κυρίως μέλλον».

Ξανά συζητήσεις για αλλαγή ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ
Αυτή η τελευταία αποστροφή παραπέμπει σε συζητήσεις εντός του ΚΙΝΑΛ που αφορούν θέμα αλλαγής ηγεσίας. Η Φώφη Γεννηματά έχει επανεκλεγεί πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και του ΠΑΣΟΚ μέχρι το 2021, ωστόσο ο Νίκος Ανδρουλάκης ετοιμάζεται για την μεγάλη αναμέτρηση. Από κοντά και στελέχη και βουλευτές που θεωρούν ότι η Φώφη Γεννηματά παρά την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλε δεν καταφέρνει να περάσει τις προτάσεις του ΚΙΝΑΛ στην κοινωνία.

Από την Χ. Τρικούπη κρατούν χαμηλούς τόνους και εκτιμούν ότι πρόκειται για προσπάθεια από την πλευρά της ΝΔ να κοντύνει και άλλο το Κίνημα Αλλαγής. Οι πιο προσεκτικοί πιστεύουν ότι «στο εσωτερικό της κυβερνώσας παράταξης, εμφιλοχωρούν δύο τάσεις: Εκείνοι που λένε να τελειώσουμε με το ΚΙΝΑΛ και να τους απορροφήσουμε και εκείνοι που θεωρούν ότι ο χώρος αυτός πρέπει να υπάρχει ως αντίβαρο. Είναι άγνωστο ακόμη ποια τάση θα κυριαρχήσει και ποια θα επιλέξει ο Μητσοτάκης» λένε.

Για τις δηλώσεις Ρέππα-Καστανίδη τονίζουν ότι είναι μεν εκτός γραμμής καθώς το Συνέδριο έχει πάρει απόφαση για αυτόνομη πορεία του ΚΙΝΑΛ, ωστόσο το διαχωρίζουν από σενάρια που εμφανίζουν «αποστάτες της παράταξης με φωτογραφίες σε πρωτοσέλιδα». Εξ ου και θεωρούν ότι τα σχετικά σενάρια είναι υποκινούμενα, κάποιοι μάλιστα δείχνουν την πλατεία Μαβίλη, όπου βρίσκεται το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή.

Πάντως στη Χ. Τρικούπη, δεν χάνουν το χιούμορ τους. Ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος που εξέδωσε την ανακοίνωση μιλά για ΠΑΣΟΚ και όχι για ΚΙΝΑΛ ενώ καταλήγει με την φράση: «#ΠΑΣΟΚσώσεμας»…

Back to top button