Πάνω από 350.000 άμαχοι Κούρδοι και ανάμεσά τους, παιδιά, γυναίκες και γέροντες έχουν ξεριζωθεί από τις πατρογονικές τους εστίες στη Β. Συρία από τα Τουρκικά στρατεύματα εισβολής.

Η οργάνωση Διεθνής Αμνηστία καταγγέλλει εγκλήματα πολέμου, που διαπράχτηκαν από τα στρατεύματα του Ερντογάν, αλλά και από τους μισθοφόρους των Τούρκων, πρώην τζιχαντιστές, σε βάρος του Κουρδικού πληθυσμού.

Αποκεφαλισμοί ανδρών, γυναικών και παιδιών, εκτελέσεις αιχμαλώτων, κάψιμο ολόκληρων χωριών, βιασμοί γυναικών και κατατρομοκράτηση των τοπικών πληθυσμών είναι η καθημερινή πρακτική των Τούρκων εισβολέων και των συμμάχων τους! Με απώτερο στόχο να υποχρεώσουν το σύνολο των Κούρδων που ζούν στη Β. Συρία να εγκαταλείψουν τα χωριά και τις πόλεις τους και να εκκενώσουν την ζώνη που θέλει να καταλάβει η Τουρκία, δίπλα στα σύνορά της, ώστε να μπορέσει μετά την Εθνοκάθαρση του Κουρδικού πληθυσμού, να εγκαταστήσει πάνω από ένα εκατ. Σουνίτες Άραβες και Τουρκομάνους, που είναι σήμερα πρόσφυγες πολέμου στην Τουρκία και πρόσκεινται στο καθεστώς Ερντογάν.

Μάλιστα, τις τελευταίες μέρες υπήρξαν καταγγελίες ότι οι σύμμαχοι των Τούρκων, πρώην τζιχαντιστές, χρησιμοποίησαν χημικά αέρια εναντίον αμάχων Κούρδων και παιδιών, χωρίς να υπολογίζουν βεβαίως τις αυστηρές απαγορεύσεις, που έχουν τεθεί για τέτοιου είδους όπλα από τον ΟΗΕ.


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα