ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διάσημοι Έλληνες μιλούν για τη μάχη τους με την κατάθλιψη και συγκλονίζουν

Η κατάθλιψη είναι ένα φαινόμενο πολύ συχνό που για αρκετά χρόνια αποτελούσε ένα θεμά ταμπού για να το συζητήσει κάποιος ανοιχτά στην Ελλάδα.

Τον δρόμο για να αρχίσει να συζητάται δημόσια αυτό το πρόβλημα άνοιξαν διάσημοι Έλληνες που τόλμησαν να μιλήσουν ανοιχτά για την μάχη τους με την κάταθλιψη και τις αγχώδεις διαταραχές.

Χορηγούμενο

Χρύσα Ρώπα

Η Χρύσα Ρώπα είναι μία από τους Έλληνες celebrities που μίλησαν ανοιχτά για την μάχη τους με την κατάθλιψη. Μάλιστα σε πρόσφατη συνέντευξή της είχε αποκαλύψει:

Χορηγούμενο

«Ηταν μία περίοδος που δεν μπορούσα να διαχειριστώ κάποια πράγματα στη ζωή μου. Έπρεπε να βρω τι μου κάνω και για αυτό τα μάζεψα και πήγα στην Αρχαία Επίδαυρο. Δεν μπορεί να φταίνε πάντα οι άλλοι. Εγώ έχω κατάθλιψη. Παίρνω αγωγή γιατί πιστεύω πολύ στη χημεία. Έχω πολύ καλούς γιατρούς που αυτό το αντιμετωπίζουμε σαν ίωση. Απλά η Ελλάδα είναι εσωστρεφής κι εγωκεντρική. Εγώ είχα ακούσει για το burn-out πριν από 25 χρόνια, εδώ δεν αργήσαμε ούτε φτάσαμε».

Έλενα Παπαρίζου

Η Έλενα Παπαρίζου έχει μιλήσει για την περίοδο της κατάθλιψής της πολλές φορές. Μία από αυτές ήταν στο «Πρωινό» και στον Πέτρο Κωστόπουλο. Όπως είπε, η ίδια αντιμετώπισε τη φοβία της για το σκοτάδι και αγοραφοβία.

Χορηγούμενο

Αντώνης Καφετζόπουλος

Και ο Αντώνης Καφετζόπουλος εξομολογήθηκε πως αντιμετωπίζει κατάθλιψη.

Χορηγούμενο

«Είμαι σε μόνιμη κάτω βόλτα και σε μόνιμη κατάθλιψη. Έχουμε και ένα ιστορικό στην οικογένειά μας, είναι κληρονομικό. Όταν τα πράγματα έφταναν στο απροχώρητο, έκανα αυτό που πιστεύω ότι πρέπει να κάνουν όλοι οι άνθρωποι: ζητούσα βοήθεια από κάποιον ειδικό», παραδέχθηκε ο ηθοποιός.

Σταμάτης Μαλέλης

Ο Σταμάτης Μαλέλης μίλησε για την κατάθλιψη που πέρασε, και μάλιστα έχει γράψει δύο βιβλία σχετικά, αλλά και έχει δημιουργήσει και ένα site, το Kontasou.com, για να βοηθήσει ανθρώπους που αντιμετωπίζουν παρόμοιες καταστάσεις. «Όταν νόμιζαν όλοι ότι ήμουν ένας παντοδύναμος διευθυντής ειδήσεων, εγώ κλεινόμουν σε ένα δωμάτιο και δεν μπορούσα να δω φως. Δεν ευχαριστήθηκα μια επιτυχία που είχα στην τηλεόραση. Υπέφερα. Ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου το αφιερώνω στους ανθρώπους που έχουν πρόβλημα με την κατάθλιψη, θέλω να βοηθήσω. Ειναι ύπουλη αρρώστια», είπε σε συνέντευξη.

Λάμπης Λιβιεράτος

«Ζήτησα μια ιατρική βοήθεια, όπως χιλιάδες κόσμος. Μπήκα στην ψυχιατρική κλινική με συμβουλή του γιατρού μου, και δική μου πρωτοβουλία. Πάρα πολλοί άνθρωποι πια παίρνουν αντικαταθλιπτικά. Δεν είναι σπάνιο, ούτε ασυνήθιστο. Έτσι, έγινε και με μένα. Στο νοσοκομείο είδα ανθρώπους με πολύ πιο σοβαρά προβλήματα από τα δικά μου. Χρειάστηκα ιατρική βοήθεια και τη ζήτησα. Τώρα είμαι πολύ καλύτερα, είμαι μια χαρά».


Ελευθερία Ρήγου

Η Ελευθερία Ρήγου σε συνέντευξή της μίλησε κι αυτή για τις σκοτεινές της μέρες, για την κατάθλιψη και τις διατροφικές της διαταραχές. «Το φαγητό ήταν παρηγοριά για μένα. Έτρωγα για παρηγοριά, από ανία και από χαμηλή αυτοεκτίμηση. Μου το έλεγε η μητέρα μου και ο πρώην σύζυγός μου, αλλά εγώ συνέχιζα να κάνω κακό στον εαυτό μου. Και εκεί ήρθε η ψυχοθεραπεία. Ήταν ό,τι καλύτερο έχω κάνει για τον εαυτό μου. Είμαι λίγο επιρρεπής στην αδράνεια. Μου αρέσει η βολή μου. Κάποια στιγμή έπεσα σε κατάθλιψη και άρχισα να παίρνω αντικαταθλιπτικά, τα οποία παχαίνουν».

Παναγιώτα Βλαντή

Και η Παναγιώτα Βλαντή όμως στο παρελθόν παραδέχτηκε πως χρειάστηκε να δουλέψει πολύ με τον εαυτό της. «Περνάω κατάθλιψη, τόσο με τη δουλειά μου, όσο και με προσωπικά μου ζητήματα. Υπάρχουν στιγμές που αισθάνομαι ανασφάλεια. Όταν δεν πάνε καλά τα πράγματα στον τόπο σου, όντας μέρος του κοινωνικού συνόλου, αισθάνεσαι τη μαυρίλα της εποχής. Όλοι οι άνθρωποι βιώνουν πια κατάθλιψη», είχε πει.




Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Back to top button